Повечето страни в ЕС връщат ограниченията заради коронавируса

Мерките бяха посрещнати в няколко столици
17 авг 2020 20:30, Петя Славова
16
Повечето страни в ЕС връщат ограниченията заради коронавируса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все повече европейски страни връщат ограничения срещу разпространението на коронавируса. В няколко столици се проведоха протести срещу въведените мерки и носенето на маски. Европейската комисия призова страните да предприемат координирани и пропорционални мерки.

Още по темата

В писмо, изпратено до 27-те, Еврокомисията изразява загриженост от въвежданите нови ограничения за пътуванията на граждани от определени страни. Затварянето на граници създава затруднения, които трябва да бъдат избягвани, колкото е възможно, се казва в писмото от Брюксел. Европейската комисия призовава за координирани мерки като въвеждането на повсеместни писиар тестове по летищата и евентуалното поставяне под карантина на пътуващите, както вече правят редица държави.

Няколкостотин души излязоха по улиците в Брюксел, за да протестират срещу носенето на маски и ограниченията срещу коронавируса. Мнозина от участниците в протеста изразиха недоволство и от ваксините и 5G мрежите. „Мисля, че е време да реагираме срещу всички тези движения, които според мен са направо смешни. Не искам да ни взимат за деца. Не вирусолозите и лекарите са тези, които ще диктуват правилата в нашата страна”, сподели Мишел, жител на Брюксел.

Протести срещу задължителното носене на маски и другите ограничения заради коронавируса имаше и в Мадрид. Събраха се близо 3 хиляди души. Те обвиняват властите в нарушаване на човешките права, тъй като според тях здравите хора не трябва да носят маски. Демонстрацията се проведе два дни, след въвеждането на нови мерки - като затваряне на нощни клубове и забрана за пушене на открито. „Решението е всички да излезем на улицата и да издигнем гласа си. Трябва да им покажем, че знаем за какво става дума и че отстояваме правата си. Ако това наистина е пандемия и хората умират, е някои наистина умряха, щеше вече да е намерено решение, а те налагат погрешни мерки”, коментира Франсиско Хавиер.

 А заради увеличаването на случаите на коронавирус, Италия затваря от днес нощните клубове и дискотеките. Мярката важи също за събитията на открито и плажните клубове. Въвежда се и задължително носене на маски от 18 до 6 часа в районите, близо до барове и ресторанти, и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Южна Африка днес премахнаха тези глупости.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми връщат, щото по Великден пукаха ягнета и после ко стана?...Стана моя дедовия.
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ ВСИЧКО. БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ДИСЦИПЛИНИРАН
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже дори разследват Бил Гейтс и жена му в САЩ в момента.
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно между другото. Швейцарчовците си махнаха мерките преди 2 месеца още. Никъде в Италия и навсякъде другате в Европа не ги зпазва тези странни *** заповеди. не се спазват вече. В САЩ никой нищо няма да ти каже ако не ги спазваш. Тук наще изплашени зомбита навсякъде ходят с медицински маски, че дори и на улицата, и дори в колите си. И говорим за МЛАДИ хора. Пълна скръб и срам.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами идва 1 септември
6
4
 
7
 
! Отговори
дядо от село преди 3 години
Света отива към самоунищожение.От простотия,невежество,мързел и алчност.
5
4
 
8
 
! Отговори
До И преди 3 години
Ти на Копейкин ли си човек? Или на Бабикян? Такава глупост може да се роди само в много примитивни мозъци. ...То не се знае до следващата седмица как ще се развива вирусът,той за за декември обяснява ,та и КППта и вече сложи.....Няма човек на земята,ни вътрешен ни външен който да знае какво ще се случва бе мушморок!
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От 18 септември България е отново под карантина. Всичко ще се затвори и само хранителните магазини ще работят. Ще има КПП-та както преди и така до 18 декември ( поне). Инфото е от вътрешен човек."И аз дочух подобно нещо, но се надявам да са запазили инстинкта си за самосъхранение, защото втора подобна гавра с народа и много от тези мракобесници ще виснат по уличните стълбове.
3
19
 
11
 
! Отговори
И преди 3 години
От 18 септември България е отново под карантина. Всичко ще се затвори и само хранителните магазини ще работят. Ще има КПП-та както преди и така до 18 декември ( поне). Инфото е от вътрешен човек. Така че жална ни майка. Тази зима ще е една от най-тежките за България, а и за света като цяло.
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие нема ли да спрете да тормозите хората, или е време ние да ви тормозим
1
10
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
"Не вирусолозите и лекарите са тези, които ще диктуват правилата в нашата страна, сподели Мишел, жител на Брюксел" - типичен брюкселски ше6ек. Нищо чудно, че бивш премиер не им знаеше химна и какъв е националния празник на тази измислена територия.