70-годишната майка: Цял живот гледах чужди деца, накрая си родих мои

Сафина от Уганда си има близнаци
6 дек 2023 18:57, Петър Бойчев
11
70-годишната майка: Цял живот гледах чужди деца, накрая си родих мои
Снимка Туитър

Първия разказ на 70-годишната жена от Уганда, родила близнаци, предаде Voice of America (VOA). Тя разкрива трудностите, през които е преминала, и лечението за безплодие, което е преживяла една от най-старите майки в света. Нейното име е Сафина Намуквая - жената, която роди момче и момиче миналата сряда чрез цезарово сечение в медицински център в Кампала. Международната болница е мястото, където Намуквая е получила лечение за ин витро оплождане, предаде NOVA.

Тя не е най-старата майка, тъй като 73-годишна жена в Южна Индия роди близначки през 2019 г.

"Това, което ме вдъхнови да родя на преклонна възраст е, че не успях да забременея. През младите си години нямах собствени деца. Всички, които отгледах през годините, ме изоставиха когато пораснаха. Затова реших да потърся собствените си деца. Тази бременност с близнаците ми се отрази тежко. Нямах енергия и не можех да работя или да правя нищо. Не можех да върша нищо сама. И нямаше кой да ми помогне", разказва тя.

От болница вярват, че възрастта е само число. "Но трябва да продължим и да направим оценка. Започнахме, като направихме основните неща. Номер едно - оценка на сърдечното налягане. През цялото време следихме сърдечното налягане и то беше нормално. Второ, разгледахме и нивата на сърдечната захар. Нивата на сърдечната захар са относително нормални. Продължихме и оценихме други органи. Черният дроб, бъбреците и всичко останало и забелязахме, че тя е добре. Тя не е имала проблеми. Така че забелязахме, че тя може да износи плода", разкриват от лечебното заведение.                           

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Световния рекорд за б6ой деца на 1 майка се държи от уганда. 40+ деца и майката е на 43 години, т.е. още е във фертилна възраст. Сега и безплодните раждат там още и още. Имат огромен излишък на хора и пращат към Европа да ни свършат водата и храната и да снасят и тук . Бях наскоро със 6 уганда човека. Половината британци, половината швейцарци (по паспорт)
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много егоистично е да раждаш след 50 г., а 70 е ужас това дете много малко ще остане само.
7
0
 
4
 
! Отговори
Доктор Ху... преди 4 месеца
Направо съм изумен от некадърния и неадекватен превод който е направил Гугъл Транслейт на статията ....... Разочарован съм много. Скъпи програмисти на Гугъл, те че нашите *** за нищо не стават е ясно, ама поне вие бъдете на ниво и си оправете алгоритмите на Преводача . Недопустимо е .
6
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Днес е Никулден! Честито на именяците.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е просто отвратително.......
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом сърдечната захар е наред вероятно и костният холестерол също да е в норма.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дайте снимката на Петър Бойчев!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не са я разкарвали в пет болници, а са си свършили работата.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докторите са шашнати - сърдечна захар! Журналистите ни непрекъснато покоряват "върхове"!