Поредният спор в НС: Този път заради Шенген

БСП се превърна в усмирител
6 дек 2022 21:51, Петя Славова
15

След драмата с Изборния кодекс, дойде темата с "Шенген". Въпросът се превърна в новата причина за спор между депутатите, който стартира в началоно на работния ден.

От "Продължаваме промяната" заявиха, че една от причините за отказа на Нидерландия за влизането ни в Шенген е връщането на хартиената бюлетина.

Срив в доверието на европейските ни партньори е причината за отказа на Нидерландия за влизането ни в Шенгенското пространство. Това твърдят още от "Продължаваме промяната". В началото на пленарното заседание Даниел Лорер излезе с декларация, в която заяви, че едно от последните решения на парламента е станало причина за решението на Нидерландия.

"Те ни казаха много ясно - имате проблем с корупцията. Миналата седмица гласувахме хартиена бюлетина, доказано манипулира изборите, за 1 месец върнахме България години назад с ръчното гласоброене", каза Лорер.

От ГЕРБ-СДС от своя страна обвиниха бившите управляващи в липсата на доверие.

"Вашият министър-председател се държа неадекватно и България заприлича на Кирил Петков и естествено никой не им вярва", подчерта Тома Биков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

След като стана ясно, че България получи още едно "НЕ" по пътя към Шенгенското пространство, този път от Австрия, "Продължаваме промяната" отправиха и директни критики управлението на ГЕРБ.

"Истинският проблем по пътя към Шенген е, че по време на 12-те години нашите партньори са знаели, че имаме пробойни. Аз съм имал разговор с лидери на някои държави, които са казали, че нямат доверие на господин Борисов", каза Кирил Петков.

От БСП призоваха партиите да спрат с престрелките и да излязат с обща позиция по темата.

"Имаше много препоръки, включително на австрийския посланик. Изненада е решението на Австрия и не знам на какво се дължи. Ние като българи трябва да излезем и да кажем, че няма проблеми субективни причини. Ако се обвиняваме едни други, даваме повод за повече разделение", каза Георги Гьоков.

Според левицата България е изпълнила всички изисквания за влизане в Шенгенското пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутра и престъпник-рецедивист, не може да управлява България, на това трябва да се сложи край, това, че Радев му е дал мандата сега и до изборите, не означава, че Бойко ще управлява, той няма да управлява и не се напъвайте повече!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НякойБъди сигурен, че има друга причина, просто мигрантите за официално оправдание и сами трябва да се досетите каква е тази причина, кого рекетираха Бойковите и Гешеви гавази и гепиха фирмата и убиваха, спомнете си, а Лукойл е свързана също и с Холандия, а може и да е друга причина, не вярвам просто ей така да ви спират, стига!
7
4
 
3
 
! Отговори
sd преди 1 година
русоиди, пак ли западът ви е виновен? Мигрантите си минават необезпокоявани и поемат на запад за 1500 евро помощи на месец. каналджии си правят пачки и хотели по границата. Рюте да не е глупав че да си затвори очите и да заселва още маймуни в държавата си? по-добре бг да не я приемат в шенген - така няма да може да издава шенгенски визи на руските мафиоти.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Рюте ни спретнаха тази гадост . Паснаха си като истинска дружинка да плюят България . И клип за гадните български граничари навреме извадиха. Гавра с паметта на загиналите трима полиции и всичките ни усилия да защитаваме наркокомуната им от тези които векове наред са ограбвали
5
3
 
10
 
! Отговори
Deutschland преди 1 година
Едно голямо Браво! На изявлението на правителството вчера Смело и точно беше формулирано.Показаха на Холандеца че няма да позволят повече да се подиграва с нас .Днес се вижда че този *** е омекнал Вече не говори категорично за вето. главния виновник за смелите изявления на джендъра рюте е лицето киро. Този безродник покани холандеца преди няколко месеца в софия И плю по собствената си държава .Сега радев и хората около него Трябва да не отстъпват от вчерашното изявление на правителството
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е единственият път когато съм съгласен с комунистите - нужно е национално обединение и твърд отпор , иначе ще изпитаме безкрайно много Шенгени на гърба си . Един път мине ли , ще им стане навик да се подиграват с България
3
3
 
13
 
! Отговори
ПП ЛЪЖАТА 2020- 2022 преди 1 година
ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ, А ЧУЖДОЗЕМНИ АГЕНТИ...
2
3
 
14
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Две години откакто ГЕРБ не са на власт, а Харвардските Мошеници продължават да си бършат Л'ната с ГЕРБ! Австрия директно го казаха, 75 хиляди мигранти, и всички казват че са минали през България! А Кирчо и Кокорчо продължават да циклят ,какво било преди 12 години!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години по гербаво не ни приеха а сега прокуратурата ченгеджийницата и съда са в ръцете на герб и няма борба с корупцията и няма хора от герб в затвора . Сделката за Ф16 е показателна.Самолет който не отговаря на условията на сделката я печели .При това това не е наш европейски самолет .При това е стар модел а нашия е нов .При това със стария маломощен двигател а грипен е с двигател като на Ф18 .При това на тройна цена от нашия самолет . Кой ща приеме в Шенген?За шенгенците ние купуваме чуждот