"Ла Стампа”: 30 млн. дози от "АстраЗенека" скрити в Италия

Европейската комисия е започнала разследване по случая
24 мар 2021 22:45, Ния Христова
12
"Ла Стампа”: 30 млн. дози от "АстраЗенека" скрити в Италия
Снимка: БГНЕС
Европейската комисия е започнала разследване свързано с това, че италианските власти откриха огромно количество дози ваксина АстраЗенека в италианската фабрика "Каталент анани”, съобщава вестник "Ла Стампа".
 
Изданието допълва още, че ваксините били подготвени за транспортиране до Обединеното кралство.
 
В Италия има ваксина, за която ЕС и Великобритания се борят, коментира вестникът. Това количество ваксина е изключително важно както за ЕС, така и за Обединеното кралство. Що се отнася до Евросъюза, това е два пъти повече, отколкото целият Европейски съюз досега е получил от АстраЗенека, докато за британците това означава гаранция, че почти 15 милиона граждани ще получат втора доза от ваксината.
 
Според "Айриш Таймс" това са ваксини, които са произведени в холандска фабрика, но са се озовали в Италия.
Още по темата
 
"АстраЗенека" има споразумение както с Европейския съюз, така и с Обединеното кралство, така че въпросът е за кого са тези дози", коментира вестникът.
 
Според информация на "Айриш Таймс" между Брюксел и Лондон са се провели много телефонни обаждания относно съдбата на тези дози. В същото време Европейският съюз прави предложения за засилване на контрола върху износа на ваксини в опит да принуди "АстраЗенека" да достави повече ваксини за Съюза. 
 
"Очаквахме доставки от стотици милиони, а не получаваме и една четвърт", каза Сандра Галина, главен преговарящ на Комисията за ваксини./БГНЕС

12
Още от ЕС
53% от младите хора в ЕС са финансово неграмотни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
До Ovi/5

"В Италия, милион и тнт бройки ва-x-ини, произведени в Duчландия, предназначени за Обеднялото Царство" - точно така е. Също както и Джонсън се прави в европа, налива се в шишенца в щатите и се връща в европа.
А матряла да плаща милиарди данъци за екология. ЕС и ценности.
9
9
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 3 седмици
До Заповед
Какви ваксини от Русия? Те за собствени нужди не могат да насмогнат, само пропаганда правят. До началото на март са произвели едва 10 милиона дози.
8
8
 
11
 
! Отговори
Заповед преди 3 седмици
Ако трябва милиони в Европа да загинат, но ваксини от Китай и Русия не трябва да се ползват!
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакат да им се вдигне цената и ще ги пуснат.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не само там мафията има ваксини.Имат и на Файзер и докато не си продадат количествата на завишени цени няма да има нормално снабдяване с ваксини нито за ЕС нито за други страни.Запалиха завод на Астра в Индия,но за света уж пожар случаен го съобщиха.Рекетират производителите на ваксини за да си продадат техните количества първо..Астра Зенека е с най-ниски цени затова се води *** кампания,че уж тромби правела и други щуротии.Всичко е за пари!За мноооого пари!Вирусът е създаден от човек с цел.
5
7
 
7
 
! Отговори
Ovi преди 3 седмици
В Италия, милион и тнт бройки ва-x-ини, произведени в Duчландия, предназначени за Обеднялото Царство??? Е ся вече са осрахте...
4
10
 
12
 
! Отговори
Ваксиниран Ковидиот преди 3 седмици
В САЩ десетки милиони дози Астра Зенека, в Италия също а народа мре?
3
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Китайците досега 100 завода да бяха построили и да бълват ваксини. Рецептата за пройзводство се знае. Трябват само сгради и апаратура. Не е толкова сложно да се направи. ЕС даде милиарди за разработване на ваксини,а никой не предлага да се инвестира в заводи. Направо е смешно.
2
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да си ги крият ! Не ни трябват!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Светотатство , ма как може