ГЕРБ упрекна ЦИК, че затруднява изборния процес

Причината, че е Комисията е провела първото си заседание чак в 9 ч.
46
ГЕРБ упрекна ЦИК, че затруднява изборния процес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От предизборния щаб на ГЕРБ излязоха с отворено писмо до ЦИК, в което обжалват "бездействието й да се проведе своевременно първо заседание на комисията в изборния ден". От партията подчертават, че такова е било направено едва в 9 часа, цели два часа след старта на изборния ден.

„Оспорваме и обжалваме Вашето бездействие да проведете своевременно първото заседание на ЦИК в изборния ден при неговото откриване. Вместо това заседание е насрочено за 9 часа - два часа след старта на гласуването. По този начин за цели два часа изборният процес в най-важния момент – началото на гласуването, е оставен неуправляем и безконтролен от страна на висшия професионален избирателен орган. Включително и на практика, ЦИК се е отказала от правомощията си за два часа и е отложила решаването на проблемите, възникващи при откриването на гласуването с машини“,пише в писмото.

Според ГЕРБ Комисията отлага и разпореждането си да се допусне замяна с алтернативната форма на гласуване - с бюлетини, поради възникнали непредвидени пречки в секциите.

„Това бездействие сериозно е препятствало началото на гласуването и е довело до необосновано забавяне прилагането и изпълнението на закона в множество секции в страната. Считаме нарушението за особено съществено, което влияе за правилното и законосъобразно осъществяване на изборите днес. ЦИК не може да забавя или отлага упражняването на правомощията си в ущърб на изборните права на гражданите. Още повече, че чак в 11.00 ч. на 11.07.2021 г. ЦИК взе решение, с което дава правомощия на РИК да разреши преминаване към гласуване с бюлетини в секциите, в които има констатирани технически проблеми с машините. Това е безпрецедентно нарушаване на Конституционни изборни права“, посочват от партията.
 


46
Още от Избори 2021
В 68 държави българите зад граница гласуват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко ще избяга от България. Не му се ходи в затвора на САЩ. ЦРУ има доказателства за всичко.
37
2
 
9
 
! Отговори
Долу дпс преди 2 седмици
То щеше да е новина ако Кралят Слънце от Банкя не го беше упрекнал. За него всички са пречка за царуването му и е най-добре да ги няма.
36
9
 
11
 
! Отговори
БСП преди 2 седмици
Предсмъртния вопъл на ГЕРБ.. От утре БСП официялно ще управлява България! Служебния кабинет беше само показно как БСП ще управлява. И всички Българи одобриха управлението на БСП.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герб *** от яд долу мафията герб дано да горите в ада
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е няма как да стане по рано , все пак в ЦИК са си предвидили ,че трябва да се наспат все пак е неделя, а това че пенсионерите са решили рано да гласуват не е толкова важно, все пак пенционерите нямат толкова нужда от сън, а не е добре човек да не се наспива.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никак не искат да си ходят на бунището, където им е мястото в историята.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лъжци!!! Марш в затвора!
31
6
 
9
 
! Отговори
реалист преди 2 седмици
Тази вечер Боку ще се опита да избяга зад граница.И ще го търсим с Интерпол.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
долу герб
29
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Машините лишиха стотици хиляди възрастни хора да гласуват на тези избори.
28
9
 
21
 
! Отговори
:( преди 2 седмици
Машините пречат на мафията.Техните Хакери от 30 години специализират в това как да мамят на хартиени бюлетини, протоколи чували и припаднали от чакане в Арена Армеец.
27
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ водят в гласуването в момента.
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ в опозиция не може да съществува. Вождът ще избяга в Турция при чувалчетата със злато и евро. Калинките ще се пръснат. Парите са спойката на партията на калинките и вожда на калинките.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
нема да реве щото се е подсигурил за няколко живота ,оня Стоянов президент с очилата и оня черния от СДС да сте ги видели ,подсигуриха се и сега им е все тая кой са на власт
24
19
 
10
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 седмици
"Всеки , който си купува билетче в градския транспорт от машина и тегли пари от банкомат , ще се справи и с тази машина без проблем, стига да е грамотен."Хубаво го казваш, ама тогава защо Радьев се моташе на машината през април и я гледаше като индианец фотоапарат
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 21 "Що ли имам усещането че ще видя довечера как лидерът на ГЕРБ ще реве с крокодилски сълзи по телевизията!!!" С крокодилски сълзи ще ревеш ти. Просто не си достатъчно интелигентен и не си го разбрал още ....
22
13
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 седмици
До Анонимен Много си неграмотен.Машините нямат връзка с интернет а ти от нищо си нямаш понятие.Яд те е че герберистите няма да могат да манипулират изборите.ХА ха ха....
21
9
 
21
 
! Отговори
Човек преди 2 седмици
Ей, ГЪРБави тролове, по-полека, пришки на езиците ще ви поникнат :)
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То пък при вас изборите бяха идеални . Гласувах в централно варненско училище спокойно .Нямаше никакъв хаос и напрежение . Всеки , който си купува билетче в градския транспорт от машина и тегли пари от банкомат , ще се справи и с тази машина без проблем, стига да е грамотен.
19
4
 
14
 
! Отговори
Asd преди 2 седмици
Какво само реве този, много лесно беше гласуването с машината