Румен Христов: Проф. Герджиков е един безспорен ерудит

Румен Радев имал желание за пряка намеса в изпълнителната власт
5 окт 2021 22:24, Нели Христова
49

ГЕРБ-СДС застанаха зад кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, но каква е причината за това тяхно решение?

"Застанахме зад проф. Герджиков заради неговите лични качества. Той е един безспорен ерудит. Човек, който е доказал, че може да обединява, ръководейки втори мандат Софийския университет. Като прибавим и неговата безупречна кариера, образование, владеене на толкова много езици и неговия уравновесен характер... Човекът показва, че може да бъде умиротворяваща фигура. Нещо, от което нашето общество има нужда", посочи лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че са застанали зад него не толкова заради някакви политически сметки, колкото заради качествата, които носи в себе си и нуждата, която има България.

"Българските граждани ще имат избор. Духовното е по-важно. Бих определил проф. Герджиков като съвременния будител. България има нужда от будители. Можем да избираме между "Върви, народе възродени" и "Партизан за бой се стяга". Коренно противоположни като визия и излъчване са двамата кандидати", уточни лидерът на СДС.

Христов изтъкна, че може би партиите не предлагат свои лица в битката за "Дондуков" 2 с цел да покажат, че този, който ще стане държавен глава, би следвало да не бъде толкова зависим от някоя партия.

"Президентът трябва да може да разговаря с всички свои политически симпатизанти и опоненти. Отправяли сме упреци към Радев, че не можа да постигне съгласие за съставяне на правителство. Това е ролята на президента - да успее да помири политическите формации", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на СДС посочи, че при Радев се наблюдава желание за пряка намеса в изпълнителната власт.

"Когато изключиш първата политическа формация, трудно правиш правителство", добави той.

"В тази тежка ситуация, в която икономиката е зле, в която имаме коронавирус, е хубаво да има правителство. Ако не намерим допирни точки, най-вероятно ще се отиде на предсрочни избори", прогнозира той.

Необходими са спешни стимули за икономиката, категоричен е лидерът на СДС.

"Забавянето на внасянето на Плана за възстановяване и устойчивост е голям минус на това правителство. Няма да можем да се възползваме от аванса, който бихме могли да получим преди Нова година", уточни политикът.

А когато ГЕРБ управлявали, независимо от многото критики, нещата се случвали, смята Христов.

"Откакто има служебно правителство нещата буксуват в буквалния смисъл на думата. Виждаме една управленска немощ", убеден е лидерът на СДС.


49
Още от Избори 2021
Окончателно: Партията на Божков няма да бъде регистрирана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Герб преди 2 седмици
Така си е и сключва договори сьс маика си за да открадне пари от университета но пред него борисов е като истински професор
39
4
 
1
 
! Отговори
Станка преди 2 седмици
До Случаен минувач = не, момче, най-големите ченгета сега са съветници в президентството, нещо бъркаш за Герджиков. Просто си плюеш когото видиш.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен - Ми вицето пък г-жа полковничката има 3 деца
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Г-н Христов, когато попълвате анкета стигате до два въпроса : Пол и Семейно положение. Уважаваният професор по латинска филология на първия въпрос (Пол) ще напише "мъж". На втория би следвало да напише:"несемеен" или "разведен",без деца". Аз не уважавам хората, които не могат едно семейство да стъкмят, а ще се грижат за цяла държава. Един Боце от Банкя ни стига: оженил се за една, сетне с друг си размен-или жените и сега останал сам като вълк единак. Не може да сглоби 5-6 думи в изречение.
36
4
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 2 седмици
Интересно в какво е ерудит,?В управление на политическите процеси или в изпълнение прищевките на мутрата Борисов!В ръководене на армията при кризисна обстановка. или е организиране софри с млади студенти!Я се разкарайте либерални мафиоти,!
35
2
 
2
 
! Отговори
Fj преди 2 седмици
Кой беше тоя?
34
8
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
Инициативният комитет, който издигна Радев за президент, са ченге до ченгето!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
О, г-н Герджиков, поздрави от Левски!
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гробавият сайт се е заел яко да рекламира Герджиков - кандидатът на гроб и дпс. Няма да ви огрее. И ви намалява рекламата на инжекциите. Може ли така? За какво ви платиха световните мафиоти?
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе това СДС какво беше
30
5
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Герджиков е безспорен херм-афрУдит... И подгласничката му тоже.
29
5
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
Герджикъ е спорен херуфит а тоя е спорен политик СДС нема такава партия от 20 години :)))
28
4
 
22
 
! Отговори
Неграмотен СДС-ар преди 3 седмици
Как разбра, че Герджиков е ерудит? Дали знаеш древноелински и можа да оцениш превода му, който го направи професор? Аз два пъти в този форум питах някой може ли да ме информира колко книги е написал Герджиков, колко статии, какъв персонален импакт фактор има, в кои чуждестранни университети е канен да чете лекции. Това са показатели, по които можем да оценим учения. Получих какво? Минусчета от хорица, които хал-хобер си нямат от наука. Познавам хора, които са писали в Nature, Pflueger's Arch.,Sc
27
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев решил ли е вече къде ще бега да се скрие след изборите?
26
8
 
25
 
! Отговори
РУМЕНЕ преди 3 седмици
КОЛКО ЧЛЕНА ИМА СДС ( освен тебе )
25
6
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Ерудити,комсомолци,гЕр.берасти,сте в един и същи строй...
24
6
 
20
 
! Отговори
Лили преди 3 седмици
марионетка, сбъркана марионетка, по-сбъркана марионетка, много сбъркана марионетка, съвсем сбъркана марионетка, гepeбe.pacт.ка марионетка
23
7
 
24
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Като видиш кой хвали Гердика,па си правиш изводите.
22
6
 
30
 
! Отговори
SS преди 3 седмици
безспорен ерудит не знам, но безспорна марионетка - да!
21
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом СИКаджията от Банкя го промотира значи е зависим, манипулатор и крадец !!!