Гъст пушек в заведение, задушлив дим от комини... Сигналите в HelpBook

Сред новите сигнали в платформата има и такива за неправилно паркиране
Обновена: 28 дек 2019 10:01 | 28 дек 2019 09:45,
12

Снимка: HelpBook

Изминаха още няколко дни, в които граждани не спряха да сигнализират институциите за различни нередности в страната чрез платформата Helpbook.info.

За поредна година, обитателите на жилищна кооперация в квартал "Модерно предградие" са принудени да дишат гъст, задушлив дим, бълван от комина на непосредствено намираща се пред кооперацията къща. Въпреки многократните молби към собствениците, отговорът е един и същ - "Да сме гледали къде си купуваме жилища", е оплакването от нашия потребител насочено към Столична община.

Изпратиха ни снимка от столичния булевард "Константин Величков", на която също се виждат гъсти кълбета сив дим, а смрадта според автора на сигнала била задушаваща и се моли поне тази зима да се размине без пожари.

Пушеци се разнасят и в заведение в град Сливен, където явно забраната за тютюнопушенето не важи или се пренебрегва с пълна сила.

Получихме и оплакване от софийско заведение, което се намира в Борисовата градина, пред което всеки уикенд става масов паркинг като дори се препречва пътя за пешеходци от входа на парка. Изпратена е снимка на палатка в близост и резонния въпрос е защо се позволява зелените площи да се превърнати в нещо средно между паркинг и къмпинг.
Изпратиха ни снимка на зарязан диван насред тротоара на улица в  район „Подуене“. Гледката е далеч от приятна, но може би щеше да има смисъл ако можеше да се поседне на него.

Проблемът с осветлението в Долна Диканя не е решен и до този момент. Получихме поредният сигнал за уличното осветление в селото: „Отново слънцето свети и лампите продължават да светят! Харчат се безотговорно парите ни на данъкоплатци. Вечер се изключват лампи, а през деня светят. Няма ли най-накрая община Радомир да се намеси?“, се възмущава нашият потребител.

За завършек на днешния обзор можете да разгледате снимки на нагло паркиран луксозен автомобил насред централен булевард в град Сливен. Собственикът невъзмутимо си паркирал возилото и влязъл във фитнеса за неопределено време.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Май не си много наясно с районите Модерно предградие граничи с Люлин 10 там покрай булевард "Европа" е пълно с шведи и хората са пропищели от тях.Денонощно копат и добиват шведска стомана, знаем ги!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимка 3, дано се намерят добри дарители за една масичка че да спретнем софрата.
9
3
 
3
 
! Отговори
Коубойс фром хел преди 4 години
Няма коли няма и смог.Причината е ясна немските дизели "премиуум"!Закривай!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До даБаааш! Ей това е лошото! Преди време едни от шведите тръгнаха нещо да правят проблеми, па събрахме се 5 аверчета и почваме да го млатиме, щото бяха в чужд двор. И точни на един му строшихме краката, идват кулите, и си викаме Ах ся, дойдоха да ни помогнат. Те ни арестува и ги пусн аха си ходятМИ АЙ СИКТИР УЕЕЕЕЕ!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако иска нещо, свърши си го сам. В България, закони има само ако власти нашите решат така. Ако няма намесен властимаши - Законът е в твоите ръце! Или прави нещо, или някой друг ще го направи вместо теб, но може и да не ти хареса.
6
1
 
14
 
! Отговори
да преди 4 години
Като ви чета репликите "да не сте идвали където има шведи"-точно с този начин на мислене предадохме на шведите възрастните хора по селата, дадохме им правото да са над закона, сега им предаваме райони в София, а скоро и цялата страна. По вашата логика, не живейте в Бг, има шведи. А после се чудим защо шведите ни *** където ни хванат.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КътюМай не си много наясно с районите Модерно предградие граничи с Люлин 10 там покрай булевард "Европа" е пълно с шведи и хората са пропищели от тях.
4
0
 
11
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Хахах, имах парцел в модерното наследствен, продадах го, там блок напрайха и некви балъци си купили кутийки насред гетото
3
1
 
10
 
! Отговори
Кътю преди 4 години
И кой нормален човек си купува жилище в Модерно предградие??? Спестили някой лев и сега и пушат под терасата. Та там живеят предимно шведи. Тея оплаквачи да не са взимали там апартамент, Люлин и Надежда са близко, там е по- нормално
2
3
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
Ц ъ р в у л и сме били,и цър вули ще си останем.Великите българи...бай ***. Царе сме да си измисляме славна история,което естествено не е вярно.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що така бре нали софиянци са по родните си места, а движението на автомобилите е незначително спрямо редовна работна седмица. Май причината за мръс ния въздух не е заради тях, ама кой да го каже като няма опорни точки и така наречените журналисти си траят удобно.

Спонсорирани публикации