Промените на Кодекса в 12 без 5 = четвърт млн.

ЦИК със спешен план за действие заради поправката "Младост"
27 окт 2016 18:53,
1
Промените на Кодекса в 12 без 5 = четвърт млн.
Снимка: архив "Булфото"

Промените на изборните правила в последния момент ще струват около 250 000 лева. Това обяви шефката на ЦИК Ивилина Алексиева.

Средствата ще отидат за фирмата, която ще промени алгоритъма за обработка на резултатите. Алексиева информира, че компанията-изпълнителка е потвърдила, че ще се справи в срок с промените.

Още по темата

"Веднага след като влезе в сила, надявам се утре, ЦИК има готовност да подаде към финансовия министър и МС искане за промяна на план сметката в тази част. Сумата е малко под 250 хил. лв.", обясни пред bTV председателят на ЦИК.

Тя допълни, че и в новата сметка влиза и информиране на избирателите за промяната и как се калкулира гласът им. Алексиева коментира и падането на тавана от 35 секции в държавите от ЕС.

"ЦИК е готова веднага след като влязат в сила промените да извърши промяна в решението си за образуване на секции извън страната и да проведе допълнително консултации с представителите на партии и МВнР за допълване или назначаване на нови секционни избирателни комисии. ЦИК е готова да проведе и обучението им", каза тя.

Шефката на ЦИК обяви, че се обсъжда спешен план за действие заради поправката "Младост". С нея депутатите решиха, че когато има частични избори заедно с такива за референдум и президент, секциите се обединяват в една. Такъв ще е случат на 6 ноември в столичният район "Младост".

"Ще предложа ЦИК да обмисли и обсъди утре едно указание или решение и да прецени по какъв начин ще стане квотното разпределението на допълнителните членове на секционните избирателни комисии. След това ще предложа на ЦИК писмо до районните избирателни комисии и партиите за консултации за попълване на съставите", обясни още Алексиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ НЕДОИМЪТ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ Е ПРИЧИНА ЗА НЕСПОСОБНОСТТА ИМ ДА НАПРАВЯТ ПОНЕ ЕДИН КАЧЕСТВЕН ЗАКОН.Погледнете Държавен вестник - само закони за изменение и допълнение на други закони, приети два-три месеца по-рано.Явно Прокопиев трябва за мисли повече по подбора на кадрите си.