Мащабни протести във Франция

Различни демонстрации
25 мар 2023 20:50, Росен Стойчев
95

Протестите срещу пенсионната реформа във Франция отново прераснаха в тежки сблъсъци със силите на реда, съобщи Bulgaria ON AIR.

В западната част на страната, активисти се опитаха да спрат изграждането на резервоари за земеделие, като в шествието са се включили и хора, дошли от Италия.
Още по темата


Френските власти твърдят, че те са били агресивно настроени. Полицията се опита да защити строителна площадка, но около нея избухнаха ожесточени сблъсъци. Протестиращи запалиха полицейските автомибили, хвърляха предмети, , а служителите отвърнаха със  сълзотворен газ .

На още много места в страната продължават бурните протести срещу плановете за пенсионна реформa.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобална ядрена война е нонсенс. Ако има ядрена война ще бъдат унищожи САЩ, Англия, а може и голяма част от ЕС, но най-вероятно само Франция ще бъде изличена от картата на Европа защото има ядрени оръжия. Русия също ще понесе тежки поражения, но като цяло ще се запази. Останалия свят няма да бъде засегнати и никъде няма да заминават.
15
4
 
30
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Макрон и Урсула заминават утре в Китай - да видят мирния план на Си. Вървим към Мира! Нито Европа, нито руският НАРОД, искат тази война!!!
14
8
 
45
 
! Отговори
защо? преди 1 година
защо криете че митингите са против оръжие за украйна, против НАТО, против ЕС.....защо? не сме израсли от последния дъжд!
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин за боеприпасите с обеднен уран: Русия има какво да отговори, имаме стотици хиляди такива снаряди
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Човека говори, че е възможно, но това ще значи глобална ядрена война. Моли се да не става, защото сме пътници.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: Изявлението на Великобритания беше причина за преговорите с Лукашенко, но и Минск отдавна иска руски тактически ядрени оръжия при тях
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: 1 юли, завършваме изграждането на хранилище на тактически ядрени оръжия в Беларус
9
0
 
28
 
! Отговори
БрейБ до 4 преди 1 година
Французите се пенсиониха на 62. А ние сега - на 64. Така че , тяхното вече е дошло тук. Изпреварихме ги ние французите!
8
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франсетата не търпят да ги пързалят. В България си траем и ни тъпчат политиците ни продажни. Браво на франсетата!
7
6
 
17
 
! Отговори
Ц до 6 преди 1 година
Нещо много забавят сриването на островчето Сащ! И що така?
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО военен бюджет 1 $трилион : 700 милиарда САЩ + 300 милиарда ЕС. А Русия с военен бюджет 70 милиарда. А Русия може да помели целия ЕС и островчето САЩ буквално за часове. А икономиките на ЕС и САЩ се сриват. А този бюджет трябва да се финансира. А в ЕС полицията бие, не само във Франция.
5
3
 
28
 
! Отговори
Клоуни преди 1 година
Макрон, Зеленски.
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям Французите! Това ще дойде и тук българино! И ако пак си траеш,както пратиха оръжие за УкроФашисткият режим в Киев,така и ще те накарат,да " работиш" до 100 годишна възраст,ако успееш да си жив до тогава!!!
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Казан започна серийното производство на пътническия лайнер Ту-214 който е руски аналог на Боинг-757. Вместимостта е 210 пасажера, далечината на полета 6500 километра. Изцяло произведен с руски технологии и детайли. В момента се строят 5 самолета с руските двигатели ПС-90А.
2
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат пари за оръжие да подаряват на украинските фашисти, а нямат пари за собствените си пенсионери! Имат пари да поддържат армия и да се хвалят с атомните си подводници, а нямат пари за социалната сфера! Имат пари да подновяват атомните си бомби, а нямат пари за пенсионните си фондове! Макрон е аут! Франция излиза от НАТО и ЕС! Европа вече не е същата! Разруха и развалини! Ислямът ще е преобладаващата религи в следващите 40-50 години.
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на французите! И не само против пенсионната реформа протестират те, но у нас няма да кажат и другата причина, защото не е политкоректно......