Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС

Те защитавали цяла Европа
59
Орбан зове ЕС да издигне огради по външните граници на ЕС
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан отправи днес призив към Европейския съюз да финансира издигането на огради по външната граница на блока, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това съживява тази отдавна смятана за неприемлива идея в навечерието на срещата на върха на лидерите от ЕС, на която ще се обсъжда ограничаването на незаконната миграция.

Между страните в ЕС има сериозни разногласия относно поделянето на разходите по грижите за бежанците на тяхна територия. От години блокът фокусира своето внимание върху укрепване на външните си граници, за да не позволи на бежанци да пристигат по неофициални - и често опасни - маршрути.

Държави като Полша, Унгария и Словения издигнаха погранични огради, за да държат далече бежанци и мигранти, въпреки че Европейската комисия, която отговаря за общия бюджет на блока, досега отказва да плаща за такива огради с твърденията, че това ще противоречи на либералните демократични ценности и човешките права.

В навечерието на срещата на върха на ЕС за ограничаването на незаконната миграция с колегите си от Полша, Белгия, Финландия, Малта и България, Орбан отправи призив към блока да финансира такива проекти.

Унгарският премиер каза, че "оградите защитават цяла Европа", посочи неговият говорител, цитиран от унгарската телеграфна агенция МТИ.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по-рано отказа финансирането на "огради от бодлива тел или стени", въпреки че Брюксел предлага отпускането на средства за материална гранична инфраструктура като оборудване за наблюдение, отбелязва Ройтерс. /Светослав Танчев, БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: оградаорбан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е залята с испанска, холандска и турска храна. България е залята от нетолерантни политици. Неспособни да постигнат споразумения за благото на икономическата стабилност и притегателността на България. За да остават младите в България и да постъпват инвестиции.
26
13
 
6
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Има Ограда на границата на ЕС с Турция . И в България и в Гърция. Другите външни граници на ЕС са - Швейцария, Норвегия,Украйна, ,Молдова и Русия. От тези държави Швейцария и Норвегия сами ще си пострят оградата с цел да се изолират от ЕС. Украйна и Молдове ги насъскват срещу Русия. Така че накрая излиза ,че Орбан предлага да изградим граница с Русия
25
1
 
31
 
! Отговори
и те така преди 1 година
оградите да ги платят брюкселските милионери начело с другарката Меркел защото те ни задължиха да няма граници под наслов - единна Европа ,,,, единна но уж .
24
8
 
0
 
! Отговори
Сензация преди 1 година
Заради земетресението в Турция връх Мусала е вече 2928м.-с три метра по-висок,а "мою" увисна ..спирам пиеньету..
23
3
 
1
 
! Отговори
ДоАсан25 преди 1 година
Асанка само вдупанка ли да *¥@
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан срещу нашите политици да тича не могат да го стигнат.
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лицемери от ЕС Важното е да си карат електричките, които въобще не щадят околната среда, а да не говорим за условията на труд в кобалтовите мини и че използват детски труд е ок за тях.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харесва ми предложението на Орбан.
19
4
 
15
 
! Отговори
Лицемери от ЕС преди 1 година
Начи дигаме огради да не идват бежанци..а в същото време се стремим да ограбим природните енергийни ресурси на тези държави-ГАНА КОНГО КЕНИЯ СУДАН МАРОКО И Т.Н. като им казваме че тези ресурси замърсяват ..ПФУУУ..ЛИЦЕМЕРИ
18
17
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Тоя уж "спасител" на унгарците преди 2 години викна журналистите да го снимат публично в новопостроен ковид концлагер, ограден с бодлива тел. Б.ok-лyka даже си беше постнал видеото в фейс-профила. Уж бил против Сорос, нищо че е негово протеже и поста, който в момента заема изцяло го дължи на рекламните "изборни" кампании, финансирани естествено от началника му.
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сложат табели добре дошли в Русия и сами ще избягат неканени гости.
16
5
 
26
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
И да дигнат 100 метрова ограда...нашио граничар с/у 50 евро ще изкопае тунел под оградата...и пак ще минат мигрантите.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Орбан следи мисълта на Шолци, който се надява, че бежанците прииждащи към Германия от всички краища на земното кълбо към Германия ще му компенсират демографския срив и ще издигнат икономиката на страната до невидени до ден днешен висоти. Той ще руши огради и ще ги посреща хлебосолно, па после ще му мисли. Орбан още витае из облаците.
14
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търси Меркел,тя ги покани да оправят дойче генофонд.Щоту на запад ,болшинството са да другият бряг.Нали е модерно .
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък Иран си направили,тайна подземна авиобаза
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не западняците да се оправят те гостите при тях отиват.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен оградите и да се стреля трябва да се спрат социалните на всякакви домъкнали се в Европа, тогава и няма да има такъв наплив.
10
1
 
26
 
! Отговори
Точно преди 1 година
Огради с картечари.
9
2
 
26
 
! Отговори
Своеволен Свриделов преди 1 година
Не само огради а вишки с картечници с изкуствен интелект да стрелят по всичко дето мърда. А за нелегалните мигранти специални концлагери и повинен труд като строителни работници или докери на пристанището,
8
18
 
3
 
! Отговори
до 3 #2 преди 1 година
текущо всяка година в америка влизат над 3 милиона мигранти . работят , живетя , купуват , движат икономиката им . Млади са , готови са на рискове . Няма спиране и няма стигане тяхното общество .