Европроучване: 71% от българите не вярват на правителството, 75% на НС

Тревожим се от икономическата обстановка
23 окт 2020 15:48, Елка Василева
124
Европроучване: 71% от българите не вярват на правителството, 75% на НС
Снимка: архив, БГНЕС

Мнозинството от българите заявяват, че икономическото положение е тежко, че растящите цени ги тревожат и че нямат голямо доверие на правителството и Народното събрание. Това показват данни от проучване, осъществено в края на юли и представено днес от Европейската комисия, предаде БТА.

На въпрос какво ги тревожи най-много, българските участници в общоевропейското допитване поставят на първо място икономическата обстановка (43 на сто) и растящите цени (37 на сто).

Според 82 на сто от българските участници икономическото положение у нас е много лошо, а 53 на сто заявяват, че финансовото състояние на семейството им не е добро.

За сравнение в ЕС средно 64 на сто от отговорилите оценяват като лошо икономическото състояние на страната, в която живеят, а 28 на сто съобщават за финансови тревоги в семейството.

В ЕС 49 на сто от участниците очакват в следващите 12 месеца обстановката да се влоши, а у нас на това мнение са 43 на сто. Подобрение очакват 20 на сто в ЕС и 17 на сто у нас. Мнозинството у нас (61 на сто) и в ЕС (58 на сто) не очаква промяна в следващата година в личното им положение.

Недоверие в националното правителство в нашата страна изразяват 71 на сто (при средно 56 на сто в ЕС), а в Народното събрание - 75 на сто (58 на сто недоверие в националните парламенти в ЕС).

Доверие в ЕС изразяват 48 на сто от българските участници в допитването и 43 на сто от останалите. В положителна светлина виждат ЕС 53 на сто у нас и 40 на сто от останалите.

Мнозинството от 59-60 на сто изразява оптимизъм за бъдещето на ЕС. Малко над половината българи (52 на сто) и ясно мнозинство сред останалите (70 на сто) заявяват, че се чувстват граждани на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
0
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Алтернатива винаги има, проблема е да не се сетим за нея твърде късно. Изоставаме и от предпоследните в ЕС.По времето на Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея. Те вървят напред като костенурка, ние - като ***.Отстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Само когато това стане, тогава ще се отлепим от дъното.
106
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Май са повечко.
105
3
 
1
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Да бе! Всички вярват на Бабишкян,Хаджикян и Минеткян ! А , и на Фигуранта ! Що не си заврете тези проучвания в тъмното,*** място , от което явно сте изпълзяли ? Кого лъжете, бе , мърльовци червени ? Отдавна не сте интересния вестник !
104
2
 
1
 
! Отговори
Д-Р ДРЕ преди 3 години
До Как да вярвам...*** В КИТАЙ , В РУСИЯ , САЩ ЗАПАДНА ЕВРОПА ....ТАМ ИМА ЛЕКОВЕ КОЛКОТО ИСКАШ ??
103
2
 
4
 
! Отговори
Не вярваме ! преди 3 години
Поредното Поръчково Проучване в стил Андрей и Кънчо - с предварително зададени параметри !
102
5
 
2
 
! Отговори
Как да вярвам... преди 3 години
...на БГ правилтеството, след като 14 месеца след като Китай обяви болестта, все още в родината упорито продължава да няма достъпен и 100% ефективен лек за редовия Българин? И това е през 21ви век! Мъка, мъка, мъкаааааа... технологичен и прогресивен свят разбираш ли!
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
глупости, проучване финансирано от путин и комонистите! народа е с Бойко и доверието е 80-90% останалите 10% са мръсни крадци на черепа и руски ***
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Процентът на недоверие е по-висок. Сред моите познати и близки нито един не се доверява на НС и МС у нас. Освен тия, които получават пари от тях. Но дори и те не са всички, а малка част от бюджетарите, например и членовете на партията.
99
6
 
4
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Ако Елена Милиончева и Радан Г.за са европейците , които оценяват българите, то всички от Максуда са космонавти ! Я, стига ! Другареееее, нема ви вече ! И още ще измрете до пролетта ! Тогава ще сте 0.3 % , как ще вземете власт с 0.3 % ??? Свърши тя, вече не сте и партия , а фракции на една старица ! Е, всичко е до време ! Отивам за свщи !
98
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Дори тези които подкрепят правителство и парламент нямат доверие на тези вътре,там са за да крепят други неща.
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС да ми *** чучурката
96
0
 
3
 
! Отговори
търговеца преди 3 години
До нямаме избор!По-добре едното око да ти извадят вместо да си предател-продажник
95
7
 
1
 
! Отговори
предатели-продажници преди 3 години
До корупция в евроТова сме ние българите! По-добре под крилото на майка Турция и Султана като 5 векаРусия е мащеха за нас - съюзник с Турция против нас българите! Крайно време е!
94
7
 
1
 
! Отговори
майка Турция преди 3 години
До нямаме избор!Там е изборът и надеждата Народе!!! Не бъдете руски крепостници и предатели!
93
6
 
3
 
! Отговори
нямаме избор! преди 3 години
До корупция в евроОсвен да се върне турското - по-малкото зло от БКП....
92
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко процента вярват на естонеца-фигурант?
91
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% не вярват на писачите10%въоще не четат
90
2
 
18
 
! Отговори
Луд преди 3 години
Нормално, те 70% вярват на врачки.
89
2
 
21
 
! Отговори
one преди 3 години
Да ви имам проучванията!!! Интересно, след избори тези показания НИКОГА не съвпадат с истината!!!
88
4
 
12
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Само че тук не става ясно кой е осъществил това проучване . Ако автор на проучването е Галъб на Кънчо Кънчев и Андрей Райчев, благодаря, но на позитанските автори аз не вярвам, а Европейската комисия ако иска да им вярва, нейна си работа...