Италия: Ние сме срещу "арогантния" френски президент!

"Макрон рискува да направи страната си италиански номер 1 враг"
Обновена: 24 юни 2018 08:26 | 24 юни 2018 08:18, Венцислава Вельова
44
Италия: Ние сме срещу "арогантния" френски президент!
Снимка: Reuters, архив

Италия недоволства срещу изказванията на "арогантния" френски президент Еманюел Макрон, пише британският вестник Sunday Express, предава "Фокус".

Заместник министър-председателят Луиджи Ди Майо заяви, че думите на Макрон, че "миграционните потоци към Европа са намалели в сравнение с преди няколко години", са били извън допир с действителността.

На страницата си в социалната мрежа "Facebook" той каза: "Италия наистина е изправена пред извънредна ситуация с миграцията и това е отчасти, защото Франция продължава да връща обратно хората на границата.

"Макрон рискува да направи страната си италиански номер 1 враг в тази извънредна ситуация", казва още той.

Това изказване е направено, след като Еманюел Макрон заяви, че европейското сътрудничество е успяло да намали миграционните потоци с близо 80%, а проблемите произтичат от "вторичните" движения на мигрантите в Европа.

Френският президент каза: "Реалността е, че Европа не изпитва миграционна криза от същия мащаб като тази, която преживя през 2015 г."

"Върху държава като Италия не се оказва съвсем същия миграционен натиск като миналата година. Кризата, която изпитваме днес в Европа, е политическа криза, свързана с вторични движения на мигрантите между европейските държави", добавя Макрон.

Министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер Матео Салвини обаче заяви, че страната му е изправена пред 650 000 мигранти, пристигнали по море през последните четири години, 430 000 заявления за убежище и приемане на 170 000 "предполагаеми бежанци" с обща сума над 5 милиона евро.

В изявление, в което той споменава североизточния италиански град на границата с Франция, Салвини каза: "Ако за арогантния президент Макрон това не е проблем, ние го каним да спре обидите и да покаже вместо това някаква конкретна щедрост, като отвори многото пристанища на Франция и пропусне децата, мъжете и жените във Вентимилия (граничен град в Италия на границата с Франция)."


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашната управа,на ЕС-са взети като малки деца,и обучавани във фашизъм.те са невежи нямат дори 1- ви клас.Начукано им във главите да виждат и да,бръщолевят едно и също нещо.Нямат никакво образование,да го знаете. Те са под контрол на илюминатите.От 30 год.дъвчат едно и също.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
28мюсюлмани како теб нямат място в Ев опа това е континент за белите хора ,руснаците са точно такива
33
1
 
22
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Макрон наистина е арогантен и е впрегнал медиите, както и всичките леви сили, да защитават неговите идеи. Франция да не се цапа, затвориха границата към Италия още миналата година, пазят и Алпите, за да не преминават мигрантите във Франция. Говори за нацизъм, това е най–арогантното, всички страни, които не желаят повече мигранти, били обхванати от нацистки идеи. Били популистки и егоисти. Невероятно докъде стига с изказванията си!
32
2
 
20
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ДАВАМ ЕДНА СВОЯ ПЕНСИЯ НА ТОЗИ ,КОЙТО ОТСТРЕЛЯ МАКРОН / ПРОИЗВОДНОТО НА МРЪСНИЯ БАНКОВ КАПИТАЛ/ !!! КУРШУМЪТ СТРУВА ОКОЛО 2 ЕВРО , А АЗ ПРЕДЛАГАМ ПОВЕЧЕ -МОЖЕБИ - ХХ ЕВРО !!! РЕАЛНО ФРАНЦИЯ Е .. !!! ТЯ СЕ МОЛЕШЕ НА САЩ ЗА РАКЕТИ СРЕЩУ КАДАФИ,ЗАЩОТО СВЪШИ СВОИТЕ !!!!
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Макарончо баба,а съприкясай се баби,ша са оплача на бай Дончо,да знайш!
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Италия и писна, напълниха я с мигранти, което освен всичко друго извършват убийства, изнacилвания и правят само koчини в страната. Франeлите като са мазoxисти и обичат да са малцинство в собствената си държава (вижте им националния отбор по футбол) да не си налагат скaпаното мнение на останалите
29
1
 
15
 
! Отговори
Кръстьо Пишурката преди 1 година
"североизточния италиански град на границата с Франция"

Ясно, Франция и Австрия са си сменили местата.
28
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напъдете руските мигранти от ЕС обратно в Азия, кво се занимавате в арабите?
27
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Макрон е симпатяга и умно момче ,но преди всичко и евр е йче . И това определя всичко .
26
2
 
37
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Най правилно е европейските страни да си съберат мигрантите и да ги пратят на Меркел. Нали Меркел ги искаше тези индивиди. В Германия те ще работят и ще въздигат Германската икономика и благосъстоянието на германските пенсионери. Нали ревеше че, на германската икономика е нужна свежа кръв. И други неща?? И един ден синеоките германци може да имат кафяви очи. Там им е мястото в Германия.
25
2
 
33
 
! Отговори
Име преди 1 година
макрон е огледало на медиите и обратното. аpогантни, дезинфоpмативни и пожелателно-мислещи. ако "мислещ" в случая може да се каже за нещо, което е управлявано дистанционно.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено е,че ще има вторични движения след първичните появили се като от нищото подобно на трусове от земетресения,още повече че първичните са в няколко определени точки заради разпространението на вторичните движения как моделирана ситуация и както в разпространенията на вторичните движения има пресечни точки то от натрупаните натиски очаквано е да поддаде материала и да се явят видими деформации за изучаване,сравнения и подвеждането им по видове и определянето им по формули включая силите.
23
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италия и преди си беше *** държава какво риват? Да далеко са вече от предното величие, за какво се бореха римляните а докъде стигнаха...
22
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон да мисли за 6 милиона мюсюлмани във Франция.
Да си спомни колко пъти предшественика му Оланд обявяваше дни на национален траур!
21
1
 
35
 
! Отговори
А бе преди 1 година
До Redhorn
Дали Макарон е мъж не е сигурно,но явно е ялов,като Меркел.
20
1
 
44
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Макарончо се прави на голям мъж пред бабичката си,ама навън май взеха да не му минават номерата!Е па крайно време беше.Като и франсетата да осъзнаят фаталната си грешка,че го избраха!
19
2
 
44
 
! Отговори
Redhorn преди 1 година
Хващай си бабариума микрончо и дим да те няма.
На франция меркел в мъжки вариант не и трябва.
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 4
Съвсем друго е да видиш чичо Дончо с Мелания - дай боже всеки му!
17
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Микрон е шут Путин велик
16
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон е симпатяга и умно момче, но е време да разбере, че с ЕС е свършено. Време е да хване и да мисли за интересите на французите защото те затова са го избрали! Време е да престане да унижава гордата Френска Република като слугува на някакви немски бюргери, които безмилостно клаха французи преди 70г. Защото французите ще го изгонят с камъни. Да помни добре какво се случи с последния деспот, който се обърна срещу френския народ - гилотина! Часовника тиктака, мосю Макрон.