ЕК предприе съдебни действия срещу "АстраЗенека"

Причината са забавени доставки на корнавирусни ваксини
Обновена: 26 апр 2021 15:47 | 26 апр 2021 15:32, Елка Василева
15
ЕК предприе съдебни действия срещу "АстраЗенека"
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия заяви, че е внесла съдебен иск срещу "АстраЗенека" за неспазване на договора за доставка на коронавирусни ваксини и за липса на "надежден" план за осигуряване на навременни доставки.

Още по темата

"Комисията започна миналия петък съдебно производство срещу "АстраЗенека", каза говорител на ЕК, отбелязвайки, че всички 27 държави от ЕС са подкрепили този ход.

"Компанията не беше в състояние да излезе с надеждна стратегия за осигуряване на навременна доставка на ваксини", каза още на пресконференция говорителят на Еврокомисията.

В края на миналата седмица министърът на здравеопазването на Ирландия Стивън Донели заяви, че Европейската комисия е завела съдебно дело срещу "АстраЗенека" поради неспазване на договорните си задължения с ЕС и че Ирландия се е присъединила към този съдебен иск, припомня БНР.
 


15
Още от ЕС
Италия в борба с мафията: Арестуваха 96 души
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така ли?
А нима не ЕС бе този, който проми ушите на хората да станат безплатни опитни мишки?
6
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 3

Първи, който се обърна до Оксфорд за ваксини беше Тръмп. След него бяха 4 ес държави, а брюксел им се скара за инициативата и я пое сам. Великобритания помага повече от ес на Астра Зенека при разработката.
Отделно: "... the fact that the contract sealed with London was written by people with significant experience of purchasing agreements, specifically drug-buying deals. The European Commission’s contract, by contrast, shows a lack of commercial common sense, in the lawyer’s view."
5
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Ау, и сега какво ще правим? Оставихте горката г-жа Паунова без тлъст бонус за поръчката на бг ваксини и женицата пак ще трябва да се моли на Разбойко за нова държавна поръчка за поредния посредствен *** от АстраЗенека. Ама държавни болници бол и то населението овчедушно си пада, та няма страшно да мине пак далаверката.
4
1
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 2 седмици
С твоята заплата в плик и твоите данъци нищо не се финансира. АЗ е финансирана от държава извън ЕС. Мерси.
3
5
 
3
 
! Отговори
Загрижен преди 2 седмици
AStra - решиха, че няма как да ги сменят и ще прецакат цялата ЕС организация!?!?!?!
Понеже от нашите данъци се спонсорира разработката и производтството на ваксината, с единстваеното услвие да ни доставят приоритетно, подкрепям изцяло!
Не може с нашата разработка да ваксинират нон ЕУ, а за нас ако останат бройки!
2
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Няма лошо - договорите трябва да се спазват.
Но преди два месеца ЕК говореха същото и АЗ им натри носа, показвайки оригиналния договор, след което ЕК нямаше какво да отговори и темата затихва.
Така че въпросът е дали ЕК не харчи пари единствено да си измие образа, чрез платените демократични медии, на некадърници?!
1
1
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 седмици
Първо се нахвърлиха да изкупуват евтината ваксина, после я сатанизираха, сега ще я съдят ?!