Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи

Средствата трябва да бъдат използвани за възстановяването на страната
5 мар 2024 07:09, Петър Бойчев
244
 Киев поиска 300 млрд. евро от замразените руски активи
Снимка БГНЕС

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната, предаде НОВА.  

Във Вашингтон и Европа все по-често се чуват призиви за създаване на фонд за Украйна, в който да се използват милиарди долари в руски банкови сметки, инвестиции и други активи, замразени от Запада заради инвазията на Москва.
 

"Конфискуването на руските активи трябва да се превърне в надежден източник на подкрепа за нашата държава и финансиране на възстановяването ни", заяви на пресконференция министър-председателят Денис Шмигал.
Украйна предупреди, че отчаяно се нуждае от повече военна и финансова помощ. Шмигал призова западните страни да действат бързо преди изборите и политическите промени, които могат да нарушат усилията.
 

В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Киев и най-вече неговият зелен клоун освен да иска пари и оръжия друго не умее! Цяла Европа, даже целият свят трябва да е длъжен да му помага. Очаквам скоро да се обърне и към цялата галактика за финансова и оръжейна помощ.
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев иска някой друг да си пролива кръвта за него.
191
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономиката се държи на доверието в банковата система между другото! Точно като какъв се явява претекста за конфискация!? Банката или Народно събрание решава че тоя е лош и му взима парите! Абсурд!
190
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май вече доста страни взели да си прибират златото дето държат в американски трезори.
189
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСИЯ Е СВИКНАЛА ДА ВЗЕМА!НЕ Е СВИКНАЛА ДА ДАВА!ЗА ТОВА ДАЙТЕ НА УКРАЙНА ОРЪЖИЕ И ВЪЗМОЖНОСТ ДА СРИНЕ С БОМБИ МОСКВА КРЕМЪЛ ДА ОСТАНЕ САМО ТУХЛИ!БОМБИ ДА ПАДАТ ВЪРХУ БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА!ВСИЧКИ ПИЯНИЗИ ДА ИЗТРЕЗНЕЯТ И ТОГАВА СВЕТА ЩЕ СИ ОТДЪХНЕ ОТ ТЕЗИ НАГЛИ ТВАРИ!
188
0
 
0
 
! Отговори
вгтрк,ру преди 1 месец
още без цензура
187
1
 
2
 
! Отговори
смотрим.ру сайт преди 1 месец
срам сте няма как да скриете истината ....цензура
186
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 190 Прав си. Войната беше решена още първите седмици, като руснаците бяха пред Киев, но Путин се изтегли в опит да подпише примирие, а и да не избие купища невинни заради укриването на укранците в жилищни квартали. Вече украинците нямаха техника и артилерия, а 2-3 дни снаряди и бомби и Киев щеше да е сринат, ако не се предадат. Но пък оттогава украинците постоянно печелят войната с почти 0 жертви и затова правят нта мобилизация по над милион. Жалко за загиналите.
185
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво искат руските пари, ама усещат ли, че това би означалало Трета Световна Война с ядрено оръжие? Или руснаците с удоволствие ще си подарят така парите? Нали САЩ и НАТО трябва да застанат зад това решение и да обявят официално война, ако го приемат? Вярно си избиха хората и вече и жени, деца(под 18 годишни) и инвалиди пращат на фронта, ама чак пък да натискат целия свят да си изтрепе хората заради лакомията на политиците им да крадат и перат пари....
184
0
 
2
 
! Отговори
Колчо от „Под Игото„ преди 1 месец
Може да им ги отпуснат за да си направят музей на Ъкраинската държава само че виртуален в нета оти Вовата ке ги направи на лунен пейзаж ... *** и никой не му стиска да се опълчи... та то срещу вятъра пика ли се бре а ...
183
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До колкото ми е известно официалните активи на западни компании в Русия са над 300 милярда. И също са замразени.
182
1
 
9
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Тез тъпани, дето дават, правят ли сметка, че никога няма да си върнат заемите. И будалите хамерикански, дето са изкупили 50% от земята на украйна също ще пият един студен борш!
181
1
 
19
 
! Отговори
Може Може! преди 1 месец
300 милярда за тоталното разпадане на запада си е йовтинко! После никой, НИКОЙ няма да си държи парите при тия. Ни араби, ни азиатци, ни африканци!
180
0
 
9
 
! Отговори
Сър Стенли преди 1 месец
Ами те повечето са на руски евреи, така че успех с тая глупост. Не знам за Русия, но Мосад не прощава .
179
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакви пари и никакви оръжия могат да помогнат, ако Русия започне да удря по укротерористите както Израел в Газа. В момента тази измислена държавичка, която вече остава без население, съществува единствено благодарение на милостта и благородството на Русия и на Владимир Путин.
178
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ние за да вземем някой лев от Европа и САЩ,а не само да ни стрижат и доят,война на Турция ли трябва да обявим или направо да ги нападаме ...
177
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е руските фашисти да започнат да изучават значението на думата репарации .
176
3
 
14
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
По-голямата част от тези 300 милиарда са в акции и други ценни книжа на САЩ и ЕС. Те не струват много повече от хартията, на която са напечатани. При конфискуването им по-голямата част от държавите ще започнат да разпродават подобни акции. Не че сега КНР и Индия не го правят. Днес се минава на обезпечени със злато валути или биткойни.
175
2
 
14
 
! Отговори
Киев - аджамия преди 1 месец
За да получи 300 милиарда, Киев трябваше да поиска поне 600. Просенето си е наука, иска дълбочина на мисълта.
174
1
 
22
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Сега си представете какво ще стане със световната банкова система ако замразени активи бъдат конфискувани, сума държави си държат резервите във федералния резерв на САЩ и разни други стабилни банки, ако тоя пари бъдат пипнат ще се подкопае доверието във системата и много от тях ще искат да ги изтеглят, защото кой кога го досърби може да ги вземе..., не е толко просто

Спонсорирани публикации