Париж връчи медал на Мария Габриел

Наградена е за приноса си в защитата на интересите на творците
18 юни 2019 13:40, Габриела Джекова
42
Париж връчи медал на Мария Габриел
Снимка: Facebook/Mariya Gabriel

Българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел получи медал за принос в защитата на интересите на творците в Европа.

Тя беше удостоена с медал „Бомарше“, присъждан от Дружеството на авторите и композиторите в областта на драматичното изкуство в Париж.

Престижното отличие се връчва на личности, които с работата си са допринесли значително за защита на правата и интересите на европейските творци. Съветът на директорите на дружеството е взел решение тази година да присъди медал на Мария Габриел за нейните усилия за по-справедливи за творците правила за авторско право и за по-голяма видимост на творческия сектор на Европа.

„Културата за мен е основна ценност за българската и европейската ни идентичност. Насочих усилия да направим по-достъпно богатото европейско културно наследство, да инвестираме в нашите европейски творци, да постигнем Европа на културата. По моя инициатива създадохме Каталог на европейските филми за повече достъп до качествените ни кинопродукции и Вечер на европейското кино. Работих за това да имаме модернизирани правила за авторското право с по-добра защита на нашите автори и по-справедливи правила за аудиовизуалния сектор. Приемам този медал като признание за работата ми в тази посока, коментира българският еврокомисар Мария Габриел след получаването на медала.

Тя допълни, че с решаването на бюджета за следващия седемгодишен период, ще отстоява увеличението на средствата за творческия сектор, което е предложила, предаде 24 часа.

Дружеството на авторите и композиторите в областта на драматичното изкуство е създадено от автори, обединени около знаменития френски писател и драматург Пиер дьо Бомарше преди близо 250 години. Годишните награди на дружеството са присъждани на автори, утвърдени и млади таланти в театъра, киното, телевизията, радиото, анимацията, интерактивното изкуство, танците.

Извън наградите в отделните категории, организацията присъжда отделно специални медали на видни личности, доказали с работата си ангажимент с творческия сектор и допринесли за защитата на интересите на авторите.


42
Още от ЕС
Най-надежният съюзник на САЩ в Европа – Италия!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 седмици
А за братчето на тази - наградата са бетонните 'пейки' по Дондуков за по 10 000 евро парчето!

Да им е "честито"! Е тва е 'Съюз" - да има за всички. Или почти всички. Или за некои 'заслужили'.

Кой ли плаща сметката все пак?
28
1
 
12
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 седмици
Г-жа Габриел заслужава и голяма награда от производителите на стъкло и пластмаса във Франция,защото стъкления и поглед и пластмасовата усмивка са несравними!
27
4
 
4
 
! Отговори
уйхкйс преди 4 седмици
Браво Габриеле !
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая става само да учи наизуст и да повтаря заученото като папагал. Е, сигурно става и за нещо друго, щом е изкласила до еврокомисар. Всички знаем как успяват такива посредствени и нагли каки. Целта винаги оправдава средствата, поне в очите на амбициозните некадърни дегенерати.
25
0
 
13
 
! Отговори
18, преди 4 седмици
"Сега била уредила монтирането на суперкомпютър в България и представете си само 8 държави в Европа имали такъв.А той ще струва 20 милиона евро,от които 12 милиона ще плати българския данъкоплатец.На гол тумбак чифте пищови.С тия 12 милиона колко болни деца можеше да бъдат излекувани???"

А освен за комисионни от продавача и за отчетност пред избирателите, за какво реално ще се ползва този прескъп компютър?
Иначе тая жена не я познавам, нищо не съм чула за нея и от нея, което да е интересно.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е силно притеснително!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Тя беше удостоена с медал „Бомарше“...
Иронията направи кърти!
На френски "bon marché" = изгодно. Демек нашта получила медал "Ефтинджос"!
Е па требва да го е заслужила сигурно. Нема начин...
22
0
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 4 седмици
Вярно е. За съжаление прoстакът е нагъл, самоуверен и напорист. В България останаха предимно такива, затова и обществото ни е oпростачено до степен да се превърне в селско-пиянско сборище. София е заливана от тумби такива същества...
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото по п.р.о.с.т е един човек,толкова е по уверен в себе си и в абсолютната си правота.Той винаги осъжда,напада и оплюва всичко което е извън тесния му кръгозор и което не разбира. Както казваше Р.Ралин,,По страшен от спин,по опасен от рака сега засега,се оказва п.р.о.с.така!......Някой от вас да се припознава???????
20
2
 
7
 
! Отговори
odpo преди 4 седмици
Тая тъче на два стана!!!! ПОЗОР!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уебет! ...с таа шия може яде череши без да бере
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега била уредила монтирането на суперкомпютър в България и представете си само 8 държави в Европа имали такъв.А той ще струва 20 милиона евро,от които 12 милиона ще плати българския данъкоплатец.На гол тумбак чифте пищови.С тия 12 милиона колко болни деца можеше да бъдат излекувани???
17
2
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 седмици
У нас би получила например часовник "ЗИМ".
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това е щото на всяка дума благодари на Бойко,а нали според него всички сме "парле ву франсе",а макарончо му е приятел,нищо,че пакета мобилност ощетява нашите превозвачи,а госпожата едва ли е обелила и една дума в тяхна защита,нищо че не е в нейния ресор,но поне си е издействала някаква наградка,та шефа и да се дуе пред камерите колко кадърни хора е изпратил в Брюксел.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този Габриел и от компютри разбира и медали печели, бря
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Та нали се омъжи за дърт плешо французин-политик и орден ще и дадат за ченгесарията която проповядва в "мрежата"!
13
12
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 4 седмици
Тиквен ти е мозъка.И го доказваш.Когато някой е действителноТ.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено,драги ми смехурко . Това е една несъмнено умна,надарена и интелигентна жена,с която може да се гордее България. Има и такива хора ,а има и такива същества като теб и подобни на теб примитиви- неграмотни неудачници с претенции.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Еййййй,едно дружество я наградило и вече хвърчат фойерверки-Париж я бил наградил.Бре,бре,не сме чули кмета на Париж да и е връчвал награда,ама нали сме си комплексари и индианците в Мексико да я бяха наградили,пак щяхме да бием тъпана.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тази европейска булка ни показа , че има и ,, супер компот " , освен компютри и компоти
10
0
 
1
 
! Отговори
корентий преди 4 седмици
ама за