Вандали откраднали кръста от гроба на Стоянка Мутафова

Близките й ще подадат жалба, очакват бърза реакция
Обновена: 23 яну 2021 20:01 | 23 яну 2021 18:17, Веселина Йорданова
51

Неизвестни оскверниха надгробната плоча на актрисата Стоянка Мутафова. Откраднат е месинговият кръст от гроба ѝ. Дъщерята на голямата актриса в следващите дни ще подаде жалба до общинското предприятие Гробищни паркове.

Година след смъртта на голямата актриса Стоянка Мутафова и дни преди 99 ѝ рожден ден вандали оскверниха гроба на любимката на поколения българи.

"Интуитивно усещах, че нещо ще се случи с гроба на майка ми", споделя Мария Грубешлиева пред Bulgaria ON AIR.

С ужас дъщерята на Мутафова установява, че месинговият кръст от гроба на майка ѝ и Нейчо Попов е откраднат. Муки предполага, че зад грозната постъпка най-вероятно стои човек, който иска да продаде кръста за пари, тъй като стойността му се изчислява на около 500 лева.

Със сълзи на очи дъщерята на Стоянка Мутафова споделя, че хората са изгубили най-важното - човещината.

"То е такова безобразие, не мога да го изкажа, грозна картина, но нищо чудно в нашите времена. Много малко  са хората, за които има нещо свято. След като можеш да посегнеш на кръст и нямаш страх от Бога, това означава, че няма нищо свято", допълва Муки.

Тя е убедена - подобна постъпка няма да прости, не би го направила и майка ѝ.

Тленните останки на обичаната актриса са положени в общ гроб с обичания от нея Нейчо Попов.
Следващата седмица ще бъде подадена жалба към Гробищни паркове, за да бъдат възстановени щетите.

А година след смъртта ѝ, дъщеря ѝ все още не може да преодолее болката от загубата и е убедена, че времето не лекува.

Въпреки че оскверняването на гроба на Мутафова показв липса на морал и човечност, до последно голямата актриса вярваше в хората и искаше да е сряд тях, но твърдеше, че не понася обидите, несправедливите и лоши погледи – това, което отнема най-святото в човека.


51
Още по темата: Стоянка Мутафова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По едно време се чу, че започнали да събират временните кръстове, които се слагат на пресен гроб и остават там една година, защото се счита, че чак една година след погребението трябва да се прави паметник.
БраТЧедите събирали тези кръстове, за да ги ползват като материал за огрев. Това беше преди няколко години, сега не знам как е. Но преди няколко години имах много главоболия покрай направата на паметник на близък човек и поразиите, които започнаха почти веднага след поставянето му.
36
0
 
3
 
! Отговори
А бе, хора, преди 1 месец
Нали имаше пазач на гроба на Васил Илиев в Кюстендил? Близките му плащаха на този пазач. Не знам дали и до днес има там такъв охранител.
Но има факт, известен на цяла България - успяха да откъртят металните букви и от неговия паметник! Не знам дали наистина са били златни или само позлатени, но сръчните му.ргави ръчички са се справили, дори и при наличието на охранител.
При съжителство с този етнос винаги ще има проблеми от този род.
Колкото повече ги развъждат,толкова по-големи ще са проблемите
35
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 1 месец
Явно не си патил. Ако няма какво да откъртят, за да го продадат, Асановците разкъртват или направо натрошават самата надгробна плоча.
И винаги, когато близък човек отиде на такъв съсипан гроб, почти веднага се появява някой Асан и си предлага услугите да поправи щетите. Имат си мрежа от наблюдатели, които по цял ден се мотаят из гробищните паркове и веднага телефонират някому, щом забележат, че някой втрещено стои пред натрошен или осакатен надгробен паметник. Поне на Централните гробища е така
34
1
 
12
 
! Отговори
православен патриот преди 1 месец
Велика беше Стоянка !!!! Просто нямаше късмета да се роди в някоя друга държава...
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова ли е трудно в пунктовете за изкупуване да се иска доказателство за произход и данни от лична карта. Проблема е най-вече в изкупвачите. Държавата кога най сетне ще въведе ред и законност. Има ли нарушение от фирмата моментално затваряне и яка глоба, само тогава ще отдъхне от бранят на джелязо, месинг и подобни.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Бог не наказва.Бог прощава.Бог е любов и обича своите деца, т.е. душата, която произлиза от него..,а тя сама по себе си има ниво на израстване - опитност.Хората сами са виновни за всичко, което им се случва.Каквото правиш се записва във вселената и се връща като опит. Голяма част от хората не са наясно какво е Бог,но това е разбираемо и зависи от нивото на знания и израстване в този етап от живота им.
31
0
 
10
 
! Отговори
Свети Петър преди 1 месец
И това ми било най реномирания гробищен парк. Позор...
32 Верно, че е оскУтяло, даже не знаеш как се пише думата. Позор.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярвала е допоследно в хората Стояна, ама тези дето крадат всички знаем какви са и че не са хора!
29
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
4 ЛЕВА Е КИЛО МЕСИНГ, А КИЛО МЕСИНГ СИ Е КИЛО МЕСИНГ !
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оскутяло общество!Затова Бог ни наказва....
27
1
 
13
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Като ги фанат тия ,бой до посиране ! Това беше коментар 1 и джендарите го изтрия.Ако пак го изтрият да ги ваксанират с пфайзер дано .
26
1
 
6
 
! Отговори
ГодиниНаред един ром преди 1 месец
обикаля по алеите на софийските централни гробища. Придвижва се с велосипед, както гробарите, които работят там, но не знам дали е един от тях. Жена му работеше на последната спирка на трамвая в павилион, който е нещо като представителство на погребална агенция или поне там се поръчват снимките, които се слагат на паметниците. През последните 2-3 г. не съм ходил там.
Този ром е нещо като съгледвач, знае кой паметник е повреден и щом види някого на този гроб, отива да предлага услуги за поправка.
25
1
 
5
 
! Отговори
Не извратен тип преди 1 месец
Не е проблем,обърнете се на оня дет преговаря за грифоните на Васил Левски,само подземния свят може да реши проблема
24
6
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 месец
още дръжте наропда без работа под карантина и няма да се очудя и на борисов гащите, ако му отмъкнат
23
0
 
11
 
! Отговори
У преди 1 месец
Не обобщавайте така, защото не само роми крадат. Миналата година като отляхме на баща ми бетонни пояси, отивам да видя колко е засълнало и едни свалят кофражните дъски и товарят в микробус. Берат дъски за нещо...от гробище. Единият даже беше на 3-4бири и вика да не съм плямпал много, обаче бях сам. Един приятел 5-6 пъти насипва мозайка на гроба на баба си вече..кофти мат'рияла
22
0
 
12
 
! Отговори
Мили(ци)онера преди 1 месец
Нещата са навързани. Как ще продадат метала ако от фирмите за изкупуване не им съдействат. А те да си платили на когото трябва. Мутафова може и да беше уважавана, но за българина, па бил той и *** и за всички по веригата друго свято освен келепира и далаверата няма....
21
1
 
11
 
! Отговори
Справедливост преди 1 месец
Нашите подлизурковци не се интересуват че *е безчинстват абсолютно безнаказано и над живите и над починалите.
Те се вълнуват от Навални.
Толкова ли е да трудно законите да станат нормални, кой пречи, кажете кой - ЕС ли, Америка ли или друг, кой покровителства * престъпност че 30 години мародерстват безнаказано?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тва са братята роми, където разглобяват басейна в момента.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
жалка вандалска история....
18
1
 
13
 
! Отговори
Нов преди 1 месец
Неприятно е, но и от цимент да беше щяха да го изкъртят, че да му извадят арматурата ...
Пък месинг ?!? (тия дето са го свили даже не знаят от чий гроб е. Едва ли могат да четат)