ВМРО иска касиране на вота в Турция, не признава резултата

Партиите, които стояли зад протестите, имали право на своя мандат
85

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните резултати. Това обяви евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран от Нова телевизия.

„Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна  нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично, Резултатът е ясен и мандатът е ясен”, каза още той.

Още по темата

"Партиите, които изразяваха желанията и волята на протеста, имат подкрепа и те трябва да имат възможност да реализират този мандат. Ако трябва да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да искаме реванш веднага. Но това е много тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общественост, на българските граждани в тази ситуация, изисква да има стабилно и ползотворно управление.", обясни Джамбазки и поздрави и привества тези, които са представени в Народното събрание.

Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравна и икономическа.

Джамбазки представи екип от млади хора, с които ВМРО е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушение по време на изборите в южната ни съседка. Джамбазки предлага в отворено писмо до Конституционния съд да бъдат оспорени резултатите от секциите в Турция.

"Смятаме, че по време на изборите бяха извършени множество съществени нарушения по смисъла на изборния кодекс, грубо погазващи разпоредбите на закона, които са основание за преразглеждане на резултатите във всяка една секция, тъй като са повлияли на крайния резултат и са явно основания за касация", обясни Джамбазки.

Сред нарушенията са разговори между членове на секциите на език, различен от българския, незаконосъобразно попълване на декларации по образец, нарушаване на забраната за агитация в изборния ден, нарушаване на правилата за преброяване на гласовете от страна на СИК.

"Искам да подчертая, че това оспорване на резултатите няма да доведе до това ВМРО да влезе в Народното събрание. Дори всички гласове в Турция да бъдат обявени за недействителни, което не е възможно, това няма да промени резултата, така че да размести партиите, които влизат в Народното събрание. Дори е възможно да доведе до пренареждане на поредността на партиите при влизане в Народното събрание. Така че например коалиция "Демократична България" да измести ДПС. И въпреки, че тази коалиция е наш ярък политически противник, все пак е съставена от български партии. Колкото по-назад е етническата партия, толкова по-добре", заяви Джамбазки.


85
Още от Избори 2021
Експерти: Отказът на Борисов от депутатско място бил очакван
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поздравяваме инж. Боян Чуков с представянето в изборите и пожелаваме здрави пенсионерски години в спокойна старост.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ачо, sorry, ама мисля, че друг път че няма да имаш възможност да поливаш протестиращите с градинския маркуч и да хвърляш бомбички по тях. Тези, новите управляващи, знаят много добре какво ги очаква и ще внимават да не се допусне да влезете в НС при служебно правителство и нови избори. Пък и служебното правителство ще ви пресече паричните източници, а без тях купуването на гласове е силно затруднено.
71
2
 
9
 
! Отговори
Турчин преди 4 седмици
Аз съм турчин и всички българи си ми като братя и сестри, ама този Джамбазин не го понасям, честно.
70
0
 
9
 
! Отговори
Бунгар преди 4 седмици
Едно добро нещо от последните избори.ВМРО аут от Парламента. Всичко друго е съмнителен успех.
69
0
 
6
 
! Отговори
хахахах преди 4 седмици
Шкембо сега ще заслабне като не е на власт. Един + за него!
68
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Горе главата и напред ВМРО !
Свестните у нас считат за луди.. ...казал го е Ботев !
67
7
 
3
 
! Отговори
Браво ! преди 4 седмици
Поздравления за ВМРО ! За водената принципна национално-отговорна политика ! И по-добре че не влязоха в новия парламент, ако изобщо може да говорим за такъв...
66
3
 
10
 
! Отговори
Харапуку преди 4 седмици
Българите ви биха шута, Ангеле. Сега вземи един нож, насочи го към пъпа си, и си направи харакири!
65
1
 
7
 
! Отговори
Ейджънт Ариел Скит преди 4 седмици
ВМРО не влезе в парламента, не заради ГЕРБ, а заради политиката на новата американска администрация, заедно с мероприятията на Со рос.
Подозирам, че има и умишлено оттегляне, за да се избегнат щети за страната....?!
64
4
 
4
 
! Отговори
Правилно ! преди 4 седмици
Фалшификациите са брутални и в крупен мащаб. Това съгласно закона е основание за касиране.
63
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
една задача имаха така наречените патриотари да закрият агенцията за българите
в чужбина където арестуваха председателя с рушветите да се спре издаването на
бълг документи на 4 и 5 поколение тези в турция не са българи злобни хора които
напуснаха доброволно българия впрегнати като животни във волски коли наи голямата
грешка е създаването на етн корпорация дпс ето това трябваше да свършат за 4 години
62
7
 
5
 
! Отговори
Bg преди 4 седмици
На дпс трябва да се касират изборите не само в турция но и в България.Това е незаконна етническа партия .
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВМРО в Македония и България трябва да бъдат забранени и хората които са членове да работят в затвора до живот.По вредни от тези хора за двете държави няма. Те освен ,че пречат на развитието на държавите,създават омраза към всичко. Вредители по-големи от тях няма. Дано да се намери някой и да ги вкара в затвора и това име да се затрие заедно с членовете им.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За Каракачанов и Джамбаски има много доказателства да влезнат в затвор.Като дадем за пример шофиране в нетрезво състояние.Да не говорим за други нарушения и на двамата.
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като погледнем външния им вид на Каракачанов и Джамбаски много са далече от европейския генетичен фенотип. По скоро са близо до средиземноморския фенотип.Това означава,че много вероятно да имат турска кърв в себе си,което е много странно точно те да имат нещо против нашите съграждани от Турция.
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не говорим ,че Българите имаме по -малко от 2 % прабългарски гени, което в превод почти никакви.Като гледам как изглеждат Джамбаски и Каракачанов и като се има предвид техните фамилии те може да са на 90% турци и малко власи и малко гърци.
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кои бяха тия ВМРО?
56
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В коментарите виждам много объркани хора,можеби са нацисти.Всеки който има Българско гражданство е Българин без значение какъв етнически произход има и къде живее и има еднакви права с всеки друг гражданин на България. Това ,че живее в Турция не го прави различен с този който живее в Германия. Да не говорим за гените. Аз може да се възприемат за етически турчин,но може да имам повече български гени от човек възприемащ се от българска етност.Не се знае как са се кръстосвали бабите и дядовците.
55
4
 
2
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 4 седмици
НА ДОБЪР ЧАС НА 45-Я ПАРЛАМЕНТ ! БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА- Но най- вече гледа към новия ПРЕМИЕР И ВОДАЧ НА НАРОДА---- СЛАВУН ТРИФОНОВ !!

Поради що се срамиш бе Славуне ...пред народа ти излезе,
Стига ти кат пукъл си мълчал,
Обеците ти махни
гюбеците да спреш
Гордо ти народа поведи
Към светли бъднини ...
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато видим хора от ВМРО и от ГЕРБ в затвора,това означава,че вече имаме свободна и независима България.До сега в моя съзнателен живот сме в някаква форма на робство. Още от времето на Тодор Живков до момента имаше само около 4 години начало на свобода,но винаги се намираха да върнат робството. Може да разгледате и предишни управляващи не само ВМРО и ГЕРБ.И от другите има за затвор.