Разрешават алкохола в София на изборите - заради баловете

Сух режим само около изборните секции на 25 и 26 май
22 май 2019 08:06, Елка Василева
8
Разрешават алкохола в София на изборите - заради баловете
Снимка: архив, Булфото

Алкохолът в София в изборния ден – 26 май, и в деня за размисъл ще бъде разрешен заради съвпадението на вота с абитуриентските балове. Това става ясно от заповедта, издадена от Столичната община.

Продажбата, сервирането и употребата на алкохол се забранява само в изборните помещения и непосредствено прилежащите до тях територии. Забраната важи за 25 и 26 май, пише "24 часа".

На останалите места в столицата, както и с оглед провеждането на абитуриентски балове, семейни и обредни ритуали като сватби, кръщенета и тъжни обреди, продажбата, сервирането и консумацията на алкохол е разрешена.

Подобно е положението и в много от останалите градове в страната. В Пловдив всички районни кметове са издали заповеди за пълна забрана на продажбата и консумацията на алкохол в неделя до 20 ч.

В изборния ден Столичната община осигурява транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Това става с предварителна заявка на телефони: 02 904 1351 и 0800 20 720. Заявки могат да се правят от 7 до 20,30 ч, а в самия изборен ден - от 7 до 19,30 ч.

В столицата ще бъдат разкрити и десет подвижни избирателни секции за хората, които нямат възможност да стигнат до избирателните помещения.

След приключване на изборния ден секционните комисии ще носят книжата в залите “Арена Армеец” и “Универсиада”. В първата са 23 и 24 РИК, а във втората - 25 РИК.

Затова в неделя движението около двете зали ще е ограничено, напомнят от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Гражданка преди 4 години
Аз ли не чета вярно, или ме правят на луда? Избирателните секции (с мно-о-го малки изключения) са в училищата. Според нормативно изискване около училищата алкохол не се продава - защо тогава изрично го забраняват. Или забраняват да ни продават и сервират алкохол в изборните стаи. Е, до сега в нашето училище по време на избори нямаше такова нещо, но явно но други места го е имало щом се забранява.
4
2
 
6
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Задължителен трябва да го направят
3
1
 
15
 
! Отговори
Татко преди 4 години
Питах го моя хубостник-абитурентт, ще ходи ли да гласува. Отговорът - кратък и ясен (ко-не) изобщо не ме изненада. Но все пак попита какви избори има на 26. Успокоих се, честно.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баловете са приоритет номер едно, естествено. Аз даже викам, направо да отложат изборите в цяла Европа- балове текат все пак.Как инак съвремнните евроориентирани кифли ще си покажат тоалетите тип "маман Фифи" ?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пияните абитуриенти са важна избирателна единица.