Пускат "Моята борба" във вестник в Германия

Искаме хората да я прочетат и захвърлят, отчита британският издател
Обновена: 17 яну 2012 14:54 | 17 яну 2012 07:35, Красимир Ангелов
114
Пускат "Моята борба" във вестник в Германия
Снимка: Reuters

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" скоро ще бъде достъпна по вестникарските будки в Германия, обяви британски издател, цитиран от Ройтерс.

По думите на Питър МакГи, шеф на лондонското издателство "Албертас", първата от трите 16-странични извадки от книгата, придружени от критичен коментар, ще бъде отпечатана по-късно този месец в тираж от 100 хиляди всяка.

Извадките ще се продават като притурка към вече съществуващия седмичник на това издателство "Zeitungszeugen, който препечатва страници от нацистки вестници от 20-те и 30-те години заедно с коментари.

Преиздаването на автобиографията на нацисткия диктатор, в която той очертава амбициите си да завладее обширни територии от Източна Европа, за да осигури жизнено пространство за т. нар. висша раса, е забранено със закон в Германия, освен за научни цели.

"Това е деликатна тема в Германия, но е невероятно, че повечето немци нямат достъп до "Моята борба", защото върху нея има табу, заобикаля я "черна магия" ", заявява пред агенцията британският издател и уточни:

"Ние искаме "Моята борба" да бъде достъпна,така че хората да могат да видят какво представлява и тогава да я захвърлят. Веднъж изложена на показ, тя може да бъде пратена на бунището на литературата".

Министерството на финансите на южната германска провинция Бавария обяви вчера, че с публикуването на "Моята борба" списанието на британеца ще наруши закона за авторските права.

Говорител на ведомството каза, че министерството обмисля правни мерки срещу публикацията. Питър МакГи обаче твърди, че неговото издателство стриктно спазва законите за авторското право, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Хубаво, че Хитлер идва на власт чрез избори. Само, че същият лишава хората от следващи избори. Така, че Хитлер удобно се е възползвал от демократичните механизми, когато е имал полза и ги е игнорирал, когато е имал интерес;)
98
0
 
0
 
! Отговори
я преди 12 години
до 90 - мислех да ти отговоря, но видях че други вече са го направили вместо мен. Плюс това аз говорех за чисто идеологическата страна на книгата
97
0
 
0
 
! Отговори
kir преди 12 години
Винаги ми е било много интересно, как в германските училища представят Хитлер на децата си. Все пак, трябва да се мине през историята и немогат да го пропуснат. Ако някой знае, бих бил брагодарен да разбера.
96
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Хитлер идва на власт с единствените в историята избори в които гласовете се броят, и преди и след това изборите са като нашите, - погледнете само американските за да се съферясате. Евреите с парите на света, които са държали не само последните векове, а винаги, са владели света, - с тяхните пари идват турците в България и провеждат световен рекорд на петстотингодишен геноцид. С тези пари България е орязана след балканските войни, с тези пари идва комунизма в Русия и се натриса на половин Европа.
95
0
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Лошо сравнение. Това е разликата между големите по територия и население държави и малките като нас - едните могат да се възстановят много по - бързо от вторите. След 1 Световна, Германия запазва икономическите си мощности и в началото на 30 години, отново е икономически най - силна. И без Хитлер, пак щяха да станат номер едно на континента.
94
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
До 1933 -та Германия е била в криза.Като знам как при нас сега няма пари за нищо не ми е ясно как в Германия изведнъж са се намерили планини от пари за всякаква продукция и то предимно военна.Как така Германия е възкръснала от пепелта на 1-та световна война и кризата през 30-те години.Да,германците воюваха, но въпросът кой плати тази война си остава ключов и за него никога и никъде не съм прочел или чул задоволителен отговор.Вярно хората и технологиите са ги имали, но ресурсите и парите?
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво ли неправи лакомията. Човека ще гушне парички използвайки момевта. Сигурно ще пусне и снимки на майка си голичка, само парички да падат.
92
1
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Клиринговите сделки от втората половина на 30-те г. и нач. на 40-те са неравностойни икономически споразумения между България и Германия,чрез които храни и суровини се изнасят към Берлин на много под пазарната им цена.За повече инфо-в библиотеките,тук не му е мястото:)СССР може и да е цуцал, но е давал и петрол,почти без пари,който след това чрез реекспорт към трети държави е носил стотици милиони в България.Да не говорим,че са ни дали и достъп до военни технологии-също източник на перо
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитлер много добре е знаел, че СССР е по-силен от Германия, затова е сключил съюз със Сталин, но Сталин се е опитал да нападне в гръб и Хитлер не е имал избор, освен да започне превантивна война. Хитлер не е бил луд, просто е бил поставен в безизходица..
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за клиринговите сделки по линия, на която същият този Райх ни е цуцал, чувал ли си?!----------------- Аз не съм чувал, би ли разказал накратко? Защото май по подобен начин ни цуцаше СССР 45 години.
89
4
 
3
 
! Отговори
Дъмбела преди 12 години
СЕГА ЩЕ КАЖА НА ТЕЗИ,КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ХИТЛЕР Е НАПАДНАЛ РУСИЯ ОТ ЛАКОМИЯ-ФЮРЕРА НИКОГА НЕ Е ИСКАЛ ВОЙНА С СССР.ЗНАЕЛ Е ЧЕ ТОВА Е РАВНО НА САМОУБИЙСТВО,НО Е ЗНАЕЛ СЪЩО,ЧЕ СТАЛИН СЕ ГОТВИ ДА НАПАДНЕ РАЙХА В ГРЪБ НА 6 ЮЛИ 1941Г.ЗАТОВА НЕ Е ИМАЛ ДРУГ ИЗБОР ОСВЕН ДА СЕ ОПИТА ДА СЕ ЗАЩИТИ ЗАТОВА НА 22 ЮНИ 1941Г.ПЪРВИ НАПАДА.
88
0
 
4
 
! Отговори
лаконично до №100 преди 12 години
Защото паразитират на гърба на други народи.
87
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз го наричам османско управление , българите не са били роби , вярно при самото падане на страната ни под тяхно управление си е било жив геноцид , но това е било само в началото и не е целяло пълното изтребление, някой е трябвало да работи.
86
0
 
3
 
! Отговори
do 95 преди 12 години
..ima opravdanie...naprimer...turskoto robstvo i genozid sreshtu balgarite bilo samo tursko prisastvie !!!
85
3
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
90 - ти за клиринговите сделки по линия, на която същият този Райх ни е цуцал, чувал ли си?! "безвъзмездно", хах:)
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За системен геноцид срещу човечеството или част от него оправдания няма.
83
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние тогава нямахме алтернатива освен съюз с Германия , немската армия така или иначе щеше да ни прегази на път за Гърция , а и се сдобихме с територия , която тези които бяха срещу Германия ни бяха отнели в предишната война , но до тук с хубавото.
82
0
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
да !!! но никога няма да го назоват с истинското му име !!!!!!!
81
2
 
7
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Дава ни ги за временна окупация, чак след войната е трябвало да се реши окончателно. Щеше да видиш колко ни уважава , ако му се бяхме опълчили. В Югославия избива над едим милион души.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 90 в териториалните ни придобивки няма лошо , но смяташ ли че някога ще оправдаят Дахау , Освиенцим , Бухенвалд , Треблинка , Майданек , за това може ли да има оправдание.

Спонсорирани публикации