Пролетен маникюр - защо да не пропускате базата и топ лака?

Те се нанасят не само за по-голяма издръжливост
16 мар 2021 23:30, Иванка Гъркова
1
Пролетен маникюр - защо да не пропускате базата и топ лака?
Снимка: IStockphoto

Много жени обожават да ходят на маникюр или си го правят у дома. За тях разглеждането на актуални идеи, изборът на цветове и декорации, е истински ритуал. Но някои пропускат поставянето на база или топ лак, особено ако пробват нещо сами. А според специалисти, те са от решаващо значение за перфектния резултат.

Ако се чудите за какво са двата продукта, ще ви кажем, че онова, което ги свързва, е че имат за цел да защитят ноктите ви, но го правят по различен начин. Въпреки това някои жени не ги използват всеки път – поради това, че нямат достатъчно време или не разполагат с тях.
 
"Винаги трябва да нанасяте и двете", казва пред Bustle д-р Дана Стърн, сертифициран дерматолог и специалист по здрави нокти. Тя обяснява, че основите са направени по една формула, която се различава доста от тази на топ лаковете, които обикновено съдържат в себе си повече нитроцелулоза и пластификатори за блясък, гъвкавост и устойчивост на надраскване.

Кое от двете не бива да пропускате за вашия маникюр?
 
Според Кавита Маривола, доктор по медицина, по-важно е да носите основно покритие, отколкото топ лак. И обяснява защо. „Ако не носите така наречената база, лакът ще увреди ноктите ви и ще ги оцвети, най-вече, ако носите тъмен цвят“, казва тя. И уточнява, че ако изберете нея, но пропуснете топ лак, няма да имате тези проблеми, но пък маникюрът ви няма да бъде завършен и толкова бляскав.
 
 
Още за нанасянето на база и топ лак върху ноктите ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
;-) преди 3 години
Базата няма да я пропуснем ...за останалото не ни дреме!

Спонсорирани публикации