СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годината

Според Майкъл Райън, е важно да се намалят хоспитализираните и смъртните случаи
2 мар 2021 09:23, Петя Славова
54
СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годината
Снимка: БГНЕС

Нереалистично е да се мисли, че светът ще приключи с пандемията COVID-19 до края на годината, заяви СЗО в понеделник, цитирана от АФП.

Директорът на Световната здравна организация за извънредни ситуации Майкъл Райън каза, че може да е възможно да извадим жилото на трагедията от коронавирусната криза чрез намаляване на хоспитализациите и смъртните случаи.

Още по темата

Но вирусът остава с много контрол, добави той, особено като се има предвид, че броят на новите случаи в световен мащаб се увеличи тази седмица след седем последователни седмици на спад.

"Ще бъде много преждевременно и мисля, че е нереалистично да мислим, че ще приключим с този вирус до края на годината", каза Райън пред журналисти.

"Но мисля, че това, с което можем да приключим, ако сме умни, са хоспитализациите, смъртните случаи и трагедията, свързана с тази пандемия."

Райън каза, че фокусът на СЗО е върху поддържането на ниско предаване на вируси, за да се предотврати появата на варианти, но също така и за намаляване на броя на хората, които се разболяват.

Той каза също, че ваксинирането на фронтови здравни работници и тези, които са най-уязвими от тежко заболяване, "ще отстрани страха и трагедията от пандемията".

Генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейеус иска ваксинирането на здравните работници във всяка държава през първите 100 дни от 2021 г., което означава, че остават 40 дни.

Той приветства първите направени дози ваксина чрез глобалния механизъм за споделяне на ваксини Covax, които бяха приложени в понеделник в Гана и Кот д’Ивоар.

"Обнадеждаващо е да видим как здравните работници в страните с по-ниски доходи започват да се ваксинират, но за съжаление това се случва почти три месеца след като някои от най-богатите страни започнаха ваксинационните си кампании", каза той. "И за съжаление някои страни продължават да дават приоритет на ваксинирането на по-млади, по-здрави възрастни с по-нисък риск от заболяване в собственото си население, преди здравните работници и възрастните хора другаде", каза той, без да посочва конкретни примери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: сзоваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО : Пандемията ще свърши когато НИЕ КАЖЕМ.
48
0
 
3
 
! Отговори
Bili преди 3 години
този индивид на снимката избърза миналата година и каза, че заразата се разпространява в семейството, и болните трябва да се извличат от дома им и изолирани...изолационни лагери вече има навсякъде...засега хотели, щото бункерите се строят...очаквайте почукване на вратата...ковид казват кучета подушвали...картинката изяснява ли се???...
47
1
 
3
 
! Отговори
менгеле преди 3 години
тези чувствителни лирични физиономии от СЗО как напомнят на моето личице, милите те, трогнат съм
46
1
 
6
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи така и никой не схвана, че от тука нататък ще е така! Ще се ваксинираме веднъж годишно! Ще ни затварят кога и как да е и ще ни казват, че е за наше добро! отделно, че ще си и плащаме за това! Ко да ви кажа! в китай пандемия вече нема!
45
1
 
5
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Няма кой да им слуша простотиите и да им спазва правилата!
44
3
 
5
 
! Отговори
Вече нов трябва преди 3 години
Да измислят ново име ново чудо, за да поддържат извънредната обстановка и прокарването на политики нарушаващи права и свободи. Трябва да има супер вирус, супер бактерия да са загадъчни опасни и мутиращи. Само така ще разбият и променят коренно психиката на хората и техните навици и начин на живот.
43
3
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
То е ясно, че пандемията скоро няма да свърши при толкова много кови дио ти твърдящи, че всичко е измама и при несъгласуваните действия на държавите. Даже и и когато някоя държава успее да се справи с вируса, то идващите от други държави продължават да внасят заразата.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 44Но шутовете сме ние че позволяваме лъжи и отнемане на права отровиха ни живота и това няма никога да спре, поробиха ни Ко е то беше целта.. ..
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакъв е тоз Мерцедес не можах да разбера, но нямам нищо против.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АХА!Никога няма да свърши ако хората продължават с мълчанието на агнетата Mercedes което е целта.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам на нито една дума на тея и дори мисля че заедно с правителствата са съучастници в тая история с отнемането на права на хората и на основното право на живот защото вируса е биологично оръжие, но никой не разследва това, напротив управляващите се възползват и със страшна ярост отнемат права и заробват хората, като мамят и им се подиграват лицемерно, че го правели за тяхно добро едва ли не....
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама така е бе, нали сте я планирали за минимум две?!Нима останаха неразбрали, че целият цирк беорганизиран от няколко богати фамилии, а СЗО са им верните кучета, хопащи на всяко подсвиркване!
37
1
 
24
 
! Отговори
АХА! преди 3 години
СЗО: Нереалистично е пандемията да свърши до края на годинатаСЗО: НЕ Е ПЛАНИРАНО пандемията да свърши до края на годината
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога,като деца(1950-те години),когато ни ваксинираха,лекарите обясняваха на родителите ни и на нас,ЧЕ,АКО СЛЕД ВАКСИНИРАНЕ,МЯСТОТО НЕ СЕ ПОДУЕ,ИЛИ ЗАЧЕРВИ И ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕМ ЛЕКО,ЗНАЧИ ВАКСИНАТА НЕ Е ПОДЕЙСТВАЛА!!!Сега всичко се плаши от подобни реакции и "специалистите" уверяват стадото,че тези случай са рядкост,а в повечето случаи няма да има никава реакция - КАК ВИ ИЗГЛЕЖДА ВСИЧКО ТОВА?ЩОМ НЯМА НИКАКВА РЕАКЦИЯ НА ОРГАНИЗМА,КАК ТОГАВА СЕ ИЗРАБОТВАТ ЗАЩИТНИ ТЕЛА?!
35
1
 
17
 
! Отговори
44 преди 3 години
Правилно! Пандемия НЯМА! Имате 115 милиона заразени от 7 милиарда! Смях и излагация за тези шутове!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не ви ли прилича на спортен коментатор
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАНДЕМИЯТА няма да свърши и до края на века.Далече преди това ще е свършило с държавата,наречена България - това "експертите" няма да ви кажат,това ВЕЧЕ ВИ НАЛАГА ИСТОРИЯТА!
32
1
 
22
 
! Отговори
На Науката Вярваме преди 3 години
щом Експертите казват - това е! друг е въпросът, те на каква база се водят Експерти, роднински връзки, членство в Юдею-Масонски ложи, няма значение, важното е, че са Експерти!!
31
1
 
22
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
тия СЗО кой им дава власт?! кой глусува за тях?!
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичка, ти повече ме плашиш от вируса. Не ща да ти зяпам физиономията грозна и противна.

Спонсорирани публикации