България и Румъния не са европейски държави втора ръка

Това обяви кметът на Тимишоара
17 фев 2023 17:07, Росен Стойчев
103
България и Румъния не са европейски държави втора ръка
Снимка: БГНЕС/EPA

Впечатлението, което имат някои в Австрия от България и Румъния, не е правилно. Това обяви кметът на Тимишоара Доминик Фриц пред БТА.

Днес се открива периодът, в който градът ще е европейска столица на културата. Планирани са големи концерти и фестивали.

Още по темата
Очаква се и появата на българина Филип Симеонов. Артистът е един от най-известните кларинетисти у нас.

Припомня се, че един от много обичаните кметове на Тимишоара е бил българин. Това е Карол Телбис и е управлявал града три десетилетия.

"Смятам, че трябва да надигнем глас, когато се взимат решения и да покажем, че не сме европейски граждани втора ръка.  Трябва да настояваме за това", обясни Фриц.

И добави, че България и Румъния имат своето място в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме втора ръка хора - трета, четвърта ръка сме! Това е заради част от злодеите, които ограбиха построеното от три български поколения и сринаха България до страна от третия свят.
76
1
 
0
 
! Отговори
Bongo Bongo преди 1 година
Нямаше да сочат с пръст, ако не видях в Европа, че имат грижа за хората грииижааа!!!! Далече сте!!!!! Много.....Африка има супер стриктна политика за запазване на собствените си ресурси като дървен материал. Европа трябва да се учи от тях.А Тея сийгани, ония мангъйли, Тея църнъйе, обаче шлинк в чужбина и жените пиу нещо екзотика раиш да удари, връщат се ууу... Чоанката му чирненка...И те викат сийгане уу мамгале, айде пак там шлинк джампаец... Ей смешки пишман ПАТРЕОТЕ
75
2
 
2
 
! Отговори
Еее преди 1 година
Тоя явно не е ходил в Западна Европа или се прави на ощипан,само като погледнеш инфраструктурата на двете "европейки" държави и не втора,ами трета ръка АФРИКАНЦИ.
74
0
 
3
 
! Отговори
Точно! преди 1 година
Минимална заплата 370,цените в магазина по-високи от тези където са по 1000.ЕС целенасочено ни затрива,да не говорим и задкулисното изнасяне на оръжия и пари за укрите!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив. Като гледам заплатите в България и инфраструктурата🤮🤮🤮
72
4
 
5
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Хубаво, но защо украински знамена, какъв ужас, ние нямаме ли знаме или ние сме потури
71
0
 
5
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 1 година
За тях сме диви балкански субекти.Жалко че са много исторически назад от нас. Когато имахме бани и тоалетни те ги нямаха което е факт.Това което не могат да разберат,как е възможно да живеем с малко,и да може да работи ме всичко което е необходимо за да се стараем да сме добре.
70
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ново приетите православни държави,никога няма да ги приравнят с католическите!Гърция беше изключение,само защото имаше източен блок от държави! И затова имаше висок стандарт на живот. Серевнованието приключи с загубата на Студената война и Гърция спряха да я напомпват и загуби високия стандарт.
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който не защитава интересите си и не се държи ката с равни с отсрещната страна и прави каквото му наредят, дори и да е в негов минус, е втора ръка.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втора ръка ли! По европейци от Запада във всяко отношение. Най малкото че онези новоизмислени европейци нямат духа и душата на българите/над 1300г/, а може би и на балканците като цяло. А дори и храните са ни по вкусни. Истината е, че много са различни западна от източна Европа.
67
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К'ва България, к'ви 5 лева....тука прилича на бунище. Няма млади, няма транспорт, няма инфраструктура, няма работа, няма реална икономика.....само чалга, инфлуенсърки с джуки и цици и няколко пишман известни
66
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Люксембург е на 100% в Европа. Австрия е на 97.8% в Европа.Испания е на 69% в Европа.Румъния е на 38% в Европа. България е на 11% в Европа.
65
4
 
14
 
! Отговори
Пропов преди 1 година
Живея "на запад". Като чуят за българин и румънец хората правят крачка назад. Не само местните, ами и хора от всякакви националности ни нямат доверие. Защо така се получава? Ами то не се "получава" така. То си Е така. Ние самите си нямаме доверие, защото се знаем какви сме.
64
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що ни споменават заедно... Румъния е в Европа, ама България е зад Африка.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е сбирщина крадци, мафиоти и наркомани. Едва ли става за нещо повече от гето. И за разлика от живота на черните си струва, живота на българите не струва нищо.
62
1
 
7
 
! Отговори
Км преди 1 година
За съжаление нас ни третират като обслужващ персонал.
61
1
 
1
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Виждаш ли как почна да не изтриваш !! Много добре знаеш какво следва ! И скоро ще разбереш!!
60
2
 
4
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Трета ръка
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Румъния не знам, но България определено не е европейска държава втора ръка. България е европейска територия шеста ръка.
58
2
 
7
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Трета ръка