Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!

Анкара ни уверила, че ще гарантира спокойно протичане на изборите у нас
Обновена: 15 мар 2017 15:03 | 15 мар 2017 14:45, Веселина Йорданова
184
Зелена вълна: Автобусите от Турция – без забавяне към урните!
Снимка: архив Булфото

Взети са мерки за възможното струпване на превозни средства по границата ни с Турция с желаещи да гласуват на изборите на 26 март. В това увери вицепремиерът Стефан Янев, който отговаря за подготовката и провеждането на вота.

Мерки са предвидени и във връзка с възможен бежански натиск по границата по същото време. Янев заяви, че би било нарушение на закона да се отговори на призивите на различни политици у нас секциите в съседката ни да се намалят и границата да се затвори.

"Това, което ще бъде направено, е всичко да работи нормално", посочи той. Все пак Янев уточни, че не е възможно например отварянето на допълнителни коридори за преминаване, където няма техническа възможност за това.

Още по темата

Както МВР, така и Министерството на отбраната, ангажирани по охраната на границата, обаче имали готовност да поемат допълнителни задачи, ако се наложи.

Янев припомни и възникналото напрежение с турската страна след призиви на турски политици да се гласува за определена партия у нас, след което в МВнР беше извикан посланик Сюлейман Гьокче.

По думите на вицепремиера разговорите са били в рамките на добрия дипломатически тон, а случаят на практика не се е повторил.

"Имаме уверението на турската страна, че ще бъдат спазени необходимите условия за спокойно протичане на изборния процес", коментира той.

Стефан Янев призова "да не смесваме политическото говорене с реалната обстановка на границата".

"Всички политически действия и коментари се следят, прави се анализ, в момента не е необходимо нещо повече от това", посочи той във връзка с напрежението между Турция и ЕС, което възникна по повод предстоящия референдум и забраната за митинги и агитация в европейски страни.

"Както ние сме в предизборна ситуация, така и в много държави в Европа, така и в Турция са в предизборна ситуация", припомни вицепремиерът. Според него по тази причина има "свръхактивност" на определени нива, но това не бива да ни притеснява.

За вота в чужбина заявленията за гласуване са повече, отколкото за президентските избори и е възможно да има опашки и напрежение, съобщи Янев, като посочи конкретно Турция, Лондон и евентуално Германия.

По тази причина е възможно гласуването на места да се удължи и при необходимост ще бъдат командировани допълнителни служители от МВнР.

По думите му подготовката на изборите върви по план. Той увери и че се работи по всички сигнали за опити за търговия с гласове. Янев не уточни колко на брой са те, като заяви, че са "относително по-малко, отколкото преди други избори".
 
Вицепремиерът каза още, че са предприети мерки и срещу евентуални хакерски атаки, каквито вече имаше на предишни избори срещу сайтове на институции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 7 години
До оОооо САМО ДОСТ---DOST,a oy ver! köpekler havlamasın!
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, явно сме различни категории хора - за мен в Германия няма да има безплатен транспорт до най-близката избирателна секция, нито някой ще прави коридор да пътувам бързо, за да гласувам. Цялата операция ще ми отнеме поне 5 часа за път и ще ми струва значителна сума пари.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете Турция бе тя не е влиятелна, турция е бедна и слаба държава, а българия е най голямата държава - голям народ разполагаща с силна икономика и много мощна армия способна да победи армията на САЩ, Русия и Китай !
118
2
 
5
 
! Отговори
Християнин преди 7 години
N:17 Обединени патриоти ! Да строшим главата на змията !
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Все още има време заЗабрана на българския език...!
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"в 'най демокрацията САЩ' "-Хабер си нямаш от събитията в България! Май си забравил малко и българския.
115
6
 
14
 
! Отговори
Все още има време за преди 7 години
ЗАБРАНА НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО !!!ЗАБРАНА НА ДОСТ И ДПС...!ТАНКОВЕТЕ НА ГРАНИЦАТА...!НА СЪД , ВСИЧКИ РАЗРЕШИЛИ РЕГИСТРАЦИЯТА НА ДОСТ...!
114
0
 
10
 
! Отговори
Купуване на гласове преди 7 години
Това не е ли купуване на гласове? След като толкова искат да гласуват в България, да си дойдат по-рано. Взимат си отпуска идват си една две седмици преди изборите и гласуват. Нали правителството няма да участват в купуването на гласове
113
11
 
9
 
! Отговори
оОооо САМО ДОСТ преди 7 години
"ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС "----- Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГАВРА С ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ , ОТ СТРАНА НА МРЪСНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ !ДПС/дс---това са проводниците на тази КОМУНИСТИЧЕСКА ГАВРА!ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ -----ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДОСТ!
112
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До изгонен 136 да ти дам пример - в 'най демокрацията САЩ' - всеки гражданин независимо къде по света живее - трябва да си плаща данъците в САЩ! Точка и толкова - ако искаш да си гражданин на САЩ - да си плащаш там. Не занм какво плащаш като 'изгонен' данък в България - сигурно 2 лева на година за селска къща някъде. Но не всеки месец данък доход - нали така? Ако трябва да плащаш данък върху всяка лира изкарана в Турция - тук в България - дали щеше да си пазиш 'българското гражданство'
111
7
 
9
 
! Отговори
изгонен преди 7 години
Дайте ми поне 10 примера с неплатени данъци от изгонени. Не можете! В България данъците са много ниски.
110
15
 
11
 
! Отговори
изгонен преди 7 години
До АнонименБяхме изгонени и на всичко това си плащаме данъците.
109
10
 
10
 
! Отговори
oOo преди 7 години
Прочетох коментарите и видях, че все повече българи разбират пагубното въздействие на така наречения възродителен процес за България. А някои са все още коне с капаци.
108
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не внасят данъци пък ще решават как ще живея аз?Мноого мазни.
107
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двойното гражданство - най голямата глупост на така наречения ,,преход'' !
106
4
 
17
 
! Отговори
92 до 102 преди 7 години
Прав си,че българите гласуват за БСП,а вие за партията на Местан.И така и нашите и вашите беди са в кърпа вързани.Истината е,че БКП изгони 300 000 турци и след това и 2 милиона българи.В другите еврпопейски страни имаше лустрация и декомунизация.Там ако си бил в компартията не ставаш шеф и на градските тоалетни,та камо ли депутат.Е тук нямаше и затова и българи и турци живеем зле!
105
6
 
20
 
! Отговори
АНГЕЛОВ 99 преди 7 години
ДО ТУРЧИНА НА УЛИЦАТА И В ЗАВЕДЕНИЯТА БОМБИ ГЪРМЯТ СТРЕЛЯСЕ КОТО НА ВОЙНА А ЗА ТОВА МНОГО АМА МНОГО ГОЛЯМА ВИНА ИМА СУЛТАНА ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ВОДИШ ВОЙНА И ДА ИСКАШ ДА ПОТИСКАШ 15-20 МИЛИОНА КЮРДИ АТЕ ДА ВИКАТ МАШАЛА И НИЩО ДА НЕ ПРАВЯТ ТИ АКО СИ НА ТЯХНО МЯСТО КАКВО ЩЕ ПРАВИШ ЕРДОГАН ПРОВОКИРА КОНФЛИКТА С КЮРДИТЕ И СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК СУЛТАН НЕГОВОТО ЕГО Е ВИНОВНО ЗА ДЕРЕДЖЕТО НА ТУРЦИЯ ОТ ДОБРЕ УРЕДЕНА ДЪРЖАВА Я ДОВЕДЕ ДО РЪБА НА ПРОПАСТА ИАКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЯТ КОМШИИТЕ ГОЛЯМ ЧОКЪР ЩЕ ЯДАТ
104
2
 
22
 
! Отговори
До 'турчина преди 7 години
Казваш много истини - за там. Вярно е - в сравнение с България държавата се грижи доста повече за хората. Но премълчаваш много неща! Турците са трудолюбив и скромен народ. Имат голям потенциал. Но Ердоган с политиката си, и егото си дефакто затрива Турция (или я вкарва в такава ниша от която измъкването е много трудно) и жалко за добрия народ!А и не збравяй че почти половината от населението не се определя като 'турци', поне 1/5 не са и мюсулмани. За тях Ердоган няма нищо!
103
0
 
7
 
! Отговори
bg turcin преди 7 години
Abe tiya avantaciyi i lokmakapani nema li koyda im biye suta,steli da mi glasuvat v bg pirvo da si oprvat tehnata kocina.Ni v bilgarija jiveeyat ne plastat danitsi pa ste ni resava kogo da izbe izborite

Спонсорирани публикации