При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза

Парламентът ще е от 6 партии, сочи изследването на Центъра за анализи и маркетинг
Обновена: 23 мар 2023 13:11 | 23 мар 2023 13:10, Стела Стоянова
268
При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза
Снимка БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" водят 1% пред ГЕРБ, "Левицата!" вероятно влиза, сочат резултатите от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Според него се очертава парламент с 6 партии.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка, уточни директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция в БТА.

Според изследването, ако изборите бяха днес, шест партии щяха да влязат в парламента. Обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) получават 25,7%, ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 13,8%, "Възраждане" са с 12,5%, БСП събират 8,1%, а "Левицата!" - точно 4%.

Според Юлий Павлов "Има такъв народ" и "Български възход" нямат шанс да получат представителство в 49-ото Народно събрание. Шанс нямат и от НДСВ, които събират 1,2 на сто.

Запитани как се справя служебното правителство, 31,4% от анкетираните казват „по-скоро успешно“, 52,6% „по-скоро неуспешно“, а 16% не дават отговор.

„Политиците, независимо кой как гласува, или не могат да се разберат за правителство, или правят правителство за 5-6 месеца и хората основателно се питат защо изобщо да гласуват. Шири се вече мнението, че и след тези избори няма да се разберат и ще чакат местните избори", заяви Юлий Павлов.

По думите му и при гласуване с хартия, както и с машина, могат да се фалшифицират резултатите. "Но прави ли се? В голям мащаб не и това е лесно проверяемо", отбеляза той. По негоите думи доказателство за това е, че резултатите от екзитполовете на социологическите агенции са много близки до тези на Централната избирателна комисия.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Видяхме ги крадливите шарлатани за 7 месеца как ограбиха народа и ги махнаха с вот на недоверие. Пак ли ще ги връщате? Ами тогава си заслужавате съдбата.
12
6
 
14
 
! Отговори
ППДБ пристава на ФАЩ преди 1 година
Но погледнете държавата ФАЩ!! Погледнете им улиците и въргалящите се там беззъби наркомани бездомници. Това ли са нашите идоли? Това ли са хората, които искаме да ни казват как да си живеем живота. Вижте ги и сами преценете; https://youtu.be/mCfzaiY6rpw
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изборите са нагласени Киро Асен и антихристо не могат да земат повече от 7-8%
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левицата защитава обикновените хора, децата и семействата. Аз съм за тях а вие правете каквото искате.
9
8
 
7
 
! Отговори
Сърпи чук преди 1 година
Цялата лява ***+ дпс , гроб ще направят правителство.Всички са от едно червено котило- ***,комунисти,кафяви и анадолци.И като пак има 40-50%негласували, не се оплаквайте на другия ден.
8
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани ВЪН!
7
8
 
22
 
! Отговори
Аман от преди 1 година
тъпата социология. Какво ги бутате за победители отрепките от Пълни Простаци. Или не виждате инфлацията и дъното, до което ни докараха?
6
5
 
3
 
! Отговори
МВР СЕКТА ЛИ Е преди 1 година
И.звратеният Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол /Дупница заплашва да вкара всички Българи в психиатрия, трябвало само роми да останат в града!
5
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма да гласувам ниска изб активност да видим кои кого е победил с купенитегласове избори до дупка докато изчистим парапета грешния ъгъл и останалите отживота ни ако ние не се вземем в ръце няма кои
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са платени социологически изследвания. ПП и ДБ са на бууунището.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Премиер Киро и вице Лойко ще са.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция Пепе Дебе и Бебе. Няма друг шанс. БСП с възраждане и левици нямат гласове.
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече ПП, БСП и ДБ.