Свободното пътуване в ЕС отново става факт след 15 юни?

Нямало държава, която да се справи с такава криза сама
52
Свободното пътуване в ЕС отново става факт след 15 юни?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В пандемията си припомнихме какво е да живееш с ограниченията, които имахме 45 г. Да не се движиш свободно, да не се виждаш с хора, коментира пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"От 2-3 седмици започна плавното възстановяване на придвижването. Първо със съседни държави, после с държави със сходна ситуация. Надявам се на следващ етап, това се очаква след 15 юни, пълното възстановяване на придвижването в ЕС и страните в Шенген. България премахна карантината за 29 държави. Запазва се карантината по преценка на щаба и лекарите", каза тя.

"Първият етап беше премахването на карантината за бизнеса. Позабавиха се някои инвестиции в България. Някои семейства бяха разделени 2 месеца. Различна е срещата очи в очи. На последния Съвет на ЕС много министри повдигнаха въпроса кога ще се съберем присъствено в Люксембург. Колегата там каза, че е готов да ни посрещне", добави външният министър.

"След една криза имаш голяма възможност. След много кризи се излиза по-силни. Трябва да обединим усилия в проучванията. Няма държава, която да се справи с такава криза сама. 85% от предпазните средства се произвеждат в Китай, както и над 80% от антибиотиците. Следващата стъпка е да върнем част от тези производства в ЕС. Трябва да можем да разчитаме един на друг вътре в ЕС", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен РистуИ накрая, тъй като вече си разбрал, че си като отворена книга за мен, както като цел тук така и като аргументация, да ти кажа: комплексираните ти изпълнения, от обикновени обиди докато спориш, през бягството ти от разговори, само за да се върнеш да тролиш когато в темата не пише никой, до отказа ти да приемеш дори да обсъдиш факти, които събеседника ти предоставя в дебат, показва абсолютно елементарно интелектуално ниво. И тук не говорим само за начин на водене на разговор. :)
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ристу .... биват опровергавани с факти. Повтарям, не опровергавам факти, опровергавам твоите жалки опити за подвеждане какво значат определени факти. Понякога е чисто и просто неграмотност от твоя страна докато не те образовам с насрещни факти, но и след това няма промяна, което е свидетелство за това, че приказките ти за това как фактите имат значение за теб, са хвърляне на прах в очите, докато си тролиш на воля.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ристу (също подвизаващ се с псевдонима Христо Христов)Ристу, моето неграмотно момче, ти не пускаш само факти, ти правиш и твърдения, а тия твърдения са проблема, защото фактите, които пускаш и твърденията, които правиш във връзка с тях, не са едно и също нещо, мой рушки хибриднико, въпреки желанието ти да ги представиш като едно и също нещо. Аз адресирам твоите твърдения и там си абсолютно безнадежден. Не можеш да защитиш нищо, поради което бягаш от това да отговаряш, когато ...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИ сто пъти да напишеш същата глупост остава факта:Когато фактите ти бъдат подложени на проверка, се оказва, че не знаеш какво твърдиш. Пример: мнението ти какво означава/как се тълкува член от Германската Конституция срещу мнението на германски професор по Конституционно право. Ти ГУБИШ когато мненията ви се различават, както става с твоите твърдения. Не ги оспорвам аз, руши, оспорват ги ултимативните авторитетите, в съответната област. :))))))
25
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 3 години
До Христо ХристовЯвно не може, защото ТИ лично не си проверявше фактите и отново и отново постваше едни и същи неща, дълго след като бяха опровергани с факти. Не само, че не "проверяваше" фактите насреща сам , но дори и когато директно ти поствах откъси от коментари на Конституцията на Германия писани от германски професори по Конституционно право в които ДИРЕКТНО и явно отхвърляха приказките ти (и съм готов да го направя пак, ако твърдиш, че не си ги виждал) си продължи пак.Банкрутирал си.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовРуши, има едно нещо, което се нарича "насрещна проверка на фактите". Ти лично се провали всеки път, когато трябваше да докажеш, че незнанието ти не е резултат от това, че не си си научил добре заучените позиции. От момента в който за пръв път ми привлече вниманието с неграмотността си за Германската конституция ЗНАМ, че нарочно се криеш от фактите, и тук вече няма съмнение каква е ролята ти. Оттам нататък е лесно. Даже и сега като четеш това го знаеш, а това е важното. :))
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТеб конкретно колко пъти съм те унижавал на тема грамотност, дори не е забавно. То не бяха Германски Конституции, бележки на Сталин, купони за храна, скатаване на факти, списъка е дълъг. Вече не ти коментирам хибридните изцепки за друго, а за да те докарам до такива признания, а си толкова зле, че даже не разбра как се случи, но както казах, вече си на крайната гара. На такива като теб им викат "бушон". Дънят се и идва следващия, щото вече не вършиш работа.:)))
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"нищо ново не можеш да измислиш"Явно за рушките хибридници това е някаква игра. Толкова си зле, че не си разбрал, че за теб това е крайната станция. След това признание нямаш връщане назад, така че свиквай, често ще ти се напомня, че си "от другата страна".
21
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо се чудите, че здравите са в дома - ами с оръжията как е - въоръжени са престъпниците, а не нормалните. А тук при нас дори и да хванат някого то е ясно - справка ХР.Бисеров, батко и братко, КТБ и вие си спомнете други ......Според мен прекалиха с правата на човека и се чудя вече кой крив, кой прав, кой с привилегии, кой опира пешкира?
20
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То досега здравите си стояхме в дома, а болните се развяваха къде ли не, много важно, че можело да се пътува. Това не е карантина, а пародия. Докато не изпука.ме от ебола или нещо от този род, оправия няма да има.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"по-червени от троловете на ... няма"Христо Христов: Типичното за демокрациите е да извъртат фактите"Отивай при любимите ти диктатури, руши ...
18
7
 
3
 
! Отговори
До 27 -Живков преди 3 години
Абе Живков ти кой набор си, 1850 ли ???Много помниш бе ,сигурно и бай Добри Терпешев и бай Станко Тодоров,шивача с трето отделение ,бил най дълго мин.председател и председател на НС. И другите около тях помниш ли колко ,,умни и образовани " бяха. А в по ново време едни много,много образовани до къде докараха България през 90та и 97ма.И един оттях и в момента се репчи в НС,горд че докара пенсиите до хиляди левове!!!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грамофонната плоча се е изтъркала и повтаря едно и също.
16
2
 
9
 
! Отговори
До Христо Христов преди 3 години
На 72 години съм ,живял,видял,преживял и няма как да съм ни ***,ни мол. Тези игри са за вас младите платени юнаци.......Ако продължаваш така,като дойдеш на мойте години ,ще си на социална -най долу,в к.а.л.т.а !!! И пак ще си недоволен!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Живков преди 3 години
Най- посредствените и полуобразовани министри от 1879г насам!
14
5
 
3
 
! Отговори
нормален преди 3 години
Тоя Христо Христов и подгласниците му явнно са привърженици на ,,Анархията е майка на реда" Дали знаят какво точно искат? Май не???.....Само крясъци и обиди ,показват липсата на аргументи!....Явно невръстни юнаци без цели и идеи и чакащи НЯКОЙ да ,,оправи".собстенният им живот За такива свикнали само да получават и да намират кусури,нищо и никога няма да е в ред!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В биологията има понятие хранителна верига. Предполагам, всички помните. Че! Според мен, ЕС се възприема като акулите в хранителната верига. Но ако изчезнат дребните риби, изчезват и акулите. Изключително слабопросветно поведение.
12
6
 
7
 
! Отговори
ДО 19 преди 3 години
Какво на теб ти е откраднал бе анонимнико и в какви точно мащаби?Ти на колко годинки си бе млади ремсисте??? Освен лъжи и фейкове можеш ли да дадеш действителен пример. Тези детски приказки за милилиарди,острови,къщи по цял свят,,дворецът в Банкя" са художествена литература за такива пубери като теб, сестра ти и червеният ви дядо!
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Аз ще ти го кажа, и магаре да сложим вместо БорисУФ ще е по-добре !!!Най-малкото няма да краде в такива мащаби като Тиквата.Сега разбра ли или ти требе жокер???
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая заедно с Бюреков трябва да направят клуб на англо-говорящите бантустанци.Какъв "английски" демонстрира преди няколко дни, просто не е истина.И това недуразумение е външен министър...........УЖАСт !!!