Над 60 са задържани при акцията на "Лъвов мост"

Заловените били без документи за легално пребиваване
Обновена: 21 май 2015 14:10 | 21 май 2015 10:16, Анисия Иванова
16
Над 60 са задържани при акцията на "Лъвов мост"
Операцията на ДАНС на "Лъвов мост" Снимка: Булфото

Над 60 души са задържани при снощната спецоперация на "Лъвов мост". По-голямата част от тях от Афганистан. Заловените са нямали документи за легално пребиваване. В акцията са участвали полицаи от СДВР, Гранична полиция, ДАНС и дирекция "Миграция".

По време на операцията са били проверени над 6 адреса, съобщава БНТ. Сред тях са заведения, хостели и стаи под наем. Служители на полицията са извеждали от сградите съмнителни лица за проверка на документите. За около два часа районът около "Лъвов мост" е бил отцепен, трафикът е бил блокиран, а трамваите са преминавали, без да спират.

Още по темата

Малко след 23 00 часа операцията е приключила, а движението в района е било възстановено.

"Органите на реда дойдоха с 5-6 патрулки… хванаха тези дето държат наркотиците, тревите и т.н. Лъвов мост е само за тях. Пълно е с араби", разказват очевидци.

Агентите на ДАНС разследват начина, по който мигрантите са докарани до столицата. Това е поредната подобна операция в София. В същото време от МВР признават, че трафиканти карат бежанци предимно нощем и ги оставят на входа на града в района на автомагистрала "Тракия".

Все още няма официална информация за проведената акция и броя на задържаните. Очаква се повече информация от ДАНС през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
denz преди 8 години
Абе вместо да се оплаквате като малки деца какво било в държавата, правите ли нещо по въпроса или ??? Била пред закриване държавата, да така ще е с такива като вас...
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извикайте Пръмова да ги оправи.
7
0
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Какво става със заловените?Легални документи ли им издават?Или ги депортират?Не пишат никога и затова питам
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За има-няма два часа и над 50 парчета! БРАВО!N10 - напълно си прав!Държавата ни се превръща в боклукчийски кош - малки сме за "контейнер".Това нямаше да е възможно, ако не беше ДЕГРАДИРАЛ българина. Ако децата не бяха оставени на възпитанието на пошлите филми и компютърните игри.Злоба, завист, безогледен стремеж да смачкаш другите. Тотална липса на добро!Какво друго да се получи?Идват такива, дето са по-злобни, по-необразовани, но много сплотени и обединени от обща цел - оцеляване и религия
5
7
 
6
 
! Отговори
:( преди 8 години
В предишния мандат на ГЕРБ напълниха България с терористи, сега пък правят акции. Късно е, либе, за китка !Май не ни остава нищо друго освен летище София. Тази държава е пред закриване.
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не се споменава въораженото нападение над семейство от афро-емигранти/баща и дъщеря/ в центъра на София,при което бащата е наръган с нож и по повод това беше суматохата в центъра !!!! Или пак нещо се премълчава/прикрива/!!!???
3
1
 
47
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Центъра на София е пълен с араби не от вчера, които до сега обаче бяха "розрачни" за полицията. Видно е от което, че който не е решил той не е минал Българската граница. Иначе големи напъни да се влиза в Шенгенската зона!
2
11
 
35
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Навремето и аз като бях нелегален емигрант в Гърция така ни ловяха полицаите. Тогава тайно си мечтаех и в България да дойде ден да ловим така емигранти и ето,че дойде този ден,но защо ли не се радвам? Защото те не са дошли тук заради високия стандарт на живот...
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така трябва

Спонсорирани публикации