Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС

Критикува концесията на летище "София" и тока
11 май 2019 10:17, Александър Попов
409
Йончева в атака: Борисов ни постави в ъгъла на ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева използва остър език и за пореден път нападна управляващите и премиера Борисов по време на предизборна среща в Добрич.

"12 години сме в ЕС, не можем да достигнем онази Европа, за която всички мечтаем. Всички български граждани искаме социална справедливост, достойни заплати и пенсии. Въпреки това, Борисов ни постави не само в ъгъла на ЕС, но и ни вади от него", заяви Йончева пред симпатизанти.

Тя добави, че БСП води тази битка, която е не само за Европа, но и за България.

"Затова, заедно с жители на всички градове и села у нас, създадохме "Визия за България" и "Визия за Европа". Тези два документа съдържат идеите на левицата за радикална промяна във всички сфери у нас, за да не бъдем първи във всички негативни класации в Европа и да живеем достойно. За да започнем изпълнението им, отново ни е нужна подкрепата на всички българи", каза още Йончева.

Тя допълни, че концесията на летище "София" най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. "Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает", категорична бе тя.

Йончева заяви, че летището в столицата, не само е най-голямото у нас, но и е вратата към Европа и е част не само от националната ни сигурност, но и от европейската.

"Летище "София" е печелившо, в последните години приходите му се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?", попита Йончева.

Тя прогнозира и увеличение на тока не само за бизнеса.

"След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия".

Тя припомни, че Държавният департамент на САЩ казва, че най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

"Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди", заяви Елена Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 272 до 273В Русия има невероятен човешки материалЕдин път е за месомелачката на Сталин тоз матриял!
238
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 255При комунистите България беше на 26-то място В СВЕТА по БВП/глава от населениетоВ СИВ, не в света!Има разлика.Забравил си да напишеш, че произвеждахме инджикипляктори с йонно задвижване.Обаче в магазините нямаше нищо!Защо така?
237
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката Милиончева ще ни докара до челните места в Евразийския съюз като ще бием дори Киргизстан където минималната заплата е $204 ... годишно!
236
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не берете грижа за Йончева, тя ще се оправи, защото не е виновна за нищо. Мен ми се плаче за Цецко. Омазан е до уши, а неговият вожд Винету ще му вземе скалпа, за да се опита да се спаси. Мъка! Помнете ми думата, циркът ще е голям! Ще подскачат като нестинарки разни Порожанчета, Каракачанчета, десетки замминистърчета, строители на къщички за гости и още много, много! С Йончева се опитват да отвлекат вниманието, тук една глутница хиени вият, но нищо няма да направят! Сеир голям ще е, скоро!
235
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е бита карта! Неминуемо ще падне от власт - на народа така му е писнало от хвалипръцковщината на Падишаха, от грабежите на висшите ешелони на бандата, че е готов на всичко, само да се отърве от паRазитите!
234
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на комунизма!"
233
9
 
7
 
! Отговори
Герб надолу преди 4 години
Времето на ГЕРБ изтича и Бойко вече го знае. Този път няма да подава оставка, защото ще му е за последно. И това е добре за България. Много се задържаха и много им станаха далаверите на гербаджиите. Време е да си ходят.
232
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При комунистите България беше на 26-то място В СВЕТА по БВП/глава от населението, на 8-мо място по очаквана продължителност на живота (САЩ - на 14-то!).Строеше кораби с лазерно кроене и плазмени заварки за ГФР, правеше монокристали за твърдотели лазери, дискети с качеството на Мemorex, електромотори на световно ниво, лидирахме по телфери, по електро- и мотокари, нашите джобни калкулатори бяха единствените освен американските и японските, хранехме със зеленчуци Европа от Елба до Урал.Къде сме сег
231
9
 
10
 
! Отговори
Готения преди 4 години
Само Герб,затвор за всички крадливи ***
230
5
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Тава не е ли брокера на КТБ ?
229
2
 
11
 
! Отговори
Breiii преди 4 години
Не сме в ъгъла на ЕС, ние сме най-важните в ЕС...Като се поразходиш у Софията, и като ги видиш какви коли карат, май-май не сме много на дъното. За провинцията не знам но тука в софия всяка втор кола е за поне 50 000 лв....Апартаментите вървят 300 000 - 400 000 лв.
228
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде...герберастките мекерета се измушиха от дупките си и налазиха подушили паричките на Цецо крадецо...Дерзайте тролчета...Още 2 седмици и идва предизвестения край на герберастката мафиотска шайка...Още повече,че американската Свободна Европа и Йончева заедно громят бандата на Тиквата...Къде ще бяга Бойко...Освен при своя приятел Ердоган...
227
11
 
11
 
! Отговори
Местан преди 4 години
След атаката на Йончева, Борисов е в партер. Това е изключително удобна поза.
226
6
 
12
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Ленче ,откога вас ви интересуват американците какво казват ?
225
11
 
23
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Не че защитавам Бойко и ГЕРБ, но от тази, както и от цялото поведение на БСП се излъчва едно неистово желание за власт. Затова няма да гласувам за тях.
224
9
 
21
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Ленче.каква визия за България може да има партия фалирала два пъти страната ?С БСП бяхме не само 45 год.назад ,но и 30 год . встрани!Самите комунисти си го разправяха като виц.
223
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския материял е предимно от алкаши гъзодавци крадци и леки жени да има и други но болшинството е тъкъв
222
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скапани крадливи комунисти мястото ви е на въжето ...върете си в руската кoчина
221
7
 
16
 
! Отговори
272 до 273 преди 4 години
Аз съм човек с достойнство и съм длъжен да кажа, че си прав в едно - действително майката на Е.Йончева е рускиня, провирих. Но веднага ще добавя, че това не е недостатък. В Русия има невероятен човешки материал - образован, висококултурен, човечен, надарен.Само много комплексиран злобар може да отрече това!
220
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЩерюМило дете, като гледам какво си написал, се сещам за възрастовата ти група. Порасни още, прочети още някоя книга, придобий малко опит, свърши някоя работа, възмъжей и после пиши там, дето пишат батковците!