Вагинизъм - не е просто нежелание за секс

Свързан е с болезнен и труден коитус
20 сеп 2012 14:06,
11
Вагинизъм - не е просто нежелание за секс
източник: Reuters

Вагинизмът е състояние, което се изразява в невъзможността за проникване във влагалището.

Най-общо вагинизмът представлява силно напрежение, спазъм на мускулатурата на влагалището и тазовото дъно, което затруднява коитуса или го прави невъзможен.
 
При по-леките форми на вагинизъм се появява усещане за неприятна болка по време на половото сношение или затруднено въвеждане на мъжкия полов член във входа на влагалището. В тези случаи употребата на гелове и лубриканти може да е от голяма полза.
 
В случаите обаче, когато движението във влагалището е затруднено или половият акт въобще не може да се осъществи, вагинизмът е сериозен.
 
От вагинизъм страдат 3-4% процента от младите жени. При него стягането на мускулите на влагалището не може да се контролира съзнателно. Състоянието може да бъде сравнено с неволното затваряне на окото, когато близко към него се приближава даден обект.
 
Наличието на вагинизъм не означава, че жената е фригидна, обясняват специалисти. Той е често срещан при момичета в самото начало на сексуалния им опит и се дължи или на страха от половия контакт или от негативен първи опит.
 
Стресът, негативните емоции, депресията също могат да са причина за него. Важно е партньорът да е наясно с тревогите на половинката и да не настоява за детайли в секса, които могат да и причинят болезнено усещане.
 
Възможно е вагинизъм да настъпи и след травми в тазобедрената област, които могат да обяснят появата на механична болка и да генерират психически причини за вагинизъм.
 
При съмнения на жената за вагинизъм е препоръчителна консултация със сексолог. По този начин ще се открие първоизточника на проблема и ще се вземе най-доброто решение за справяне с него.
 
Вагинизъм е възможно да се появи и при акушеро-гинекологичен преглед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Авторката не страда от вагинизъм, нито от анализъм и с устата е ок.Бивш колега.
7
0
 
0
 
! Отговори
г преди 6 години
Господине, от коментара ви ясно личи, че нямате никаква представа как се чувства жена в такова състояние. Че както хората казват, че трябва само да се отпуснеш или да те предразположи партньора не е достатъчно. Не коментирайте когато картинката не ви е ясна
6
2
 
0
 
! Отговори
до 5-ти преди 11 години
евала. хаха.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичко зависи от подхода. когато попаднеш на такава жена е хубаво да я предразположиш. първо уж си говорите и по едно време я караш да се съблече гола. сама. и не откъсваш поглед от нея. като спре я подканяш с подходящи думи. и ти се събличаш естествено. леко но изненадващо я доближаваш и я погалваш по тялото. след няколко минути и по хубавото нещо. с пръстче. най добре с палец. погалваш погалваш и когато е готова то се усеща
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А *** феминистки как плющят минуси ,не е истина.... :D
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е толкова страшно. Жените винаги имат резервен вариант.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък имам "Пенисизъм" - това е когато размера не позволява проникване и причинява вагинизъм :D
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много драматично, сълзите ми пречат да чета нататък в пулсточкабг.