ЦИК: Данни за избирателната активност ще има към 11 ч.

Постъпили са сигнали за предизборна агитация по места
Обновена: 26 мар 2017 10:20 | 26 мар 2017 10:15, Анисия Иванова
1
ЦИК: Данни за избирателната активност ще има към 11 ч.
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Изборният ден започна преди малко повече от два часа. Към момента е рано да се говори за избирателна активност, но говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев увери, че изборният ден протича нормално. В 10.00 часа предстои заседание на ЦИК, а актуални данни ще има малко след 11 часа.

"Към момента в ЦИК са постъпили 6-7 сигнала, свързани основно с предизборна агитация по места. Има и 2-3 сигнала свързани с упражняването на избирателните права на избиратели", каза той пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Андреев уточни, че когато има съмнение за извършено престъпление - компетентни са МВР и районната прокуратура. Пред всяка секция би следвало да има номерата, към които гражданите да адресират своите жалби и сигнали.

Говорителят на ЦИК допълни, че избирателите следва да следят секционната избирателна комисия да попълва правилно документите им, без да диктува личните им данни. И още - когато се подава бюлетината да бъде откъсната от кочана пред тях, да няма върху нея отбелязвания, зацапвания, а ако има такава - тя не бива да бъде предоставяна, а да бъде унищожена.

"Избирателите трябва да следят да се поставя печат преди влизането в кабината, а след излизането - да се откъсва отрязъка от бюлетината от кочана и да бъде поставян втория печат на гърба на бюлетината преди пускането й в изборната кутия", поясни Андреев.


 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Finger 3 преди 4 години
Chakai malko.