Русия плени американски войници

Залавянето на двамата бойци ще бъде дипломатически чувствителна тема
15 юни 2022 23:15, Йоана Цонева
134
Русия плени американски войници
Снимка: БГНЕС

Двама бивши американски военнослужещи са били заловени по време на бой с руските сили в Украйна, съобщи The Telegraph.

Двамата са били взети в плен по време на ожесточена битка край североизточния град Харков миналата седмица, според техни другари, които се биели заедно с тях. 39-годишният Александър Друке и 27-годишният Анди Хюйн са служили като доброволци в редовната украинска армия. Смята се, че те са първите американски военнослужещи, които се озовават в ролята на руски военнопленници.

Те се присъединяват към нарастващия брой западни военни доброволци, пленени от руските сили, включително поне двама британци. На Ейдън Аслин и Шон Пинър вече беше казано, че са изправени пред смъртна присъда като „наемници“.

Още по темата
Залавянето на двамата американци ще бъде дипломатически чувствителна тема, тъй като Кремъл може да се опита да го използва като доказателство, че Америка вече е пряко замесена във войната. Владимир Путин вероятно ще поиска значителни отстъпки, за да ги освободи.

Другар на двамата мъже, който поиска да не бъде назоваван, каза пред The ​​Telegraph, че те са били заловени, след като са се сблъскали с много по-многобройни руски сили по време на битка миналия четвъртък.

"Бяхме на мисия и цялата работа беше абсолютно луда, с лоши показатели", каза той.

"Казаха ни, че градът е чист, когато се оказа, че руснаците вече го нападат. "Те слязоха по пътя с два танка Т-72 и множество БМП3 и около 100 души пехота. Единственото нещо, което беше там, беше нашият отряд от 10 души".

Отрядът заема отбранителни позиции, през което време двамата американци изстрелват реактивна граната по руско превозно средство и го унищожават. Това обаче привлича вниманието на един от танковете, който стреля в тяхна посока, но се смята, че е пропуснал. Малко след това танкът е сериозно повреден от противотанкова мина, която украинският отряд е оставил на пътя.

След това двамата американци изчезват в мъглата на битката и се смята, че са били пленени от руските пехотинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми пука за тея пропаднали шваби.
104
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия бг си дошел. Вчера го видях в хоремага.
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно,заловените доброволци ли са или наемници?
102
13
 
3
 
! Отговори
руски мошеници преди 1 година
Заловените са от Москва и сега ги представят за заловени в Украйна.Смях.
101
5
 
5
 
! Отговори
Бандерас преди 1 година
До Тримата от запасаА ти к'во си?
100
6
 
17
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
Значи руснаците ще изтребят с един замах не само укробандеровци, но и цялата русофоблсак западна ***, която е готова да вдигне оръжие срещу тях.
99
16
 
13
 
! Отговори
Тримата от запаса преди 1 година
А от България отидоха да се сражават срещу Кремълското джидже ...ЕДВА ТРИМА БЪЛГАРИ. Другите геройски кълват по клавиатурата всеки ден унищожавайки хиляди пияни мужици само с един замах докато лочат Кока Кола и ръфат поредната филия с лютеница ... Слава на такива Герои .... Задклавиатурни русофобски мишки,
98
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че са разрушили руска военна техника! Браво!
97
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия плени американски войници . Залавянето на двамата бойци ще бъде дипломатически чувствителна тема....... АМИ РУСНАЦИТЕ ДА ГИ ПУСНАТ ТОГАВА . ДА ИМ ВЪРНАТ ОРЪЖИЕТО И В ЗНАК НА ДРУЖЕЛЮБИЕ ДА ПОЗВОЛЯТ НА ТЕЗИ ТОЛКОВА ТРАВМИРАНИ ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЧЕТА ДА ГИ ПОСТРЕЛЯТ МАЛКО ПРЕДИ ДА ГИ ИЗПРАТЯТ ОБРАТНО КЪМ УКРАИНСКИТЕ ПОЗИЦИИ....... с букетче горски цветенца ... тия нежни американски ЛГБТИ+ войничета .....
96
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали знете какво стана с другите 3-*** наемника, смърт чрез разстрел. Така че тези и те така.
95
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гробев ти бе бългпоино не знаех че в българия има бендеровски фашисти отиваи да ги защитаваш че на рус му трябват пушечно месо
94
7
 
35
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Ако Рамбо беше с тях , щяха да преминат в контраатака ! Ха Ха Ха ! Краварчетата на бесилката или във виетнамските лагери !
93
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по дани руските медий казват е са пленени вие казвате че в мъглата са изчезнали стига вече да ни имате за балъци
92
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гробев 118 Гледай само със славата да не си останеш, затова бягай надалеч, че руснаците могат да те сгащят и тебе...
91
52
 
9
 
! Отговори
Гробев преди 1 година
Слава на Украйна и нейния народ ! Смърт за руските фашисти,агресорите и убийците на Украйна ! Това,което руските фашисти правят в Украйна да им се върне претъпкано в де сеторен разнер !!!
90
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още с първият изстрел танка ги отнася... в мъглата. Край на филма.
89
6
 
48
 
! Отговори
Детски приказки преди 1 година
Първо 10 души срещу моторизиран батальон, унищожават няколко машини и две дузини руснаци, но ответния огън от руските танкове е много неточен. И накрая каубоите геройски се измъкват в мъглата...Парамоунт пикчърс ! А в действителност янките са гръмнали два пъти във въздуха, като са очаквали че руските части ще избягат както правят талибаните в Афганистан. Обаче ...дърво. Руските войници ги притискат здраво и Янки дудъл вдигат бялото знаме (в случая ***) и разтреперани се предават !
88
3
 
50
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Как са описали битката. "Врагът ги е превъзхождал 1000:1. Унищожили са 5 танка, свалили са 3 самолета. После е дошъл руски самолетоносач и в объркването случайно ги заловили." Цял холивудски филм да направиш от тая опашата история.
87
2
 
34
 
! Отговори
DDD преди 1 година
Нещо не разбрах."Изчезнали в мъглата" или "пленени".Да ви имам статията!
86
5
 
45
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Извадили са късмет,че са пленени от руснаците,а не от местните руснаци от Донецката народна република,което означаваше смъртна присъда за наемници при война на територия,която са я обявили за своя,а законът се прилага от този,който управлява,а той не се интерисува от признаването му от този,с който воюва.