Български лекар в Германия: Решенията на НОЩ са правилни

Според д-р Илиев маската под брадата е чест феномен
29 яну 2021 09:45, Ния Христова
21
 
Най-рисковано за разпространението на COVID-19 е посещението на бар. Това е заключението на Тексаската медицинска асоциация. До завръщането на учениците в клас остават броени дни. Според същия анализ това може да доведе до риск от шеста степен по скалата.
 
"Критични и рискови са срещите на големи групи хора, в които има т.нар. свръхразпространители. Трябва да се избягват срещите на големи групи хора. Във всеки случай на разпускане на мерките, рискът расте. Решението на НОЩ за въвеждане на скала и динамичен анализ е правилно", каза ръководителят на лаборатория в Берн д-р Аспарух Илиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че за връщането на децата в училище вече има няколко проучвания. И цитира най-голямото от тях, направено в Индия, което показва, че децата са ключови в разпространението на вируса.
 
"Исландия твърди, че децата нямат роля в разпространението. Истината е вероятно и на двете места, важен е начинът, по който се спазват хигиенните мерки в училището. Трябва да си зададем въпроса къде се намираме ние. Нашите данни са категорични, от декември настъпи намаляване на броя на болни", отбеляза д-р Илиев.
 
По негово мнение в голяма част от заведенията за обществено хранене в България мерките не се спазват. 
 
"Маската под врата и декоративно на устата е много чест феномен. Основните разпространители от децата са на възраст над 12 години. Малките се счита, че имат и известен имунитет, който е по-различен от на възрастните. Ако въпросът е да намерим компромис, хубаво е да помислим за тази граница от 12 години", подчерта медикът.
 
Той предупреждава, че във всеки един момент трябва да има готовност мерките отново да се затегнат. Училищата в Германия остават затворени поне до средата на февруари, но страхът от английския щам е голям. Д-р Илиев бе категоричен, че новите щамове се засичат и с антигенните, и с PCR тестовете.
 
"Евентуално при по-големи мутации би могло антигенните тестове да не са толкова точни. Срещу английския щам ваксините ще работят, трябва да се проучи дали ефективността ще е толкова висока спрямо бразилския и южноафриканския щам. РНК-ваксините могат да бъдат модифицирани много бързо", коментира Аспарух Илиев.

21
Още от ЕС
Поредна нощ на бурни протести за абортите в Полша
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А, правилни... я питайте кибиците от форума да видите колко са правилни.
Правилни, щото не сте питали тях, те да ви обЯснят кое как е.
Тъй, зер.
17
3
 
3
 
! Отговори
Колю чарстона преди 4 седмици
Решенията на НОЩ трябва да се взимат през деня!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мутафчийски хубаво цитираше изводите на тексаския институт, а не знаеше разликата между бюфет и ресторант, но ни разказваше надълго и нашироко къде и как било опасно
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Местните вестители на апокалипсиса се изчерпаха, телевизиите се ориентират към българи от цял свят, за да въздействат по ефективно. Другият път да потърсят някой българин от полинезийските острови. В Исландия не считат учениците за разпространители(супер), разчитат на хигиена, едва ли там при сегашното време там отварят на 20 минути.
14
4
 
3
 
! Отговори
KOLT 45 преди 4 седмици
Най-рисковано за разпространението на COVID-19 е посещението на бар.
13
5
 
11
 
! Отговори
Батко преди 4 седмици
Появи се един германски клакьор - съветвам го да си ЕПМ!
Преведете си го!
Много лакеи се появиха я на властта, я на СЗО!
Затвора ви очаква!
12
0
 
18
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 седмици
Това да не го е писала Пекинската Патица?

От кога Берн е в Германия? Дори през Втората Световна Война си бе в Швейцария!
11
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Искам да чуя мнението на пича за пенкилерите от немския роберт кох.

Отделно, баровете и училищата в две последователни несвързани изречения, кърти всички журналистически миФки.

И трето, да назове поименно кои са т.нар. свръхразпространители. В Корея официално ги посочиха по медиите - асоциалните гeйове.
10
2
 
4
 
! Отговори
Бойха Тулупев преди 4 седмици
Навремето и аз кат бех пионерче не спазвах препоръките на даскалята да не си слагам червената връзка под пулоферът, и затова ме наказваха без филия с мас в големото междучасие и 2-3 обиколки на училището. Пионерската връзка требе се носи гордо, тва са ме учили мене, на тва ви уча и вас;))))
9
4
 
9
 
! Отговори
Веско преди 4 седмици
Вчера имаше изказване на д-р Мутафчийски, че текстилните маски не пазели, а само някакви от 6 лева. Определено единия лъже! Вашата работа е да разберете кой и да представите достоверна информация.
8
6
 
6
 
! Отговори
Таню преди 4 седмици
Колкото и да не съм им фен на нощ, гроб и подобия - малко по-адекватно реагират, отколкото баба мъркел... Тая без да и влизат секви десетки хиляди екзотики в държавата на ден, явно не може. Явно само те могат да размъркат старото бабе... И кво? Локдаун като при бубонна чума... С която нейни предшественици (технологични диваци - за сравнение с днес) някак са се справили. Или, пък, холандския, турския и талянския вечерен час... Инак, учениците си ходят на даскало, мачкат се, гонят се, по*бват се.
7
4
 
8
 
! Отговори
Разумен човек преди 4 седмици
Децата над 12 години които носят маски под носа да се отнемат от родителите и да се изпращат в изправителни домове за да спасим човешки животи, човешкият живот е най-голямата ценност и стои над всичко!
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чакам сега диванните вирусолози да се изкажат и лаят срещу доктора. Вече почнаха.. Пет пари не струвате, ама кресливи!
5
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Позитански форумец в Бяла Слатина:
Решенията на НОЩ са грешни.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега точно за изборите ще направят големи глупости и имитация на една привидна свобода, която после ще ни посече жестоко под формата на 3-та вълна.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Германия НЕ се справя с кризата.Така че може и да не ги слушаме.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе некъв лекар я у лево!Он че ми дава акъл на мене?!Арее пистааа!!!!
1
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
цъцъцъцъцъц