Роден лекар в Германия: Много хора са гневни заради бавния темп на ваксиниране

Д-р Стоян Монев: Само 8 на сто от населението на Германия е ваксинирано
18 мар 2021 13:12, Петя Славова
28

Много германци са гневни заради бавния темп на ваксинация в страната. Случаите нарастват точно, когато някои ограничения бяха разхлабени. Фирми се оплакват от закъснения в изплащането на помощи, а скандал с доставка на защитни маски опетни репутацията на управляващите.

На този фон - подкрепата за канцлера Ангела Меркел спада драматично.

"Тя е на първо място по доверие в Германия. Но наистина то спадна от 80% на две трети, защото хората не са доволни от това, че Германия като производител на ваксини, едва в края на юни ще има ваксини за собственото ѝ население, когато Щатите, Израел вече ще са ваксинирали населението си", коментира д-р Стоян Монев.

Д-р Монев, който е анестезиолог в болница, казва, че само 8 на сто от населението на Германия е ваксинирано, и то само с една доза. Страната е поръчала 64 милиона ваксини на Pfizer, 56 милиона на AstraZeneca. А проблемите са много.

"Ваксината трябва да се достави, да се напълни в малки флакончета. Оказва се, че в ЕС няма достатъчно малки флакончета", каза анестезиологът. И посочи, че на година от 100 000 души има от 50 до 70 белодробни тромбоемболии.

"За това време, в което няма ваксинация, ако се заразят 100 000 души, в Германия 1500 ще починат. А здравните власти още проучват връзката между тромбози и британската ваксина", обясни д-р Монев пред Bulgaria ON AIR.

"Имаме 6 случая при жени на възраст между 20 и 50 години с мозъчна венозна тромбоза, 2 от които са имали фатален край. Имаме и случай на мозъчен кръвоизлив при един мъж. Броят на тези случаи при е над нормалната граница за населението", коментира президентът на института "Паул Ерлих" Клаус Чичутек.

Очаква се да се въведе строга карантина, там където има 100 заразени на 100 000 души. Лекарят казва, че и в Германия, както и в България, кризата се разраства.

"Управлението на кризата в България към момента като че ли има общо с предстоящите избори. Да не се отнемат правата на хората пред това да подадат гласа си", изтъкна анестезиологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес на олимпиада по математика дали задача: "на опашка за ваксинация се наредили..". И това на малки деца на европейски конкурс :-х Да живее толерастията и новото нормално!!!
18
2
 
0
 
! Отговори
Студент медик преди 3 години
Чудно е че много участници във форума не вземат отношение по материала а говорят със злъч към доктора и се опитват да го оплюят. Т.е. малко са тези които знаят какво значи да завършиш медицина в Германия, после специализация, промоция и т.н. Не се учудвам, тези, които плюят по лекарите са вероятно тези, които вдигат ръка да ги бият. Съмнявам се дали някъде другаде го има това. Всички ги обвиняват че се опитвали да манипулират а никой не пита какво струва (не да купиш диплома) да станеш лекар.
17
0
 
2
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Д-р Монов, 8% отнаселението е ваксинирано с първата ваксина, а само 3.6% от бюргерите бяха до днес ваксинирани и с втората ваксина. Защо ли Германия , въпреки перфектната организация, е на светлинни години далеч по ваксинирани напр. от Израел? Просто няма ваксини! Сигурно и ти самия въртиш в момента палците и чакаш да дойдат.
16
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ей, не се спряхте да го цитирате тоя недоучилия, сякаш е голям експерт. Човекът успял на трийсет и няколко години да завърши платено медицина, специализира анестезиология, която ще вземе къде 40-годишен, но пък по всички въпроси по инфекцията компетентен. ЧАк лекари от 20 години в Германия работещи се чудят в коя държава са всъщност
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма маски, ръкавици, ваксини а сега и флакончета даже! Какво въобще се произвежда в този съюз? От друга логично беше щом България стана член на съюза да тръгне на зле...
14
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пфайзер ги произвеждат в Майнц.Няма достатъчно ваксини защото Германия е сулидарна държава и разпределя много от ваксините към другите страни от ЕС. Също така производството на Пфайзър е сложно и бавно а производствените капацитети не са толкова големи.
13
6
 
2
 
! Отговори
Така е преди 3 години
Германия се движи супер бавно. Тук няма ваксини за всички. Дори още за рисковите групи няма достатъчно. В това отношение Бойко Борисов свърши много добра работа. България е далеч по-напред във ваксиниррането от Германия.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците им предложиха сами да си произвеждат най-ефективната и безопасна руска ваксина, дойчовците направиха политическия избор на избраха "американските доставки" на принципа днеска има - утре нема!А, ние дори избор нямахме!Просто ни спуснаха ни директивата АстраБоза и туй-то!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия е една от малкото страни в Европа, в която има рекордно ниско одобрение към ваксините и голям ковид скептицизъм. Изобщо се съмянвам да са "гневни", че ги ваксинриали бавно. Именно затова изглежда бавно от гледна точка на статистиката, защото почти никой не иска да се ваксинира.
10
3
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Другарят Стоян Монев какви данъци и осигуровки е платил в България, че да му се дава думата?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според медицинската наука за епидемия може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** по форумите ни друго приказват.Че навсякъде е цветя и рози, само те били прецакани.До преди няколко години получаваха по 10 долара заплати при другаря Виденов и другаря Румен Гечев, ама сега много им порасна работата и се сравняват с Германия
7
3
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Не, гневни са заради ваксинационния ковид терор. Добър опит!
6
3
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Хората са гневни затова че искате да ги ваксинирате против волята им ,не че няма ваксини стига пропаганда и изопачаване на нещата !Гневни са от локдауните гневни са от мерките!
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойде в България, за да се почувства удовлетворен от скоростта на светлината, с която ваксинират българите. Скоростта е толкова голяма, че хората не усещат изобщо убожданията...
4
0
 
23
 
! Отговори
факт преди 3 години
Лъжат, лъжат като дърти роми.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са гневни на Астра Зенека и лъжливите манипулации да изкарат ваксината и безопасна!
2
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
А тук е абсолютен цирк БУШ , който може само да ни завижда !!!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е то проблема бавния темп , доктори от германиям каспичан и от коя да е дупка на географията извън България да не се обаждат.. Гледайте си новата държава и изобщо без коментари..