В Париж евакуираха голям мигрантски лагер

Там от август досега се бяха събрали 2 400 души
17 ное 2020 20:45, Елка Василева
22
В Париж евакуираха голям мигрантски лагер
Снимка: БГНЕС

Френските сили на реда евакуираха голям мигрантски лагер край националния стадион Стад дьо Франс близо до Париж, където от август постепенно се бяха настанили около 2400 души, предаде Франс прес.

В присъствието на многочислени полицейски сили операцията по евакуиране и преместване на мигрантите в 26 приемни центрове и спортни зали в района на Париж започна рано тази сутрин. Журналистка на АФП констатира, че мигрантите спокойно се качват в автобуси.

Полицията заяви, че целта на операцията е законно пребиваващите да бъдат настанени в подходящи места, а незаконно пребиваващите нямат място в страната.

Преди разпределянето им мигрантите ще бъдат тествани за COVID-19 и в случай на положителна проба ще бъдат незабавно изолирани.

В евакуирания лагер са живеели предимно сами мъже, главно от Афганистан, както и от Судан, Етиопия и Сомалия.

Много от тях, главно кандидати за убежище, преди това са били в други подобни лагери в околностите на Париж, които се евакуират, но впоследствие отново се образуват малко по-далеч в северните предградия на френската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фашисти.
9
3
 
2
 
! Отговори
La France преди 3 години
Франция е най-великата страна! Vive la France!
8
2
 
4
 
! Отговори
Клет Европеец преди 3 години
Европа от столетия носи на готово в Африка, пари... храна... дрехи... строи им училища и болници, докато чеерните *** ги гледат с заврени в гъ** ръце."Клетите мигранти" са тези които им е писнало да чакат самолета с безплатната храна , дрехи и разни други удобства а са дошли ТУК НА МЯСТО да си ги получават. Демек, спестяват ни от транспортни разходи .Трябва да сме им благодарни.Все пак ние сме тези които ги научиха че труд е лоша дума и че всичко на тоя свят идва със социалните помощи.
7
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нахлуват нелегално, а след това толерантната и любезна държава им узаконява престоя. И вероятно няма начин да се върнат там, откъдето са дошли. После домакините да не хленчат, че пари нЕма или че някой изнервен търчи из улиците и размахва нож. С това си решение пак показват на следващите кандидат европейци, че си струва да дойдат.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги изпратят в Бухенвалд , ще им се отрази добре....
5
2
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
УУУУ Шанс Зилизе !
4
1
 
28
 
! Отговори
що? преди 3 години
що не са ги евакуирали към някоя богата мюсюлманска държава?примерно саудитска арабия , турция , дубай?там ще се чувстват културно приети
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали по принцип смятат да ги извозват с влакови композиции към едни едни по- специални места?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там имало и ЗАКОННО пребиваващи???
1
1
 
42
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Ау, защо Франция се лишава от тези ядрени физици, хирурзи и инженери!