17 са вече жертвите на труса в Италия

Повечето от загиналите са работници, били на работното си място
Обновена: 30 май 2012 15:19 | 30 май 2012 13:57, Елка Василева
8
17 са вече жертвите на труса в Италия
17 души са загинали при труса в Италия. Снимка: Reuters

Италианските спасители са открили тялото на последния човек, който се водеше за изчезнал при силното земетресение, разтърсило вчера областта Емилия-Романя. Така жертвите станаха 17, съобщи телевизия  Sky TG 24.

Още по темата

Тялото на загиналия е било открито в град Медола, провинция Модена. Повечето от жертвите са работници в местни предприятия, които са били застигнати от земетресението на работното им място – в постройки, които не са издържали на труса.

350 души бяха ранени при силния трус. Общо 14 хиляди души нямат покрив над главата си след вчерашното и другото силно земетресение в областта - това на 20 май - било защото домът им е разрушен или понесъл щети, било защото ги е страх да се приберат. Тези хора са настанени в палаткови лагери, изградени от гражданската защита.

Трусът с магнитуд 5.8 по Рихтер стана вчера в северната част на Италия. Епицентърът му беше в провинция Модена, която преди това – на 20 май, пострада силно от разрушителното земетресение  с магнитуд 6 по Рихтер.

Предстои днес италианското правителство да набележи спешни мерки за преодоляване на последиците от земетресението и оказване на помощ на пострадалите от него. В Италия 4 юни беше обявен за ден на национален траур.
 


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 8 години
Бог да ги прости! Да пази Господ!
7
8
 
8
 
! Отговори
нервна преди 8 години
забравих да кажа що съм нервна....щото съм в цикъл и съм *** !
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все пак, този район досега се е смятал за зона без опасност от земетресения - последното известно земетресение там е било през ХV век и затова няма нито традиция, нито строителни изисквания или правила, които да поставят някакъв стандарт за устойчивост на сградите при земетресения...
5
3
 
14
 
! Отговори
Работник преди 8 години
Дали има срутена някоя вила на някой капиталист или там се строи качествено ?
4
3
 
21
 
! Отговори
нервна преди 8 години
Боже,от какво са строени тези халета,от картон ли?
Алчна пасмина.За някое и друго евро икономия - човешки животи.
3
9
 
21
 
! Отговори
ан преди 8 години
ВЪВ КАКВИ БАРАКИ РАБОТЯТ ТЕЗИ? КАПИТАЛИЗМА НИЩО ДОБРО НЕЕ ПОСТРОИЛ ЗА ХОРАТА. КАПИТАЛИСТА САМО ГЛЕДА ДА СИ НАПЪЛНИ ГУШАТА ДА СИ НАПРАВИ ПАЛАТА И ДА СИ КУПИ ЯХТА ЗА СЕЙШЕЛИТЕ. А ХОРАТА КУЧЕТАГИ ЯЛИ. ДА УМРЕШ НА РАБОТНОТОСИ МЯСТО КАТО КУЧЕ. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ САМО В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ***.
2
3
 
12
 
! Отговори
anonimna преди 8 години
yjas dano Bog ni pazi jiveq v pernik nqmate si predstava kakva panika e tam
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасно!