Внимавайте с антибиотиците при децата, водят до алергии

Рискът от сенна хрема скача с 56%, от екзема с 41 на сто
4
Внимавайте с антибиотиците при децата, водят до алергии
Снимка: Reuters, архив

Децата, които приемат антибиотици през първите две години от живота, са изложени на повишен риск от алергии на по-късен етап, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от холандско изследване.

За целите му специалисти от университета на Утрехт са анализирали данни от редица предишни проучвания, обхванали близо 400 000 пациенти.

Анализът е показал зависимост между приема на антибиотици в ранна детска възраст и вероятността от развитието на алергии като сенна хрема и екзема на по-късен етап в живота.

Изследователите са установили, че нееднократният прием на антибиотици в ранна детска възраст е свързан с 56 процента по-висок риск от по-късно развитие на сенна хрема.

Вероятността за развитието на екзема е с 41 процента по-голяма.

Специалистите допускат, че установената зависимост се дължи на способността на антибиотиците директно да променят имунната система.

Предизвиканите от тях смущения във функциите на чревните микроорганизми също водят до отслабване на имунните реакции. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изводът - ако не искате детето да развие алергия, оставете го да yмpe от пневмония!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А без тях какъв ни е шанса срещу Лаймската болест? И защо никой не говори и пише по този въпрос вместо да си чеша клавиатурата на празно със статии като тези! Колко ли са хората в България а и по света с хронична Лаймска болест без дори да подозират. Колко ли са фалшивите диагнози???
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Открихте америка. Браво :)))