Етерични масла при косопад и за бърз растеж на косата

Подхранват космените фоликули
28 сеп 2020 19:58, Михаела Лазарова
1
Етерични масла при косопад и за бърз растеж на косата
Снимка: Istock

За да бъде косата ни красива и здрава, тя се нуждае от постоянни грижи. Билките са чудесни средства да я подхраним, особено когато искаме да се справим с косопада и да стимулираме нейния растеж. Приготвени под формата на етерични масла, някои билки наистина подобряват състоянието на косата ни. Вижте 4 етерични масла, с които да поглезите вашата.

Важно! Винаги използвайте тези масла в комбинация с други базови.

Етерично масло от мента

Ароматното масло спомага за отпушването на порите и регенерацията на кожните клетки, което е добре, ако скалпът ви е сух. Освен това ментовото масло охлажда и намалява сърбежите.Към кокосово масло (около 2с.л.), добавете 5 капки масло от мента. Нанесете върху сух скалп с леки масажни движения. След 20 минути измийте косата си както обикновено. Правете тази грижа за бърз растеж на косата 2 пъти седмично. Ако не разполагате с кокосово масло, когато миете косата си, просто добавете към количеството шампоан, което ще ползвате 2-3 капки от ментовото масло.

Етерично масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво прониква дълбоко в космените фоликули, за да отпуши порите и да улесни правилната секреция на себума. Също така има и мощни антибактериални и антимикробни свойства и според някои проучвания помага при пърхот. За да подпомогнете растежа на косата си, комбинирайте 2 – 3 капки етерично масло от чаено дърво с 2 супени лъжици масло от сладък бадем. Масажирайте скалпа с тази ароматна комбинация и оставете да действа 30 минути. След това измийте косата си както обикновено. Разбира се, може да добавите и към шампоана си от маслото от чаено дърво, ако не разполагате с друго базово. Нужни са ви около 1-2 капки на измиване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мойта коса е почти до кръста при височина 1,6 и 50кг. но не зная какво да я правя.Ще ми се да я намаля наполовина но нямам познат фризьор освен че ще ми е мъчно за излишната коса не ми се иска да отива в кофата просто така. Не говоря за пари а за сантимент. Дайте ми съвет дами и господа.