ЕС сега имал нужда от силна финансова рамка

Кризата с коронавируса още е в критичен момент
14
ЕС сега имал нужда от силна финансова рамка
Снимка: БГНЕС

В ексклузивно интервю за БНР председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заявява, че пандемията с коронавируса все още е в критичен момент, въпреки добрите новини, които се чуват през последните дни.

Още по темата
Фон дер Лайен дава за пример доброволческата дейност на един български стартъп и бургаската опера, започнали да шият маски, които след това даряват.

"Има и други вълнуващи примери за мобилизация в България - чух за стартъп за бебешки дрехи и спални чували, който е бил сред първите, започнали да произвеждат маски и който е започнал да ги раздава на полицаи и на болничен персонал. Също и че служители в бургаската опера използват собствен материал, за да шият маски, които после даряват. Разбира се, никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко това са знаци, че ситуацията наистина е тежка, но солидарността все още е в сърцето на Европейския съюз“, каза тя.

Председателят на Еврокомисията каза още, че за да се осъществи идеята за плана „Маршал“, е необходима много силна финансова рамка за следващите седем години.

"Всички сме съгласни, че ни е необходимо огромно финансиране в нашите икономики, така че те да могат да направят отскок, което ще е и най-добрата инвестиция в нашето бъдеще. Смятам, че ако имаме подкрепата на силна финансова рамка за следващите 7 години, ние на ниво Комисия ще можем да мобилизираме средства, които после солидно да инвестираме в икономиките, които пък толкова ще се нуждаят от този рестарт. Според мен, изначално идеята за план „Маршал“ е правилна, защото тя казва: „Страните заедно“, допълни председателят на ЕК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Примерите, които дава г-жа Лайен, ме карат да се гордея с боеспособността на "обикновенния"(както обичат да ни наричат политиците ни) българин и същевременно да се срамувам от слабостта на държавният апарат.Моля Ви господа политиканти и прочие държавни служители, уважавайте ни защото Вие сте по обикновени от нас.
11
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@7Според мене, вече няколко пъти показаха, че са неадекватни и даже вредни (попречиха на австрия да наложи контрол на италианската граница).
10
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Планът маршал беше пари от незасегнатите от войната щати за полуразрушена европа.Тази говори за бясно печатане на пари, нещо което европа и тогаз можеше да направи... И които и тогаз и сега биха били пари без покритие.ПП. Колко пари дариха брюкселските бюрократи за справяне с кризата?
9
3
 
8
 
! Отговори
от Окръжния комитет преди 4 години
Другарката Урсула фон дер Лайен, от Окръжния комитет в Брюнсел, с партизански псевдоним Уши Чифтето, ни похвали! Сега пожарникарят няма да млъкне от самопохвали, поне две седмици.
8
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕС ИМА ТРИЛИОНИ И Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ДАДЕ НА ДЪРЖАВИТЕ СИ ЧЛЕНКИ!!!!НА ТАЯ И Е НАРЕДЕНО ОТ УПРАВИТЕЛИТЕ НА БАНКИТЕ КОИТО БОРАВЯТ С ПАРИТЕ НА ЕС ДА НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТРИЛИОНИТЕ ДА НЕ СЕ ДАДАТ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ А ДА СИ ОСТАНАТ ПРИ БАНКЕРИТЕ!!!ТОВА Е ЕДНА КУКЛА НА КОНЦИ!!!! А КУКЛОВОДИТЕ СА БАНКЕРИТЕ ПРИ КОИТО СА ПАРИТЕ НА ЕС ТРИЛИОНИ ЕВРО!!!НЕ САМО, ЧЕ ПАРИ НЯМА ДА СЕ ДАВАТ НА ЕС ДОПЪЛНИТЕЛНО АМИ ЕС ЩЕ ДАДЕ И ТО ОЩЕ!!!!
7
1
 
5
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Урсуло, не ми обяснявай кво трябва да се направи. Прави го. Тyрена си там да работиш, не да говориш. Всяка една криза е възможност за консолидация, както е и възможност за разпад. Зависи от това дали хората, вземащи решенията, са читави или кaлпaви. Сега е ваш ред да покажете какви сте.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази има много изтормозен вид.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС,Китай и СЗО масовите убиийци в световен план.Америка да ви плаща Нато а вие само да се биеъе в гърдите колко сте велики.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС има нужда от свежи пари от САЩ наготово и от бели роби от Източна Европа да издържат гостите на Мурсула фон дер Меркел.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата между СИВ и ЕС е само в името.Довиждане пътници! Комунистите от Брюксел със заплати от по 4000 евро правещи нищо. Лесно е да получаваш заплата от данъкопладците и да не правиш нищо за никого и само да претендираш за това. Края е близо корумпирани бойлуци от Социнтерна в Брюксел!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте да дадеме.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е пътник хората не искат глобалисти, нито пък да седят затворени, нито пък да умират от вируси нито пък бежанци.