Отварят основните училища в Англия от утре

Учениците ще бъдат върнати в клас преди лятната ваканция
31 май 2020 19:47, Анисия Иванова
7
Отварят основните училища в Англия от утре
Снимка: БГНЕС

От утре започва отварянето на основните училища в Англия. Правителството планира да върне всички ученици в класните стаи преди лятната ваканция, но общини и директори вече изразиха съмнение в спазването на физическа дистанция, съобщи БНР.
 
Тази втора фаза на облекчаване предвижда отваряне на основните училища, позволяване за първи път на особено уязвимите хора в най-високата възрастова група, около 2,5 милиона британци да се виждат с близки и роднини.

Активно подновяване на някои спортове на открито като тенис, голф и конни спортове. Идеята на властите е да върнат в основните училища всички ученици до 4 седмици.

Подновяването на занятията утре обаче среща сериозна съпротива от директорите на учебните заведения, които смятат, че социалното дистанциране е невъзможно да бъде спазвано, особено, ако училищата са пълни. Днес министрите, за пореден път, защитиха решението за по-голямо облекчаване на мерките, въпреки че научните и здравни съветници все още изразяват опасения за прекомерно прибързване.

Директори на училища искат министрите да се откажат от плановете всички ученици в основните училища в Англия да се завърнат в класните стаи преди лятната ваканция.

Първата вълна от ученици се очаква от утре. А междувременно в Източен Лондон стотици нарушиха социалното дистанциране като се събраха на улично парти.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами... ще поплача по този случай.
6
1
 
2
 
! Отговори
Шмекер преди 1 месец
Хехе! Англетата да се учат от Боко - тулупа! От февруари българчетата НЕ СА посещавали училище ,но пък се доказа ,че това не е и нужно ...С премиер - пожарникар ( единственият в света) образованието е излишно ...прост народ - слаба държава!
5
3
 
4
 
! Отговори
Пази боже преди 1 месец
Е там така я объркаха, че и те не знаят вече кое е позволено и кое не...и за кой е позволено.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщането на учениците не е задължително, който иска може да си задържи детето в къщи до септември, когато започва новата учебна година. Дистанционното обучение ще продължи наравно с редовното.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да а ние нямаме нужда от училище не разбрахте ли
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И лятото ще учат, завалиите. Това е така, защото при тях дистанционното обучение не е на ниво и не може да замести истинското. Крайно време е да се поучат от нас.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и са кво?
тия кви беха?