Гражданите на ЕС във Великобритания са повече от очакванията на властите

Броят им бил с почти два милиона повече
1 юли 2021 18:00, Петя Славова
17
Гражданите на ЕС във Великобритания са повече от очакванията на властите
Снимка: БГНЕС

На 30 юни, шест месеца след окончателния Brexit, Великобритания официално приключи кампанията за регистрация на граждани на ЕС, живеещи в страната.

Тя разкри факт, който е зашеметяващ за властите: тези граждани в Обединеното кралство са около един и половина пъти, или почти два милиона повече, отколкото министерството на вътрешните работи смяташе, съобщава БГНЕС, позовавайки се BBC.

До края на май тази година (МВР все още не е публикувало данни за юни) , повече от 5,6 милиона граждани на страните от ЕС, както и на Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария, са подали заявления за разрешителни за пребиваване по опростена процедура . Преди това британското МВР смяташе, че в страната живеят приблизително 3,7-3,8 милиона граждани на тези страни.

Още по темата

300 хиляди от тези 5,6 милиона заявления се повтарят, но дори и след приспадането им, се оказа, че заявленията са 1,4 пъти повече от очакваното от МВР.

Най-вече МВР пропуснало румънците: ведомството смяташе, че във Великобритания има около 400 хиляди, а до края на март, когато МВР публикува последната разбивка по държави, бяха подадени 918 хиляди молби.

Вероятно сред тези румънски граждани има много молдовци, много от които имат румънски паспорти, но не е възможно да се разбере дори приблизителният брой от тях.

Нопо отношение на поляците - най-голямата група имигранти от ЕС - МВР почти уцели: трябваше да бъде около 0,9 милиона, а заявления бяха подадени от 975 хиляди.

В допълнение към Полша и Румъния, в челната петица влизат три страни на юг от „стара Европа“: Италия (половин милион), Португалия (376 хиляди) и Испания (321 хиляди)

Във Великобритания се оказаха най-малко 245 хиляди литовци и 127 хиляди латвийци.

Според британското МВР на Острова има около 380 000 имигранти от България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Todd преди 2 години
Авторката трябва да спре да пише глупости МВР та ФБР та и тем подобни глупости ! Полцията тази институция няма нищо общо с това но GOV има .
14
0
 
2
 
! Отговори
В грешка си преди 2 години
След 5, не след 6.
13
2
 
1
 
! Отговори
Mary преди 2 години
До От островаСлед 6 години
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, бате и тука само експерти. Знаят точно цифрите, разбират от всичко, че и мнение пишат. Компетентни по всичко, само когато не ги питаш.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцария не е била никога във ЕС
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До No Coment 10....Те затова смело и отговорно плюят по българи румуни поляки и рашите......Никой никого не плюе, единственото плюене е дело на не чак толкова мислещи българи.:))))))))
9
6
 
7
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Индия колонизира Англия отдавна.Вече най-големите тръстове на британската корона са собственост на индийците.Най-богатите в Англия са индийците.И най-надежната опора след брекзит си остават индийците.Те затова смело и отговорно плюят по българи румуни поляки и рашите.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2...близо половин милион от общо 7, това си е преселение, всеки да изхарчи около 1000 паунда през отпуската си в България ей ти ги на 600 милиона лева свежа пара в икономиката....Разумните българи в Англия не ходят на бетонено море а предпочитат много по-привлекателни, даже по-евтини дестинации.:))))))))))))))))
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6....След 20-30 години средния англичанин ще е лилаво-жълт, ай честито глобализация!.....След 20-30 години англичаните ще са много над 55 милиона спрямо 10 милиона емигранти, за разлика от претопените в роми българи от България! :)))))))))))) ....Вижда се ясно и от най далечната точка на Вселената:))))))))))))))
6
0
 
7
 
! Отговори
От острова преди 2 години
Бройката е повече, защото не броят тези, които са си взели британско гражданство, за което може да кандидатсваш след 5 пълни години живот на острова.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 20-30 години средния англичанин ще е лилаво-жълт, ай честито глобализация!
4
1
 
9
 
! Отговори
А какво преди 2 години
ще се направи със 280 хиляди британци в Испания, 260 хиляди във Франция, 165 хиляди в Германия????
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на британците Запазиха си суверинитета. Сега остава да изгонят гастербайтерите.
2
2
 
1
 
! Отговори
Великобритан преди 2 години
Цъpвyлека от *** претендира да е лачен чипик.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
близо половин милион от общо 7, това си е преселение, всеки да изхарчи около 1000 паунда през отпуската си в България ей ти ги на 600 милиона лева свежа пара в икономиката.