Все още има надежди за туризма в Хърватия

Туристите в страната стигнаха половината от миналогодишните
12 авг 2020 19:40, Ния Христова
3
Все още има надежди за туризма в Хърватия
Снимка: БГНЕС
COVID-19 нанесе сериозен удар върху пътуванията в страната в Европейския съюз, която разчита най-силно на туризма. Все пак има поводи за оптимизъм, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Хърватия отчете 96-процентен спад на чуждестранните посетители през май на годишна база. А очакванията сега са да докладва подобни данни и за юни в сряда. Нещата обаче оттогава насам драстично се подобриха. Ръководител на туристическа асоциация заяви, че данните за август показват, че пристигащите се доближават до 50% от нивото за миналата година, което е значително по-добре от очакванията. 
 
Степента на подобрение през най-натоварения летен сезон ще е определяща за това как икономиката ще се възстанови от най-тежкия си спад след комунизма. 
 
"Няма нищо, което да компенсира приходите от туризъм за Хърватия в близко бъдеще.", заяви изследовател от Икономическия институт в Загреб. "От много години се предупреждава колко крехка е индустрията", добави той. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Гола вода са хърватите, само камънак, нито един пясъчен плаж, кафе 4 евро, бира 7 евро, ай сик.тир !
2
5
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
От навсякъде по плажовете в Европа - в Хърватия е най- красиво! Там са били резиденциите за почивка на римските императори...
1
3
 
3
 
! Отговори
Балкантурист преди 3 години
В Хърватия има надежда, но в тикволандия не.