ЕП одобри промени в състава на Европейската комисия

До тях се стигна след оставката на ирландския еврокомисар
7 окт 2020 17:37, Елка Василева
2
ЕП одобри промени в състава на Европейската комисия
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент одобри промени в ръководството на Европейската комисия след оттеглянето на еврокомисаря Фил Хоган (Ирландия).

Досегашният зам.-председател на ЕП Марейд Макгинес (Ирландия) е одобрена за еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и капиталовите пазари, се посочва в съобщение на ЕП.

При гласуването Макгинес получи подкрепа от 583 евродепутати, 75 бяха "против", а 37 се въздържаха.

Още по темата

Зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис (Латвия) занапред ще отговаря и по въпросите на търговията. Решението на ЕП бе прието с 515 гласа "за", 110 "против" и 70 въздържали се.

И двамата кандидати преминаха през тричасови публични изслушвания пред Европейския парламент на 2 октомври, за да могат евродепутатите да преценят тяхната компетентност за съответните ресори.

Промените в Европейската комисия се наложиха, след като досегашният еврокомисар по въпросите на търговията Фил Хоган подаде оставка в края на август след твърденията, че е нарушил въведените правила във връзка с COVID-19, като е участвал в гала вечеря в голф клуб в родната си Ирландия, на която са присъствали 80 души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари