Франция вече изисква отрицателен PCR за влизане в страната

Изискването важи за всички европейски граждани
10
Франция вече изисква отрицателен PCR за влизане в страната
Снимка: БГНЕС

Франция въвежда изискването за всички граждани на Европейския съюз, включително и български, които пристигат от територията на Европа, да предоставят при влизане в страната отрицателен резултат от RT-PCR тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, съобщиха от МВнР.

Мярката влиза в сила от 00 ч. на 24 януари 2021 г., неделя. По предварителна информация ограничението се отнася за пътниците, които влизат във Франция със самолет или с морски транспорт. Очаква се в събота, 23 януари 2021 г. да бъдат оповестени подробности, включително дали мярката ще се отнася и за пътуващите със сухопътен транспорт.

Припомняме, че от 18 януари 2021 г., изискването за представяне на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа преди пътуването, се прилага за всички граждани над 11-годишна възраст, които влизат във Франция от други държави (извън Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана). Освен отрицателен PCR тест, тe следва преди отпътуването, в заявление по образец, да дадат своето предварително съгласие да спазват 7-дневна изолация при пристигането им във Франция, както и че са съгласни в края на този 7-дневен период да им бъде направен повторен тест «RT-PCR COVID“.

От 18 януари 2021 г. изискването за представяне на отрицателен тест „RT-PCR COVID“, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, се прилага и за пристигащите над 11-годишна възраст във Франция от Великобритания. Преди отпътуването те също трябва да представят заявление, в което предварително се ангажират да спазват 7-дневна изолация при пристигането им във Франция, като в края на този период да им бъде направен повторен тест „RT-PCR COVID“.
 


10
Още по темата: Франциятест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
La France преди 1 месец
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!

Vive la Republique! Vive la France!
7
1
 
0
 
! Отговори
Frankkk преди 1 месец
Браво ! Само така ! Пълна забрана за нав леци и ***.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не количествен за антитела? Нали уж са приравнени?
5
0
 
13
 
! Отговори
Anonimens7 преди 1 месец
Отрицателен тест или бурка на главата
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кюриозен
А къде ти се ходи?
В масква ли?
3
2
 
13
 
! Отговори
кюриозен преди 1 месец
Че на кой му се ходи в арабия???
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кретите мигранти идващи до източват чужди социални това няма да важи.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сега и там чушлетата и доматите ще изгният на полето