Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането

БСП: Санирането на прокурор! ГЕРБ: Искат парите за него!
221
Нинова и Борисов в челен сблъсък: За НАТО, СЕТА и санирането
Снимка: БТА

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов влязоха в челен сблъсък по горещата тема на деня – увеличеното присъствие на НАТО в Черно море.

Тон на задочните реплики даде още вчера Борисов, който обясни, че се е противопоставял на засиленото присъствие на пакта докато е бил на власт. Затова той нарече БСП ястреби, а себе си – единственият останал гълъб.

"Ястребът се опитва да се превърна във врабче", отвърна днес в същия дух Нинова, а военното министерство съобщи, че продължава линията на кабинета на ГЕРБ, който всъщност е дал мандат за засилване на присъствието на НАТО.

Още по темата

"Трябва да поздравя БСП, че много бързо израстнаха", коментира около час по-късно Борисов, който свика медиите за извънредно изявление.

От ГЕРБ припомниха тезите на червените, че НАТО е разрушител на суверенитета ни и че засиленото му присъствие у нас е сравнимо с турското робство. Днес, колкото и да се опитвали да се дистанцират от служебния кабинет, продължавали пронатовските решения на ГЕРБ.

Борисов пък отново застъпи тезата си, че е бил против засилване на НАТО в Черно море, заради което дори му се разсърдил румънския президент.

"Дали съм врабче или гълъб, няма да влизам в тона на тази дама, защото съм джентълмен. Ако не бях, щях да я сравня с някоя птица, но не ястреб", каза Борисов.

Той обвни социалистите, че използват "каруцарски речник", както го наричали в Банкя. "Ние станахме възпитани хора и не искаме да се връщаме назад", обясни Борисов защо няма да отвърне в същия дух.

От ГЕРБ отвърнаха на БСП и по темата саниране. Малко по-рано социалистите обясниха, че ще сезират прокуратурата с открити нарушения.

"Договорите са сключвани при цена 290 лв. на кв.м., а реалната цена, обявена сега е 100 лв.", каза Жельо Бойчев и обяви,че това е най-големият грабеж в държавата за последните години.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък разказа, че има писани оферти от случайни фирми, които давали пазарни цени от 70-80 лв.

"Притеснява ме, че отвъд целия този репортеар, стои друго нещо – да се спре санирането", отвърна Томислав Дончев и заподозря, че социалистите искат да изхарчат за друго отделените за саниране пари.

Доскорошният вицепремиер обясни, че санирането има още едно предимство – да укрепва сградите, които не са укрепвани от много години.

Той отхвърли обвиненията на БСП и за подкрепата за СЕТА. Дончев обвини социалистите, че защитават икономически доктрини от края на 20 век като протекционизма.

"Ако аз ви кажа, че е най-добре българите да се хранят само с български храни, с български дрехи, да гледат само български телевизори, да имат български телефони, да ползват български петрол, това би означавало и другите страни да правят същото", каза Дончев и обобщи, че така никога няма да можем да изнасяме нищо.


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
9
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Австрия ще дава бинуси за наемане на местни граждани а не на тюрбани, освен това забраниха финансиране отвън на нпо та.в италия в джамийте вече ще се проповядва на италянски. А борисов е *** и недалновиден лицемер. Всички предприемат стъпки, само ние крачим в обратна посока, особено след като регистрираха дост! Тоя не искам да му слушам обясненията
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според-зависи е добра стратегия стига да е национално ориентирана.Ако всички тези бо-клуци бяха като ци-ганката и вземаха, но заделяха и за ци-ганчетата т.е. за нас, а не само за тях, нямаше да сме ман-галска държава.
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запомнете го този като ви питат внуците на развален български що живеят по испанско.
71
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрата в момента пелтечи по НОВА за санирането.Не може да обясни защо цената е 12 ПЪТИ по-висока от пазараната.
70
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в крайна сметка каво излезе? И да се дуе и не, по време на празната кратуна е договорено НАТО в Черно море. Обаче седнал други да обвинява. Абе патологичен лъжец.
69
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ КОГО И ОТ КАКВО ЩЕ НИ ПАЗИ НАТО НЕ МИ Е ЯСНО?ЗА КАКВО СА РАЗНИ ОРЪЖИЯ..ТАНКОВЕ..КОРАБИ..САМОЛЕТИ И РАКЕТИ!?ЗА КАКВО Е ТОВА ОГРОМНО РАЗХИЩЕНИЕ НА СВЪРШВАЩИТЕ ЗЕМНИ РЕСУРСИ?МИЛИОНИТЕ ОРДИ ОТ АФРИКА И АЗИЯ ПРЕВЗЕХА КОНТИНЕНТА С ГОЛИ РЪЦЕ!
68
14
 
8
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Най-големият проблем е че БСП хич не става за алтернатива на Герб,хеле пък в съюз с ДПС!От друга страна,да се продължи по досегашния начин също не е добре.Така че......Ами,дайте тогава да се хвърлим на врата на аптечно-бензиновия Спасител!(ха-ха)
67
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да а главния национален руски герой Станишев работи в ЕС. Мерси моля.Вашата идеология е според зависи. Където има повече за лапане там отиваме.
66
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ явно водят класацията за най-много ограбено при тяхното управление. Даже си мисля, че ограбиха повече, отколкото следващите ги СДС и НДСВ взети заедно.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vsichki stoki sa Turski.Samo TURSİYA
64
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния крадльо на Републиката. Помощнци са му е Свинетка и Минетка.
63
11
 
19
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Аз съм Бойко Борисов тиквуна и съм проскубана кокошка.
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65Смешник ВСВ след япония ... така можеха дс ви запалят заголения пиян ***,че още щяхте да роните сълзи, като японците. Не дей се перчи много с диктатори,защото нито един не е доживял старини.
61
4
 
14
 
! Отговори
Аман от незнаещи ! преди 4 години
В нашия блок в Севлиево правиха укрепване. Който не вярва да дойде да види и покрива ни смениха.....Това ,че не на всички правят е отделен въпрос ама до колкото знам и при хората някой ги лекуват, други са здрави....
60
9
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Аз съм Бойко Борисов тиквуна и съм проскупана кокошка .
59
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ако са крали нямаше да има нищо построено, вземете се огледайте да видите
58
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук е пълно с балъци, кои бяхте вие да давате наклон на Европа? Бащите ви са селски комбаинери или кравари. До преди 140 год бяхте в робство, когато хората градиха света и рсзвиваха индустрията?!?! Като какви сега искате да се на масата на богатите? Вземете малко намалете тона и се радвайте,че въобше запада ни обръща внимание .. Проскубани кокошки.
57
5
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 4 години
От 2018 на въоръжение застъпва сарма срещу която целокуплия запад може да противипостави само добре заголен задник.....това е добре известно на когото трябва.......следователно всичките тия флотилии ,танкове,роти и прочие имат за цел само и единственно да държат колониалните политици известни с повратливата си продажност,респектирани.
56
10
 
21
 
! Отговори
ЧУДНО МИ Е преди 4 години
Няма област и дейност която да са пипнали герб , и да не са КРАЛИ ама КРАЛИ И С ГЪ.А СИ!!!!! Които слагат плюсове за тях ,къде са живяли до днес, СЕДЕМ ГОДИНИ ЯКО ГЕП.ЕНЕ!!!!
55
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинов е чисто и просто една простакела, която лъже и краде и двете са доказани

Спонсорирани публикации