Живот в кабината: ЕС иска да го регулира, но обмислено ли е добре?

Разказват шофьори, чиито живот е минал по камионите
14 дек 2018 14:45, Боряна Павлова
13

За Андре Бергнер 24 години от живота му са прекарани зад волана на камиона.

Наскоро европейските министри на транспорта решиха, че шофьорите на камиони трябва да почиват по-често, извън кабината.

Андре Бергнер гледа скептично на това нововъведение.

Още по темата

"Да, това е добре за шофьорите, но вероятно не са дообмислили добре къде точно може да се почива и Германия ще се задръсти от десетки хиляди тирове, които паркират заради почивката на шофьорите", споделя той.

Паркингите и хотелите за шофьорите не достигат и сега. Това не е единственият проблем.

Според европейските министри всички шофьори трябва да получават едно и също възнаграждение за един и същи труд.

Според берлинския експедитор Михаел Зюнклер това е нереалистично.

"Уеднаквяването на заплатите ще ни се отрази добре, но аз си задавам въпроса кой ще го контролира? Кои органи и власти ще упражняват контрол?", пита Зюнклер пред Deutsche Welle.

Шофьорите споделят, че ситуацията вече е тежка. Още по обяд няма място къде да се спре, а решение на това няма.

"Мога само да кажа, че работата няма нищо общо с романтичните представи за някакви вълнуващи пътешествия. Преди 10-15 години беше много по-добре, работата беше по-лека", казва Бергнер.

Независимо от всичко обаче, новото поколение шофьори вече е зад волана. Това работи и синът на Бергнер и понякога баща и син се срещат не у дома, а по магистралите на Германия.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Иван 12Точно така! Трябва да се унищожи българската бизнесменска лакомия по най брутален начин! Ритник с остър чепик!
11
2
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Поредния бълвоч на диария веле в полза на лобито на геронтофила макрон ,целта е ясна ,да ликвидират българския транспортен бизнес ,действия тип колониални империи-бананови републики са отношенията запад -изток ;) !!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой му не харесва да излиза от ЕС и да си прави каквото иска! Нали сме велики и можем да си го позволим без евро субсидии! Вече са го приели всички и няма да се съобразят с "държавата" доведена от "родолюбците" до нивото пихтия!
9
2
 
5
 
! Отговори
Пиша от кабината преди 3 години
Пълни глупости европеиските чиновници са двулични *** не мислят за шофьорите почивките са регурирани от закона за движение искат да елеминират КОНКУРЕНЦИЯТА под хуманен предлог този закон е ЛОБИСИСКИ тои засяга правата на човека да не мислите че е много удобно да ходиш по хотели всичко ти е в камиона зимата много от хотелите в Франция са студени ако ти оберат кабината загиваш ще имаш ли часове да отидеш до хотел 3 години са мъкна по лаиняните им хотели ми паркинг ако си с фриго
8
1
 
5
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
Европейския съюз са едни кухи чиновници които се опитват да имитират дейност и от време на време имат "гениални" идеи. Ако ЕС се разпадне това ще е заради прекомерната бюрокрация и политици които се престарават с безумия "за благото на народа".
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон доказа че е аджамия в политиката.Сега се оказва че е такъв и в икономиката. Всичко предложено от него трябва да се подлага на съмнение.Това е поредния начин да се стопира навлизането на Източна Европа на западноевропейската икономическа сцена Мисленето е такова- те са си те, ние сме си ние.Имат и да хрантутят мигранти от бившите колонии. Изведнъж ние им ставаме пречка. Веднага закон за забрана на това или онова. И ние тук се наричаме ЕС, така ли? Почва да става съмнително.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе "журналистите" от велето не може ли да ги задължат всеки месец да си идват по една седмица в България, родината демек, а то сега съвсем забравиха де зората ги огряла... шофьорите да се връщали при жените, ама всички трябва да се връщат към корените.
5
1
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Големите ТИР камиони вече ще бъдат без легла в кабините.И в европейския парламент се чудят с какви глупости да си запълнят работното време и оправдаят огромните заплати.Ами вижте как е в САЩ и готово.
4
1
 
1
 
! Отговори
Otto преди 3 години
Куче наречено ***.***
3
7
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Това са сравнително лесно решими проблеми с нов вид инфраструктура ,в която са комбинирани няколко инфраструктури и е подходяща за електромобили .Държавата няма да даде нито лев .И дори ще печели от държавните земи с които ще участва .Никой няма да плаща винетки ,а застраховките ще са много по малки .Това е само за извънградска инфраструктура ,но тя ще развие и градската .Проблемите са два герб и ЕС .Това няма да е в интерест на нацистите от четвъртия райх.И ще остави много хора без работа ;)
2
6
 
17
 
! Отговори
е преди 3 години
Хитро го измислиха това с шофьорите, но прозира отвсякъде протекционизма и кражбата на бизнес и немците сега ни лук яли, че неудобно им стана- записаха го на французите на сметката щото те милите с тез араби от предградията са полудели и се чудят каква работа да им намерят и айде- шофьори. Абе аланкоолу тоз народ второ поколение на помощи какъв шофьор ще става бре?
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://news.lex.bg/pregled-na-pechata/%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82/