Уж съветска Волга, а то германско BMW

Украински ентусиаст превърна седана в класика
29 юли 2016 14:14,
23
Уж съветска Волга, а то германско BMW
Снимка: drive2

Не беше толкова отдавна времето, когато съветските машини се кичеха с емблеми на западни марки автомобили. Сега модата явно се е обърнала, тъй ентусиаст от Украйна превърна расов германски седан във Волга.

Проектът е мащабен и определено заслужава внимание. Завършеният автомобил изглежда досущ като стандартна Волга - ГАЗ-24, но реално представлява BMW 5-Series от поколение E39, при това във върховата версия 540i.

Украинците са използвали оригиналните платформа, окачване, задвижване и интериор на BMW 540i, но са подменили цялото купе, включително колонките, тавана, вратите, калниците и броните с такива от ГАЗ-24.

"Волга беше символ на лукс в страните от Социалистическия блок. Всички мечтаеха да имат такава кола. Ако обаче се вгледате в качеството на изработката, комфорта на возене и динамиката, вероятно ще останете разочаровани. Именно затова опитах да конструирам най-добрата Волга. Запазих оригиналния екстериор, но промених всичко останало", споделя създателят на машината. И уточнява, че често поднася неприятни изненади на шофьорите, дръзнали да се пробват срещу дегизирания като Волга баварски седан.

И няма как да бъде иначе, все пак под капака на машината е поставен 4,4-литровия V8 на 540i. В стандартния си вид този агрегат генерира 286 к.с. и 440 Нм, способни да ускорят колата от 0 до 100 км/час за 6,4 сек.

Повече за представянето и екстрите на колата вижте във видеото в Automedia.bg


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
симка 1301 специал преди 7 години
А Симката беше с кожен таван, кожен салон, с махагон, предните облегалки имаха вграден масажор. Всичко това през далечната 1982 година.
14
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците не са способни да мислят, всичко що е руско е крадено.
13
5
 
6
 
! Отговори
Волга = Болга преди 7 години
Волга = Болга Българска река във Волжска България
12
3
 
4
 
! Отговори
mda преди 7 години
До АнонименПрез последния месец в Германия са били продадени... а дали бихте ни снабдили колко мерцедеса и БМВ са продадени за същия период :)
11
6
 
4
 
! Отговори
Българин до МКС Мир преди 7 години
Ясно убидихме русначката. Да живее вулгаро-съветската дружба БСП и световния педерастизъм
10
0
 
9
 
! Отговори
Българин до МКС Мир преди 7 години
А бе *** откога *** е *** дума. Ти село немаш ли си? За събор не си ли чувал?
9
0
 
7
 
! Отговори
Българин до МКС Мир преди 7 години
С коняк Плиска пълен резервоар и *** от панаира.
8
8
 
12
 
! Отговори
рускиня до 5 преди 7 години
Драги - ти освен чушкопека с какво може да се похвалиш?
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее, тез германци са изкупили всички налични на пазара лади!!!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През последния месец в Германия са били продадени 47 автомобила от модела Лада Гранта (Lada Granta). Тази цифра е доста малка, но от много по-големи конкурентни модели като Лексус СТ (Lexus CT) и Субару WRX (Subaru WRX) са продадени не повече от 10 автомобила. Продажбите на Лада са по-големи дори от тези на VW Джета (VW Jetta) и Ауди R8 (Audi R8), от които са продадени 39 автомобила.
5
12
 
15
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
Символ на лукс беше само Мерцедес 123. После Мерцедес 190. Волгите бяха фалшиви като кумунизма.Абсолютни ***.Дори Москвичите и Ладите заслужават повече уважение.
4
5
 
19
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
Глупости. Комшията пред нас имаше мерцедес, комшията отзад също мерцедес, комшията от долния блок юркаше БМВ, баща ми караше Симка, само аз юрках москвето - москвич - 408 с два фара отпред, а не с четири, с вертикалните габаритни светлини отзад. Ама какво москве само - товариш 20 торби цимент от по 50 кг всяка и москвето изобщо не ги усещаше ! Това се вика хем товарен, хем лек автомобил !
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук антируските мнения се ОГРАНИЧАВАТ перманентно!
2
18
 
11
 
! Отговори
до 119 преди 7 години
Ти нормален ли си, ушанките и техника!?!?!?Това алкохолизирано стадо освен гадости друго неумее!
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни занимавате разни ерзаци, реклама на руски каруци ли правите. Когато германците са правели автомобили, любимите ви сволачи са живеели в землянки, както и до сега в някои краища на "великата" страна.

Спонсорирани публикации