Защо да пиете вода с мед?

За по-силна имунна система
30 авг 2020 14:40, Михаела Лазарова
Защо да пиете вода с мед?
Снимка: Istock

Медът е суперхрана, която трябва да присъства в менюто ни по-често. Сладкият нектар ни осигурява витамини от групата В, Е, А, К, С, органични киселини, въглехидрати, магнезий, сяра, калий, калций. Редовната консумация на мед ни помага да възстановим силите си, особено след спорт, балансира хормоните, помага при респираторни проблеми и други. Ако сте от тези, които често пият вода с лимон, вижте няколко здравословни ползи от чаша вода с малко мед.

Помага в отслабването

Медът е богат на важни аминокиселини, минерали и витамини, които помагат за усвояването на холестерола и мазнините, като по този начин предотвратяват покачването на излишни килограми. Също така забързва метаболизма. Веднага след сън си направете напитка с чаша приятно топла вода и добавете към нея малко мед. Изпийте я преди закуската и кафето. Това ще раздвижи перисталтиката ви, ще ви даде енергичен старт на деня, ще алкализира организма.

Кожата става по-чиста и сияйна

Медът има мощни антибактериални свойства той помага да се поддържа кожата чиста, хидратирата, сияйна. В комбинация с лимон, спомага за пречистване на кръвта, детокс на черния дроб и целия организъм, извеждане на излишните течности от организма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: диетамедвода с лимон
Още от
Спонсорирано съдържание