В Белгия обмислят задължителна ваксинация на медиците

Страната смекчава ограниченията от пандемията
21 авг 2021 08:25, Петя Славова
14
В Белгия обмислят задължителна ваксинация на медиците
Снимка: БГНЕС

Белгийските власти съобщиха, че от 1 септември смекчават част от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса и проучват въвеждането на задължителна ваксинация за медиците, предава БТА, позовавайки се на Франс прес.

От посочената дата ще отпаднат рестрикциите, наложени на ресторантите, на частните тържества и културните прояви, обяви в комюнике комитетът за съгласуване.

Отпадат ограниченията върху работното време на баровете и ресторантите, които сега са длъжни да затварят най-късно в 1 часа сутринта. Отпадат също изискването събитията на закрито да са с не повече от 200 участници, а тези на открито - с до 400. Ще се смекчи изискването за носене на маски на обществени места, а използването на "здравен пропуск" може да се разшири.

Много от изброените облекчения обаче не се отнасят за столичния район Брюксел, където голяма част от действащите рестрикции ще се запазят поради недостатъчното ваксинационно покритие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм лекар и всички колеги сме ваксинирани. Имаме обаче няколко сестри, които още не са.
10
6
 
6
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Как лекар се ваксинира, като ваксината отива в канала
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите и без това са ваксинирани над 90%. Явно санитари и друг *** ги е страх.
8
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами напишете истината - рестрикциите падат за заразоносителите, т.е. ваксинираните. Великата Белгия е хищен дискриминатор, заселена с всякакви маси, гледаща отвисоко останалите страни.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 ако това е така, то тогава горко и тежко на политиците. Защото този път ще пламнат локални войни на всякъде. А у нас дори полицаите и армейците не биха си ваксинирали децата. Така че не съм много сигурна в тая война, кой ще е губещия накрая.
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там ще възстане народа. Гарантирано.
5
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКО Е ПОСТЕПЕННО ЗА ДА ГО ПРИЕМЕ ОБЩЕСТВОТО ЗА НОРМАЛНО НОВОТО НОРМАЛНО! И В БЪЛГАРИЯ АКО СИ ВАКСИНИРАН УРА ИМАШ ВСИЧКИ ПРАВА А АКО НЕ СИ ПРАВАТА ТИ СА САМО 50% :D ЗА СЕГА НЕВАКСИНИРАНИТЕ ИМАТ ОЩЕ ПРАВА В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО НЕ СА МИНАЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ТАЗИ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! МИНАТ ЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ ПРАВАТА ЩЕ СА БЛИЗКИ ДО 0%
4
5
 
26
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
До ЦИРК КОВИДМного си прав. Вземи думите от устата. Ще обърна внимание на още нещо. Кой от големците в държавата се е ваксинирал - политик, бизнесмен, актьор, музикант ... ? Ваксинацията с витамин С на Бойко не се брои.
3
10
 
33
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Taзи седмица почина в Пазарджик едно 22 годишно момиче учещо медицина, падна жертва на рептилската ваксърска пропаганда след игла с шампоана на Джонстън. АМИН!
2
5
 
45
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Това е може би най-безумното нещо, което трябва да ви изясни от раз реалността около "ваксините" - МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ не ги искат, и в отговор ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ. Ако "пандемията" беше толкова страховита, нямаше ли да се набодат с желание? Ако "ваксините" бяха толкова хубави и безопасни, защо ще се дърпат? Нали ежедевно виждат колко са полезни? И ако хората, отговарящи за здравето на държавата отказват да се подложат на медицинска процедура, не трябва ли да се помисли защо е така??
1
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук наш Танас само по тошковски може да бъде ваксиниран