Фитнес и отслабване - как да се върнете отново във форма

Ето няколко мита, в които да не вярвате
27 авг 2022 22:57, Дарена Найденова
11
Фитнес и отслабване - как да се върнете отново във форма
IStockphoto

Вкусна морска храна, палачинки, пици, коктейли, торти и какво ли още не – това беше нашата лятна ваканция тази година. С усмивка на уста можем да кажем, че си починахме както физически, така и психически, забравяйки за проблемите вкъщи, неразбирателството с партньора и приятелите, както и за изтощителните тренировки в залата.

 
През така жадуваната една седмица успяхме да се насладим на всичко, от което се лишавахме през последната година. Седем дни на пълно безгрижие, в които не смятахме калории, не се качвахме на кантара и не ставахме с мисълта за поредната диетична закуска. Просто се радвахме, че най-накрая стигаме до морето и се възползвахме от вкуснотиите, които виждахме.
 
За съжаление обаче ние, както и по-голямата част от вас, вече са приключили с летните приключения, подготвяйки се за поредния работнически и училищен сезон. Със закупуването на нови дрехи, раници, учебници и помагала, е време да се върнем отново в реалността и да се придържаме към по-здравословния начин на живот. Това означава планиране на храненията и посещаването на любимата фитнес зала.
 
Влизането обратно във форма обаче невинаги е лесно, особено за начинаещи. Благодарение на диетичната култура, фитнес индустрията се напълни с дезинформация относно това какво е необходимо, за да бъдем наистина здрави. И тъй като две години залите бяха затворени, все повече хора продължават да тренират у дома, да опитват виртуални фитнес класове и да създават свои диетични рецепти. Това обаче може да ви изиграе лоша шега, особено ако не сте запознати с истинската същност на здравословния начин на живот.
 
Чували сме, че трябва да се отказваме от множество любими неща, за да постигнем перфектната фигура. Искате торта? Не може. Сладолед през лятото? Забравете. Любим коктейл? Дума да не става. Всичко това обаче всъщност може да бъде включено в режима ви на хранене, стига да постигате т. нар. калориен дефицит. Това е основата на отслабването и в нея няма нищо забранено, просто добре разпределено.
 
Ето няколко мита за фитнеса и отслабването:
 
1. Коремните преси най-добре стягат корема
 
Повечето хора си мислят, че плочките се постигат само и единствено с коремни преси. Причината е, че умът ни веднага се насочва към корема, когато чуем релеф. Всъщност обаче историята е съвсем друга.
 
Истината: Трябват ви много повече от коремни преси
 
Ще почувствате стягане на корема при коремни преси, но за да имате изцяло стегната сърцевина на тялото, трябва да насочите мислите си към упражнения за мускулите на таза, бедрата и долната част на гърба. Включете в рутината си мост, планкове и прави коремни преси, за да се фокусирате върху формата си. Класическите коремни преси също са полезни, но няма да извършат чудеса сами.
 
2. Отслабвате само в някои части от тялото
 
Отслабването в някои части от тялото е мечта на всеки от нас. Бихме искали да премахнем мазнините в корема с магическа пръчка, докато другите части си останат същите. Това обаче няма как да се случи. Мит е, че коремните преси ще повлияят само на корема, както и че упражненията за вътрешната част на бедрата ще смалят тази област.
 
Истината: Не можете да отслабвате само в една част
 
Различните части на тялото премахват мазнините по различно време и с различна скорост. Колкото и да се опитвате, не можете да контролирате този процес и да изберете къде точно ще отслабнете първо. Ако искате да се фокусирате само върху една част, създайте си програма с кардио и силови тренировки. Включете в нея упражнения като клекове, напади и лицеви опори, които използват по-малки мускули в тялото и няма да ви накарат да изглеждате като културист.

Още митове за фитнесая и тренировките, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
дедовци на фиСнес преди 1 година
София е дъщерята на таксиер боянчев от селата:))))
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да бягам повече от 1 минута. И планк не мога да издържам, заболява ме главата.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бягайте седмично по 70-80 километра седмично и ще можете да ядете всичко, ще имате плочки, релеф, стегнато тяло, което ще изглежда атлетично и ще се движи ефективно. Няма да усещате умора и няма да ви се налага да се потите затворени във фитнеса.
3
1
 
5
 
! Отговори
Winter is coming преди 1 година
След като през лятото сте придобили формата на шамандура, през зимата трябва да ви се броят ребрата, като на радиатор за парно.
2
0
 
10
 
! Отговори
До 1: преди 1 година
Изкарвам отпуската си на Балкана в работа и не ме е срам от селско-стопанска работа, но пpocтотията в това издание е огромна. Ако някой изкарва на компютъра 5-6 пъти, дори 10 пъти повече пари от копането, обича работата си, има бъдеще и реализация, защо трябва да ходи на нивата? Тази статия е една от най-коректните за днес в този сайт, обаче всичко започва от правилното хранене, никакъв алкохол, захарни изделия и хляб.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Тичането е по-ефективно и не вреди толкова на гърба и колената, колкото копането и мъкненето на бали.