Кои градове по света ще потънат под вода?

Венеция попада в списъка, вижте защо
Обновена: 14 сеп 2019 20:36 | 14 сеп 2019 20:32, Дарена Найденова
36
Кои градове по света ще потънат под вода?
IStockphoto

Глобалното затопляне е проблем, който се превръща в централна тема на всяко международно събитие. Повишаването на температурите причинява множество проблеми както сред хората, така и в животинския свят.

 
Айсбергите се топят с огромна скорост, а нивата на океаните и моретата се покачват. Това се превръща в проблем за ниско разположените крайбрежни градове. Те вече страдат от огромни наводнения, а местните власти търсят варианти за справяне със ситуацията.
 
Причините за потъването на градовете са различни. Някои от тях са потърпевши от увеличаването на морското равнище, а други пък са жертва на прекомерното изпомпване на подземни води, което създава промяна в налягането и обема. Това кара земята под къщите да потъне.
 
През лятото на тази година, наводнения заляха столицата на Индонезия – Джакарта. Това накара президентът на страната да помисли дали не е време друг град да заеме нейното място.
 
Джакарта потъва с близо 6,7 инча годишно поради прекомерното изпомпване на подземните води, което създава промяна в налягането и обема, което пък кара земята да потъне. Правителството одобри план, според който столицата ще бъде преместена на остров Ява, който се намира на 100 мили от сегашното местоположение на Джакарта.
 
Това е с цел да се спаси 10 милионното население на града. Според данните, този ход ще струва близо 33 млрд. долара и ще отнеме около 10 години. Ако не бъде направен обаче, прогнозите са Джакарта да бъде под вода до 2050 година.
 
Столицата на Индонезия обаче не е единствената с тази съдба. Хюстън, този път наистина има проблем. Градът в щата Тексас потъва заради прекомерното изпомпване на подземните води. Това причинява потъване с близо 2 инча на година, което прави града по-уязвим на природни бедствия.
 
Венеция, разбира се, също попада в тази класация. През 2003 година Италия започва изграждането на 78 порти, които ще образуват бариера срещу наводненията.
 
Още градове, които скоро могат да потънат под вода, четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Ant Arctica преди 4 години
Прогнози за 2100г. - 1,9-2,4 метра покачване на нивото на световния океан.А за последните сто години, увеличението е 16-21 сантиметра, за радост на дамите.
30
5
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Няма никакво глобално затоплянеВенеция си потъва от поне 200 години и винаги си е бил напълно непригоден за животВенеция е бил финансова и търговска столица на целият свят през средновековието и ако не беше построен от неуки варвари нямащи нищо общо с Рим днес населението му можеше да надхвърли и над 20 000 000 човекаВенецианците непрекъснато емигрират от мухлясълата Венеция от векове и работят за 10 пъти по малко пари в РимНакрая Венеция ще фалира ИталияВисоката раждаемост е проблема
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АМАН!!Точно. Тея са точно като телефонни измамници на глобално ниво. Хвърлете ни едни пари че иначе потъваме/изгаряме/задушаваме се всички. И така до безкрай.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобалното затопляне не е проблем за цитираните градове.Те потъват заради прекомерното изпомпване на подземните води.
27
9
 
16
 
! Отговори
АМАН !!!! преди 4 години
тези глупости ги слушам от 1980 !!!!!е за 40 години морето не се вдигна и на сантиметура през 2016 Венеция замръзна, което според местните никога не се е случвало до сега гнусните евреи ни събират стотици милиарди данъци за измисленото им глобално затопляне а къде отиват тези пари така и не стана ясно
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе мани ако Вардаро потопи Скопие...
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен от затоплянето планетата ще се пресуши и самозапали.Вода няма да има за живите организми все едно да сложиш лед въвФурна от 200 градуса ко ще намериш след два часа😁
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не стига че превеждате статията едно към едно от чуждите сайтове, поне да бяхте написали в сантиметри годишното потапяне на градовете.
23
0
 
10
 
! Отговори
загрижен за елита преди 4 години
Пак се прецакаха богаташите дето си построиха дълбоко под земята бункери . Та да оцеляват там.Пък то наводнение идело. Язък.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със град Крън какво ще стане,за един приятел питам???
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според предсказанията досега антарктика трябваше да се е стопила.. какво стана? А да.. хората забравят масовите психози и медиите ги рециклират. Кеш Мъни Рекърдс.
20
1
 
0
 
! Отговори
Много хора се мислят преди 4 години
За по-умни от мен! Може би, може би! Но не съм видял никой досега да избяга от тухлата за неговата глава! Почивай в мир! А и ножа ти е забит в гърба вече! *** християнин!
19
0
 
3
 
! Отговори
Глей сега преди 4 години
Аз с него си нямам проблем, ти ще имаш ... От всичките гадняри на ония свят ти да вземеш нещо от най-злия отмъстителен и печен *** дето за закуска ще те изяде! И с какво оправдание ... Тук да настане земният рай! Не позна! Тука ще има война! И ще пребъде адът, който са другите само и само да те убият теб!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 19Това пък откъде го измисли? Първо, полюсите не се топят, а второ прогнозират 70 метра покачване. Не че е малко и приятно, но не е чак толкова апокалиптично само по себе си.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ъъъъ преди 4 години
Проблемът не е че си откраднал. Проблемът е, че това дето си откраднал си го търси един от тях. По-лош е от Джон Уик .... Та да ти кажа да скачаш отнякъде! Дума на английски с три букви _ _ _ ще играем ли на бесеница!
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При разстопяване на севрният и южният полюси ще оцелеят само тези които живеят на над 1000 м. надморска височина. Но пък те ще умрат от глад. Така че света е обречен.
15
0
 
24
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
Хайде си направете труда като преписвате поне мерните единици да превръщате в СИ. Ако инч, фут, миля са ви любими термини-сменете държавата ии даже континента!
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като потънат? София е нависоко.
13
1
 
19
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Не бери грижа за Русия, пиле! Русия ще се погрижи с няколко посейдона да направи от Чикаго и Лас Вагас морски столици.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Черноморските градове потъват под вода.И под л***на.

Спонсорирани публикации