Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!

Юнкер: Не можем да избегнем, че някои мигранти ще са терористи
15 сеп 2016 14:37, Елка Василева
71
Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига. Не можем да избегнем това, че някои от мигрантите ще се окажат терористи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в първото си интервю на живо за аудиторията на YouTube.

Помолен от водещите, трима млади ютюбъри, да изброи три причини за нуждата от ЕС, той посочи мира, бъдещето и необходимостта европейците да бъдат заедно срещу съперниците си.

Винаги съм признавал нуждата да държим връзка с младите хора, заяви Юнкер. Той призна, че няма време за социални медии и призова младите да взимат по-често думата, за да имат влияние в ЕС.

На въпрос как вижда ЕС след 50 години, председателят на ЕК отвърна, че знае как не би искал Общността да изглежда. На първо място той отбеляза избледнялата идея за "Съединени европейски щати". Тази идея не бе съобразена с желанията на европейците, които искат да запазят идентичността си, поясни Юнкер.

Той призова ЕС да мисли не толкова за "магмата на разширяването", колкото за обособяването на съвместна отбрана. Не говоря за повече въоръжаване, а да бъдем по-способни да се защитаваме сами, уточни председателят на ЕК.

Не съм привърженик на намесата на държавата в личния живот. Държавите не трябва да забраняват любовта между хората, всички заслужават уважение. Бях вносител на люксембургския законопроект за узаконяването на еднополовите бракове. Светът няма нужда от господари и диктатори, коментира Юнкер.

Той добави, че е възразил срещу назначението на своя предшественик Жозе Барозу в Голдман Сакс заради приноса на банката в предизвикването на световната икономическа криза. Не съм срещу лобизма, но е необходима повече прозрачност, коментира председателят на ЕК. 

/БТА/
 


71
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 4 години
Гладуващи има , защото ги ограбихте , като ги превърнахте в колонии, а сега всички да плащаме - ДА ама НЕ !
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя какво са прави на дръш ми шапката! Та нали вие създадохте гладуващите бе! Ирак си беше богат! Либия беше още по - богата! И Сирия беше богата преди да вземете да въоръжавате ислямистите от Либия И Ирак! А и Украйна беше къде по - богата от сега! Ама и там се набъркахте и сега цялата се мъчи да се изнесе в Ввропа! Лицемерен евроатлантик долен! Всичката ви работа е такава! Ако не бяхте бомбили близкия изток сега всички те щяха да процъвтятат!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесно му е на дедката. В огромната страна Люксембург гладуващи няма. А и той помогна за данъчния рай? За което вместо да лежи го качиха на главите ни.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А любимите ни европейци как помагат на българите и други по- бедни страни? Или за тях има съчувствие към араби и всякакви други мургавеляци, а за бедните им съграждани европейци- не...
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Защо са гладни бай Юнкере?Защото чакат банан да падне отгоре ,а не да се качи да го откъсне или чуждото на аванта е по лесно!благата се постигат с труд и мисъл!
44
1
 
17
 
! Отговори
? преди 4 години
Двоен стандарт, както винаги! Лъжи и инсинуации!
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ма защо терористите удрятвсе обикновенните хора? Кой ги учи така?
42
1
 
11
 
! Отговори
Васо преди 4 години
До Анонимен 44: А ти какво друго очакваш от народ увреден по формулата 500+45+27. Дълго време ще отнеме нормализирането. И онази библейска приказка за време да умрат родените в робство и да дойдат другите необременените не важи в нашия случай. Щото увредените възпитават увредени. Крадеца възпитава крадец, лъжеца лъжец. Цели кланове си имаме службогонци, .ъзолизци, предатели, гювечари.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** до и.диота, мила майко..къде са истинските политици. Не искам чиновници да ми управляват живота!!!!
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От третия свет не се очаква нищо ново, освен да правят деца и да ги пращат до Европа, а ние би трябвало като хуманисти да ги приемем с отворени обятия и да им осигорим достовн живот. Няма по голяма наивност и идиотщина....
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Юнкер е бокклук!
38
2
 
26
 
! Отговори
? преди 4 години
Като гладуват, защо раждат по 10-15 деца и после не ги пращат на училище?
Кой е длъжен да ги хрантути пожизнено?
37
1
 
17
 
! Отговори
А бе, чичка! преди 4 години
И при на едни са вечно гладни.
Дават им по 10 дка от плодородната българска земя - за обработване, ама те не щат!
Нямат образование и професии, но институциите им намират им работа. Те обаче не я приемат - защото от помощи получавали горе-долу толкова, колкото ще бъде заплатата им на нискоквалифицирани работници. Що да се трепят? Нали държавата откъсва тези помощи от залъка на трудовите пенсионери, като намалява техния възможен месечен доход с близо 40%?

Иначе, тези също са яростни. Искат още!
36
3
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Дойде времето за първи път в своята история Европа да има своя собствена, независима обща армия. След Брекзит-а, това вече е възможно. Повече пари за отбрана, разузнаване и външна политика. Средиземно и Черно море трябва да са пълни с кораби, които да не допускат пръшълци от Азия и Африка. Юнкер трябва да прояви повече смелост и да каже точно това. Европейците го искаме.
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тия гладуващи обаче, като им подадеш един пръст ти отхапват цялата ръка!
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо докато Южна Африка се управляваше от бели държавата процъфтяваше и тя беше цел за имиграция на много включително и от Европа.
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аааааааа,Юнкер ние обикновенните европейски народи нямаме никаква вина,че някакви си гладували!!!Те си имат нефт и газ,ние си плащаме по бензиностанции нафтата, бензина и газта на европейски цени!Това,че някакви си концерни ги прецакват с ниски изкупни цени,правят им нежни революции,спретват им войни в тази връзка,не е повод обикновенния европейски гражданин да плаща данъци и да е ДЛЪЖЕН да ги храни т.е да се справя с гладът им!!Имат си правителства,които да отговарят що живеят в глад и бедност!
32
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38

Не се `аби да им обясняваш, няма да те разберат.
В България 90% искат да ги `рани държавата.
Нулево желание за работа, абсолютно никаква предприемчивост.
Дай им ТКЗС-та и държавни заводи в които да си клатят краката, да крадят на воля и да получават заплата всеки месец.
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Са разбрахте ли кви са убавци еуролидерите?! :-) :-) Направо ни каза да раниме талибаните))А нас кучета ни яли! :-)Евала им за ценностите! :-)
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Юнкерса е прав там е заровено кучето на всички конфликти религията и идеологиите са повод"

Тогава как си обясняваш ролята на Саудитска Арабия?