ЕК предприе съдебни действия срещу "АстраЗенека"

Причината са забавени доставки на корнавирусни ваксини
Обновена: 26 апр 2021 15:47 | 26 апр 2021 15:32, Елка Василева
15
ЕК предприе съдебни действия срещу "АстраЗенека"
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия заяви, че е внесла съдебен иск срещу "АстраЗенека" за неспазване на договора за доставка на коронавирусни ваксини и за липса на "надежден" план за осигуряване на навременни доставки.

Още по темата

"Комисията започна миналия петък съдебно производство срещу "АстраЗенека", каза говорител на ЕК, отбелязвайки, че всички 27 държави от ЕС са подкрепили този ход.

"Компанията не беше в състояние да излезе с надеждна стратегия за осигуряване на навременна доставка на ваксини", каза още на пресконференция говорителят на Еврокомисията.

В края на миналата седмица министърът на здравеопазването на Ирландия Стивън Донели заяви, че Европейската комисия е завела съдебно дело срещу "АстраЗенека" поради неспазване на договорните си задължения с ЕС и че Ирландия се е присъединила към този съдебен иск, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли? А нима не ЕС бе този, който проми ушите на хората да станат безплатни опитни мишки?
4
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Ау, и сега какво ще правим? Оставихте горката г-жа Паунова без тлъст бонус за поръчката на бг ваксини и женицата пак ще трябва да се моли на Разбойко за нова държавна поръчка за поредния посредствен *** от АстраЗенека. Ама държавни болници бол и то населението овчедушно си пада, та няма страшно да мине пак далаверката.
3
1
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
С твоята заплата в плик и твоите данъци нищо не се финансира. АЗ е финансирана от държава извън ЕС. Мерси.
2
5
 
3
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
AStra - решиха, че няма как да ги сменят и ще прецакат цялата ЕС организация!?!?!?!Понеже от нашите данъци се спонсорира разработката и производтството на ваксината, с единстваеното услвие да ни доставят приоритетно, подкрепям изцяло! Не може с нашата разработка да ваксинират нон ЕУ, а за нас ако останат бройки!
1
1
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Първо се нахвърлиха да изкупуват евтината ваксина, после я сатанизираха, сега ще я съдят ?!